Aapjes kijken

Als je op vakantie bent dan zie je gewoon aan de persoon die voorbij loopt waar hij vandaan komt.
Oké niet aan iedereen, maar vaak kun je de achtergrond wel ontdekken.

De Duitser.
De Oostblokker.
De Engelsen.
En uiteraard zeker ook de Nederlander!

De Duitser zie je vaak met een biertje al vroeg voor de middag aan het water liggen.
De Engelsen komen vaak pas laat op gang, zijn veelal wit van kleur (en blijven dat ook de hele vakantie) en merendeel ook gewoon dronken. Of ze kinderen bij zich hebben of niet, ze hangen tot in de late uurtjes aan de bar en laten zich vol lopen met drank. Kinderen slapen wel in de kinderwagen of dwalen door het hotel. Dat heb ik nooit begrepen, maar dat is ook iets heel persoonlijks. Kinderen horen op normale tijden in bed te liggen, een uurtje later op vakantie is prima, maar zeker de hele kleintjes neem je toch niet mee naar de bar terwijl je zelf de ene na de andere drinkt?
Daar had je misschien over na moeten denken voordat je besloot kinderen te nemen! Je hebt ook nog zoiets als een “verantwoordelijkheid” als ouder.. maar die wordt volgens mij gewoon thuis gelaten als ze op vakantie gaan.

De Oostblokkers hebben een bepaalde vorm van gezicht waaraan je ze herkent. Ook loopt het met een behoorlijke air over zich rond en vooral tijdens het eten herken je ze, want ze hebben borden vol met eten op tafel staan, wat maar voor de helft wordt opgegeten.
Ik vind het niet kunnen hoor. Als mijn kinderen hun bord vol willen proppen met allerlei eten, dan moeten ze op z’n minst weten dat het ook daadwerkelijk lusten en op eten, want ze gaan echt niet meer dan de helft op het bord laten liggen.
Voor hun is dat normaal en dan voornamelijk de Russen. De zetten werkelijk borden vol eten en glazen vol drinken op tafel en eten en drinken dan maar de helft op. Laten de rest staan om weg gegooid te worden.
Zonde !
Maar hun denken blijkbaar dat dit normaal is.
Ik vraag mij dan altijd af of het bij hun thuis ook zo gaat. Maak je dan ook zoveel eten om meer dan de helft vervolgens weg te gooien ?
Nee toch.. dat doet toch niemand ?
Waarom doe je het dan wel als je op vakantie bent ?
Ik begrijp die gedachtegang niet, maar ik ben ook wel iemand die het eten allemaal wil uitproberen. Dingen die ik thuis zelf nooit maak, wat ik niet ken of nooit gegeten heb, wil ik hier wel  proberen.
Ik pak dan altijd een beetje van alles en zo weet ik op den duur wel wat ik lekker vind en wat ik niet nog een volgende keer neem.
Maar dat is typisch Russisch, stelletje varkens vind ik het!

En dan de Nederlander.. wat een zeikvolk zijn wij zeg.
Lig je lekker aan het water, ben je aan het spelen met een balletje, begint zo’n Hollandse vrouw te zeuren dat we moeten ophouden met de bal elke keer naar haar te gooien, wat anders gooit ze hem weg!
What the fuck ?!
Ga dan lekker ergens anders liggen als het je zo stoort !
Denk je dat jouw kinderen nooit een balletje per ongeluk tegen iemand aan gooien?
Je bent op vakantie mens, doe eens even lekker rustig en zeik niet zo !
En dan onze Nederlandse kinderen.. oh oh oh!
Wat hebben wij dat toch allemaal goed onder controle. Blijkbaar is het normaal dat de kinderen het voor het zeggen hebben en de ouders maar alles doen om ze tegemoet te komen. Ik word er soms niet goed van en dan schaam ik mij soms echt voor mijn volk.
Een grote mond, onbeschoft, onsmakelijk, egoïstisch en ronduit beschamend!

Ik scheer niet iedereen over één kam hoor, er is ook goed volk van elke bevolkingsgroep maar het valt wel op en je haalt ze er echt zo uit!
Zonder dat je een woord hoort, zonder dat je een woord gesproken hebt met ze.. je haalt de lui er echt zo uit.

Apart, hoe je op vakantie mensen peilt, bekijkt en gelijk een mening over hebt 🙂
Ik ben zoals ieder ander mens en doe daar gewoon aan mee.

Iedereen vindt het toch leuk om aapjes te kijken 😛

XmelX

 

10 thoughts on “Aapjes kijken

 1. Welkom terug! Hopelijk heb je tenvolle genoten!
  Wat je schrijft is echt wel helemaal waar, wij doen het ook hoor, mensen kijken en beoordelen op vakantie. Zoals jij de verschillende nationaliteiten beschrijft, je zit er helemaal “op”.
  Dat is een vlak waarop ik blij ben een Vlaming te zijn, die zijn meestal rustig en niet al te opvallend op vakantie… 😀😀
  Liefs 😘😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh ja, stickertjes plakken op het vakantievolk, heeeerlijk! Ik zie die Engelsen trouwens wel verkleuren: helrood met een afdruk van hemd of badpak. Ik herken verder volledig wat je schrijft. Heb je trouwens naar de hakken van de oostblokkende dames gekeken? Zo hoog dat ze niet meer kunnen lopen en aan ‘smans arm moeten wankelen. Elegant 😉
  Geen Ganselijk antwoord dit, maar wel een hilarische herkenning. Wat zouden wij een lol hebben samen hahahaha! xxxx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s