SSSS.S… Ach, laat ook maar

Al maanden had ik de tickets in huis (vanaf 6 juni 2016 om precies te zijn) en op 12 mei 2017 was het dan eindelijk zover:
“SSSS.S… Ach, laat ook maar”  de theatertour van Miss Montreal.

Samen met Kyra ben ik met enorm veel zin naar het Theater gegaan en aangezien ik plaatsen had op rij 5 waren we ook verzekerd van goed ´beeld´ 🙂

IMG-20170512-WA0002

De show begon om 8 uur en ze startte gelijk met een geweldig intro.
Ik word al blij als ik die vrouw op het podium zie staan, maar als ze haar strot open trekt, stotterend of niet, dan is het feestje voor mij compleet. 18034205_1433805376678893_1349455616690042670_n

Na een aantal nummers gespeeld te hebben, begon ze met een praatje en dat waren elke keer leuke intermezzo’s 🙂
Ze heeft geweldige humor (maar dat is wel bekend) en haar zelfspot is top!

Als de band compleet op het podium staat en beginnen te spelen dan gaat mijn bloed echt sneller stromen en beginnen mijn ledematen vanzelf te bewegen.
Stilzitten is dan geen optie, hoe hard ik het ook probeer.. dus probeer ik het maar niet.
Naast mij zat een vrij rustige en niet bewegende dochter (op haar leeftijd is dat allemaal nog beschamend LoL) en ik zat maar te hupsen als een blije smurf 😛
Michie (de gitarist) had een aantal keer een solo en daar werk ik nog blijer van!!
Die gast lijkt elke keer beter te worden en ik kon echt geen genoeg krijgen van zijn gitaarspel! Helemaal te gek!

Net voor de pauze zat Sanne bij haar tentje en vertelde ze over hoe graag zij altijd ging kamperen. Na een kort verhaaltje vroeg ze ineens of iemand zin had om bij haar tentje te komen zitten en gewoon een biertje te drinken met een kaasje erbij.
Ik gooide gelijk mijn arm de lucht in en riep “BIER !!”
Verrassend genoeg waren er maar heel weinig mensen die hun hand opstaken.. of ik reageerde gewoon belachelijk snel, dat kan natuurlijk ook.
Sanne keek mij gelijk aan, wees naar mij en zei: “Nou, dan ben ik zo klaar! Kom jij maar dan!”
Ik stond op en Kyra zat hoofdschuddend naast mij.
“Maar je moet wel iemand meenemen, hè!” zei Sanne ineens.
Uiteraard vroeg ik Kyra mee maar die schudde al nee voordat ik het haar gevraagd had en dus vroeg ik de man die naast mij zat of hij mee wilde. Sanne zei nog tegen Kyra dat ze spijt ging krijgen dat ze niet mee ging met mij, maar volgens mij vond ze dat totaal geen probleem hahaha.
Samen zijn we het podium op gelopen en hebben elk een plekje op een krat bier gevonden.

Na een voorstelronde kwam ik erachter dat de man naast mij Roy heette en uit Roermond kwam en legde Sanne ons uit dat wij hier lekker mochten blijven zitten, bier of wijn mochten nemen, kaasjes mochten eten en lekker konden relaxen.
Ik greep gelijk een flesje bier uit de krat en wilde hem openmaken toen ze vroeg of ik wist hoe de fles open moest.
Met een frisse PLOP ging de fles open en reageerde Sanna met:
“Ja.. je weet dus hoe hij open moet!”
Daarna speelden ze het nummer “Sail” en het hele publiek moest gaan staan en mee zwaaien met hun armen.
Het was zo enorm gaaf dat eens te zien vanaf het podium, dat ik er van baalde dat mijn telefoon in de tas zat, want dit had ik wel vast willen leggen.
Ineens zag mijn oog een telefoon op het podium liggen, dus ik kroop naar de telefoon toe en vroeg aan betreffende eigenaar of ik die even mocht lenen.
Met haar telefoon heb ik even gefilmd, maakt mij niet uit met wiens telefoon of camera ik dit ging doen, maar dit moest gewoon vast gelegd worden! Zo vet!!

Daarna heb ik de telefoon weer netjes terug gelegd en heb ik verder genoten van mijn biertje… en de muziek natuurlijk! 😛
Het is onwijs daar zo dichtbij te staan, je voelt het dan nog beter en dit was weer zo’n momentje dat ik mij gelukkig prees.

18447108_1433802113345886_5677704218312126910_n18403674_1433803263345771_5278122577454010958_n

Toen ze klaar waren met het nummer, nam ze nog een selfie die in de tent kwam te hangen bij alle andere foto’s die ze genomen had tijdens haar show en we hoorden nu bij de Miss Montreal familie ❤18489882_1433801460012618_2228890928025185286_oTijdens de pauze kwam de vrouw wiens telefoon ik gebruikt had naar mij toe en zij heeft ervoor gezorgd dat ik het filmpje kreeg (heel toevallig waren het collega’s van mijn buurvrouw LoL). Ik heb nog even met Roy gekletst en moest gewoon nog een selfie maken met hem, het was zo leuk!!20170512_212424

De tweede ronde begon en het feestje ging gewoon door.
Hit na hit werd gespeeld (ik ken alle nummers dus voor mij zijn het allemaal hits) en aan het einde stond ik meer dan dat ik zat!
Ze gaf nog een krat bier aan de eerste rij en die ging gewoon door de zaal heen, iedereen die een biertje wilde kon zich eentje pakken 🙂
Geniaal die vrouw!
Bij een van de laatste nummers liet Thijs nog eens horen wat een geweldige drummer hij is en ook daar viel mijn mond weer van open.. wauw!

Die band is geweldig en het feit dat ze na zoveel jaar nog altijd gewoon met z’n vijven zijn, maakt ze des te sterker!
Ik geniet oprecht bij elk optreden van hun, ze stralen plezier uit en heel veel dankbaarheid.
Dit was weer een onvergetelijke avond!

Eind dit jaar heeft ze ook een clubtour aangekondigd, ze gaat 5 kleinere zaaltjes aan, terug naar waar het allemaal is begonnen en na deze avond weer mee te hebben gemaakt wist ik één ding zeker.
Ik moet daar bij zijn !!
Helaas zijn de optredens in Breda, Utrecht, Arnhem, Zwolle en Hengelo!
Voor mij allemaal focking ver rijden, maar ik heb wel vrienden in Hengelo wonen…
Dus heb ik zaterdagochtend gelijk kaartjes gekocht voor het optreden in Hengelo en mijn vrienden ingelicht dat iemand van hun mee moet en ik daar blijf crashen! 🙂
Dat is nou het voordeel van vrienden hebben door het hele land! 😀

Ik mag eerst over 2 weken weer genieten van een optreden van MM, want ze staan op Pop on Top in Valkenburg waar ik ook naar toe ga! *happy me*

Dit was weer een enerverende ervaring en te gek om mee te maken en al mijn tweede keer op het podium bij deze top band! 🙂

XmelX

*een bedankje voor fotograaf Theo Solberg voor het mogen plaatsen van zijn foto’s !! (https://www.facebook.com/pg/TheoSolbergPhotography/photos/?tab=album&album_id=1433800050012759)

12 thoughts on “SSSS.S… Ach, laat ook maar

  1. Super dat je dit met je dochter deelt.
    Wij houden ook zoveel van theater (weeral iets gemeen 😀😘), gaan vrijdagavond nog even naar Chassé voor we op vakantie vertrekken!

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Week #19 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s