SuperBowl LI !!

Ik ben een enorme sport liefhebster.
Niet van alle sporten, maar wel van heel veel.
Zo kijk ik elke zondagavond de samenvattingen van het voetbal (ik ben een PSV fan sinds ik van deze sport ben gaan houden), kan ik een potje handbal of volleybal ook moeilijk weerstaan, kijk ik ook graag naar hockey en schaatsen en ook de real American Sports doen mijn hartje sneller kloppen. Baseball Basketbal, maar vooral American Football.
Ik heb zelf Flag-football gespeeld (het American Football voor de jeugd), maar ook heb ik mee getraind met American Football trainingen en heb ik daar ook menig sterretje voor mijn ogen zien dansen (het zijn behoorlijke harde klappen die je krijgt 😀 ).
Ik was dan wel een kleine dame, maar ik was rete-snel, heel behendig en ik ving werkelijk alle ballen die naar mij gegooid werden. Toch was het te link om mij in wedstrijden te gebruiken, die kerels lopen over mij heen en één goede hit en ik lag waarschijnlijk aan de andere kant van het veld 😛
Nam niet weg dat ik wel bleef mee trainen, want ik was nou eenmaal zo gestoord 🙂
(ik zeg je: er is een goede kerel aan mij verloren gegaan !)

In die tijd ging ik ook naar elke thuis wedstrijd van de Amsterdam Admirals, die toen mee speelden in de Europa League.
Die league is er al lang niet meer, maar ik kon ook de wedstrijden in de NFL (National Football League, Amerikaanse competitie) volgen en daar had ik ook een favoriet team:
The Dallas Cowboys. c13f4157afbca974e3859882ba9cacaf

Mijn liefde voor deze sport was enorm, ik vond het heerlijk om wedstrijden te kijken (die soms wel 3 of 4 uur duren) en ik verheugde mij ook elk jaar weer op de SuperBowl, de finale van de Amerikaanse competitie, die door meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd bekeken wordt!
De eerste zondag in Februari wordt deze SuperBowl altijd gespeeld en ik heb dan ook altijd de eerste maandag in Februari vrij, want deze dame kijkt dan de hele nacht naar dit spektakel ! Meestal rol je dan tussen 5 en 6 uur in de ochtend je bed in, dus de dag erna werken is niet echt aan te raden.

Ook dit jaar zaten we er weer klaar voor.
De voorbereidingen voor de avond begonnen al in de middag 🙂
Bij zo´n avond hoort heel veel eten, junkfood, brownies, chips.. al die zooi! Echt, het hoort er gewoon bij als je het echt Amerikaans wilt doen en sja: dat willen wij wel 😛
Dus als avondeten hadden we zelf hamburgers gemaakt.16426137_10155029883574700_2873203053863413615_n

Daarna zijn Maaike en ik brownies gaan maken en ik kon het niet laten om even wat brownie-strepen onder onze ogen te maken zoals ze bij American Football ook altijd doen 😛16473278_10155029956054700_8013834176961186611_n

Tegen een uur of 9 hadden we de KFC Buckets gehaald en kon de vreetpartij al beginnen. De Kick-Off was om 00:30 uur, maar onze Party begon duidelijk eerder 😛16473830_10155030482064700_5465499823759088929_n

Je ziet dat we geen tekort aan eten hadden en later in de nacht is er ook nog een zak Nacho´s open gegaan, met verschillende dipsausen.. Oh how I love this night! 😀

De wedstrijd zelf was de eerste helft heel matig.
De Atlanta Falcons stonden voor de tweede keer in een finale en na de eerste helft stonden ze 21-3 voor. New England Patriots (die hun negende finale speelden) bood weinig weerstand, wat heel verrassend was en Tom Brady (de quarterback van de Patriots) kreeg weinig goede plays van de grond en het liep bij hun voor geen meter !!
Wel een beetje balen, want wij waren duidelijk voor de Patriots en dit was echt niet wat we verwacht hadden.
Tijdens de half-time show (wat net zo´n spektakel is als de wedstrijd zelf) heb ik even op de bank gelegen en mijn ogen gesloten. Ik kijk echt voor de wedstrijd, die hele show doet mij weinig dus dat was voor mij een perfect moment even mijn ogen te rusten. Ik kon niet slapen en heb de show dus wel gehoord, maar even zo liggen gaf mij weer genoeg energie om de tweede helft te kijken (zonder dat het beeld wazig wordt hahaha).

Die energie had ik ook wel nodig, want die tweede helft was echt historisch goed !!
Eerst kwamen de Falcons op een nog grotere voorsprong door nog een touchdown te maken (28-3) en Thomas baalde als een stekker en zei dat het nu afgelopen was!
“Nee Nee Thomas, het is nog niet afgelopen, het kan nog alle kanten op! Er hoeft maar één ding fout te gaan bij de Falcons en dan krijgen de Patriots vleugels”.
Alsof ze het hadden gehoord !!
Vanaf dat moment nam Tom Brady alle heft in handen en vloog werkelijk over het veld als een ware God !!
Deze comeback was niet normaal !!
Met een achterstand van 25 punten, zijn ze teruggekomen tot een gelijkspel met nog 20 seconden op de klok! Een aantal geniale plays, catches en trick-plays zorgden ervoor dat de Patriots dus nog niet uitgespeeld waren.
Dit betekende Overtime!

Er kwam een nieuw toss en die wonnen de Patriots, waardoor zij als eerste de bal kregen.
In dit spel is het zo, scoor jij als eerste een touchdown, dan heb je gewonnen. Maak je een fieldgoal, dan krijgt de tegenpartij nog een kans gelijk te komen, of misschien zelfs te winnen door een touchdown te scoren.
Meneer Brady had niet veel plays nodig, ze hadden duidelijk die vleugels gekregen en na een aantal minuten ramde James White met 3 man bovenop hem, de bal over de de lijn, waardoor een touchdown een feit was !!
Het stadion ontplofte !!
En terecht !!
Dit was niet normaal !!
Dit was fenomenaal !!
Dit was niet menselijk !!
Dit was de meeste memorabele finale in de geschiedenis van de NFL !!

Tom Brady heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt en mag de vijfde SuperBowl Ring om zijn vinger schuiven. Hij is uitgeroepen als MVP van de wedstrijd en dat was niet meer dan terecht. Deze man komt echt wel in de Hall of Fame, dat kan niet anders..

Om 04:50 uur lag ik in bed, nog te enthousiast om te slapen, nog helemaal hyper van wat ik dik 4 uur heb aanschouwd en een beetje verdrietig dat ik nu weer tot augustus moet wachten voor de nieuwe start van de competitie..

Amazing.. no other words! 😀

XmelX

en oh ja.. de half time show was ook wel leuk 😉

7 thoughts on “SuperBowl LI !!

  1. Pingback: Week #5 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s