Efteling

Zondagochtend om half 8 stond ik al eieren te bakken en broodjes te smeren 😐
Na een behoorlijk vermoeiende zaterdag, ging dat in het begin niet zo van harte maar als ik eenmaal op en bezig ben, dan begint de energie gelukkig vanzelf te stromen.

Broodjes, pakjes drinken, koekjes, 2 zakjes snoep, bakje aardbeien, vochtige doekjes en een handdoekje..  *Check*
Alique kwam ons halen en nadat we alle etenswaren verdeeld hadden, zijn we met 2 goed gevulde rugzakken om kwart voor 9 uur vertrokken richting de Efteling.

De Efteling..  Dat moet echt wel al een jaar of 7 geleden zijn dat ik daar de laatste keer geweest ben.
En daar is een reden voor, want ik vind het een vreselijk park !
Ellenlange wandelingen moet je maken om bij een attractie te komen, rijen waar je soms 2 uur staat te wachten voor een ritje van nog geen minuut, druk druk druk, duur duur duur.
Nee, het is niet mijn favoriete park.
Maar als je kaartjes voor € 17,50 per stuk kunt krijgen en géén parkeerkosten hoeft te betalen, dan wil je je kinderen toch wel eens een plezier doen (ik heb zo mijn lieve momenten 😉 ).

Bij aankomst was het net een mierenhoop van mensen die allemaal een weg richting de ingang zochten, dus Alique en ik dachten allebei hetzelfde: het is verdorie weer pokkedruk!


Gelukkig viel dat achteraf heel erg mee, want het langste wachten was bij de Baron en Joris en de draak (3 kwartier), dus dat viel goed mee!
Het eerste dat we gedaan hebben bij binnenkomst is koffie gepakt, daarna een plattegrondje bekeken en even de planning besproken.
Het eerste gingen we de Baron 1898 doen, want die hadden we nog nooit eerder gedaan en daarna kwamen de andere achtbanen aan de beurt.
Mike is nog te klein voor een achtbaan, bovendien sterft hij liever dan dat hij daarin stapt (zegt hij zelf) dus Alique is met hem naar de Fata Morgana gegaan terwijl Kyra en ik aansloten in de rij voor de Baron 1898.


Inmiddels was de zak met broodjes al langzaam aan het slinken, want als er één ding is wat ik echt leuk vind in zo´n park, is het wel de hele dag broodjes eten 😛
Kyra had ook al de helft van de zak snoep op (gummibeertjes) dus die heb ik maar even veilig gesteld in de tas 😛
Eenmaal aan de beurt, mochten we plaatsnemen op de 2e rij en ik had het vreselijk koud!
Het zou een mooie dag worden dus we hadden allemaal een zomerjasje aan (behalve Kyra, maar die heeft het met een winterjas aan nog koud) maar dat mooie weer viel in het begin van de dag toch vies tegen!IMG-20170326-WA0033
De kar vertrok… stijl omhoog, een flinke drop, een looping, een schroef.. en klaar !
😮
We stonden stil en ik keek Kyra verbaasd aan
“WTF.. was dit het al ??” 
Kyra was nog druk bezig met het wegvegen van haar tranen en kon nog niks zeggen, maar ik bleef eigenlijk een beetje mopperen dat het zo fucking kort was.
Als ik een stopwatch had gehad, dan denk ik dat we misschien wel een hele 30 tot 45 seconden in die attractie zaten! Belachelijk :(.
En het is een gave baan hoor, maar zo vreselijk kort dat het niet leuk meer is.
Ik vond de Vliegende Hollander al zo bizar kort, maar deze spant de kroon.

Nadat we uit de Baron zijn gestapt hebben we Alique en Mike weer getroffen en zijn we verder gegaan richting Joris en de draak.2017-04-02_14.06.41 Deze achtbaan nam Alique voor haar rekening zodat ik met Mike verder kon wandelen richting Ruigrijk. Daar zijn we heel blij in de Tufferbaan gegaan en heeft Mike eindelijk eens achter het stuur kunnen zitten. 20170326_120557
Hij vond het wel cool 😉
Vervolgens hebben we even een sanitaire stop gemaakt en een hapje gegeten en met Alique en Kyra afgesproken dat zij ook de Vliegende Hollander en de Python gingen doen, terwijl ik met Mike verder het park in ging.
Onderweg richting Reizenrijk wilde Mike nog in het Kinderspoor en dat hebben we dus ook gedaan. We hebben onze longen uit het lijf gefietst en halverwege had Mike al spijt dat hij daar in wilde hahahahaha 🙂 20170326_130934
We zijn doorgelopen naar het Carnaval Festival en dat was echt heel leuk. 20170326_133923Daarna stonden we in de rij voor Monsieur Cannibale maar toen Mike de attractie ineens zag gaan, liep hij heel snel uit de rij 😛
Wat is het toch ook een held he 🙂
Inmiddels waren Alique en Kyra ook alweer onderweg en hebben we ons getroffen bij De Droomvlucht.

Die attractie hebben we samen gedaan en daarna zijn we even ergens gaan zitten om een hapje te eten.
Alique en Kyra waren moe en kregen een dipje dus hebben Mike en ik met z’n tweetjes het sprookjesbos onveilig gemaakt.20170326_162216 Dat was een wandeling van bijna een uur en ook hier heb ik enorm veel plezier gehad met mijn mannetje.
Alique en Kyra waren nog altijd K.O. maar als afsluiter zijn we toch nog eens naar Fata Morgana gelopen om nog een ritje samen te doen.

Daarna zijn we de souvenirwinkel ingelopen en heeft Mike nog een cool zwaard gekocht, waarnaar we naar de auto zijn gelopen en onze weg naar huis hebben gevonden.
Rond half 7 waren we thuis, helemaal kapot en heel veel pijn aan de voeten 😛

Maar wat hebben we een onwijs leuke dag gehad 😀

XmelX

5 thoughts on “Efteling

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s