Week #14

Wederom had ik een rustige week en na een heel ontspannen weekend, was dat eigenlijk best wel prettig!

Op maandag ben ik na het werk weer even langs mijn lieve vriendin gegaan en hebben we na mijn half uurtje sporten, weer bij gekletst.

Dinsdag, woensdag en donderdag heb ik weinig anders gedaan dan gewerkt, thuis met de kinderen bezig geweest en mijzelf even in een bubbel gezet.
Ik moet “sterk” zijn voor Kyra zei de psycholoog, die heeft nu een rots van een moeder nodig in plaats van de normale, menselijke moeder.
Wij praten namelijk over alles, Kyra ziet ook alles aan mij dus als ik een pest dag heb of ik zit met teveel in mijn hoofd wat op dat moment erg confronterend is, ziet zij dat (mijn zoon van 8 ziet dat overigens ook..).
Normaal wordt er dan naar gevraagd en geef ik antwoord zoals het is (dat is een vertrouwensband die wij gewoon hebben), maar nu moet ik er voor zorgen dat ik doe alsof en zeg dat er niks aan de hand is. Ik moet er voorlopig even voor zorgen dat ze niks ziet, dat ze niks mee krijgt van mijn “sores”, van de dingen die in mijn hoofd spoken en het is ook niet de bedoeling dat ik die dingen met haar ga delen want het is de bedoeling dat we haar rugzak leegmaken en dat gaat niet als ik mijn ´stenen´ in haar rugzak leg.
Heel logisch natuurlijk en ik zet mij daar ook volledig voor in.
Ik geef haar wat meer adem, laat haar ook meer haar eigen ding doen, praat nog veel over hoe ze zich voelt en hoe het gaat bij de therapie en op de faalangsttraining en doe zo goed en kwaad als ik kan wat er van mij verwacht wordt.
Ik kan bijna niet anders dan in die bubbel gaan zitten, want ik moet mijzelf even “veranderen” omwille mijn dochter weer op het goede pad te krijgen.
Alles doe ik om haar weer op dat pad te krijgen, zodat ze zich als een 14-jarige kan voelen en gedragen..  al vergt het enorm veel van mij, ik ga tot het uiterste en ik weet zeker dat ze hier helemaal goed uit komt!

De yoga op donderdag komt altijd als geroepen, ik heb op die momenten behoefte aan bezig te zijn met mijzelf, mijn lichaam en geest. Mijn ogen sluiten en alles te voelen wat ik op dat moment voel, alles te denken wat er door mijn hoofd schiet en dan aan het einde van de les te merken dat ik toch iets heb kunnen loslaten van die “verandering” en weer wat energie heb gekregen waardoor ik er weer een week tegenaan kan.
Dit keer was ik alleen, mijn moeder had een theatervoorstelling en dat werkt ook weer wat extra bevrijdend.
Niet dat de aanwezigheid van mijn moeder bij de yoga mij beïnvloedt, maar ook die situatie is gewoon een dagelijkse hersenkraker dus als je dat even wegneemt, heb je ook wat meer adem.
Voor degene die nu afhaken en denken “What the fuck bazel jij nou Mel!” , ik kan soms heel wazig zijn hahahahahaha, mijn excuses.

Vrijdag heb ik ook niks bijzonders gedaan, Kyra van school gehaald, Mike van school gehaald, daarna nog wat in de tuin gedaan (ik kon de lavendel plantjes niet laten staan!),

samen al gewerkt aan Mike´s spreekbeurt (die over Hockey gaat) en vroeg in de avond heb ik Kyra naar een vriendin gebracht waar ze bleef slapen. Gertie kwam rond half 9 nog en we hebben een rustige avond gehad.

17796357_10155228436849700_695777411333088265_n

Relaxte man 😉

Zaterdag moest ik met Mike om half 9 op het hockey veld staan en ik was blij dat ik mijn vloeibaar goud bij me had 20170408_084333

Ze hebben 6-1 gewonnen en na een klein hapje zijn we als een scheet richting Maastricht gereden, want daar moest Kyra om half 11 voetballen. De wedstrijd was al 10 minuten bezig en ze stonden al 0-1 voor. 17799935_10155230767529700_1770379473608140764_n

Ze speelden echt een puike wedstrijd en wonnen dan ook met 0-2 (al had het makkelijk 0-6 kunnen staan) en na de wedstrijd zijn we direct naar Duitsland gereden zodat ik bij de DM alvast wat zonnecrème kon kopen voor de vakantie. Naast de DM ligt een heerlijke ijssalon en ik moest de kids dus wel trakteren 🙂

Daarna zijn we weer naar huis gegaan en Kyra is in de avond nog naar de bios gegaan. Mike en ik hebben weer een chille, rustige avond gehad.

Zondag zijn Mike en ik in de ochtend naar opa en oma gegaan voor een kopje koffie. Kyra is thuis gebleven zodat ze op haar gemak kon leren. Daarna heb ik mijn voortuintje nog in orde gemaakt samen met mijn kleine man en in de middag zaten we heerlijk in het zonnetje in de tuin 🙂
Wat was het een heerlijke dag hè !!
Volop zon, in de tuin was het 26° dus ik heb echt genoten !
En de zin in een heerlijk glaasje rosé ging over in Spontaniteit 😉

Die zon en die temperaturen mogen van mij zo blijven..
Nog even Mel.. nog even 😉

XmelX

 

4 thoughts on “Week #14

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s