Week(end) #21

Zaterdag moest ik al vroeg naar de hockey, Mike had om 9 uur een wedstrijd en daar wilde ik wel bij zijn.
Het was al behoorlijk warm en Mike kan echt niet goed tegen die hitte.
Zijn team had bovendien vandaag maar 6 jongens dus géén wissels en iedereen moest dus de hele wedstrijd spelen.
Ik merkte al snel dat Mike vocht tegen de hitte en in de rust begon hij te huilen en zei hij dat hij kapot ging van de warmte. We hebben hem met water even afgekoeld en het was maar te hopen dat hij het vol hield.
Met een 3-5 achterstand in de rust (tegen de koploper die nog niet één wedstrijd verloren had), kregen onze jongens ineens vleugels en plotsklaps stond het 7-8 😮
Toen de 8-8 viel was het net alsof ze kampioen waren geworden!
Alle ouders gooiden hun handen in de lucht en waren aan het juichen, net zoals de jongens op het veld.
Ze probeerden nog de winnende goal te maken maar dat lukte niet meer.
Maar dit gelijkspeld voelde aan als een ware overwinning! 😀
Mike was na de wedstrijd he-le-maal kapot!20170527_100330Maar wat heeft hij goed zijn best gedaan, zeker met die warmte!
Alle jongens overigens, was echt leuk om te zien!

Rond de middag ben naar Debby gegaan, want we zouden samen naar Pop on Top gaan.
Voor dit festival had ik al een tijdje de kaarten in huis, nog voordat ik wist dat Kyra er niet zou zijn, want ook voor haar had ik kaarten. Die heb ik gelukkig (voor een appel en peer) kunnen verkopen en ben ik alleen met Debby gegaan.
Het was héél warm, zo warm zelfs dat de organisatie toestond dat iedereen één flesje water mee mocht nemen, die ook bijgevuld kon worden bij de toiletten.

We waren mooi op tijd daar en stonden bij het eerste optreden (van Miss Montreal) gewoon bijna vooraan 🙂

20170527_145125-1

is ze toch weer !! 😀

In de gloeiend hete zon stond ik te springen, mee te zingen en hebben we gewoon heel veel lol gehad. Daarna zijn we snel een biertje gaan drinken en hebben we ons flesje water weer bijgevuld. Vervolgens zijn we toch maar een plekje in de schaduw gaan zoeken want Debby begon hoofdpijn te krijgen. Caro Emerald zong inmiddels op het hoofdpodium en rond half 6 zou Jonna Fraser in de tent spelen.
Dat was voor Kyra al een grote reden om mee te willen naar dit festival want zij is dol op zijn muziek.
Speciaal voor haar heb ik mij tussen de tieners gewaagd en ben ik helemaal vooraan gaan staan zodat ik goede foto’s en filmpjes kon maken om aan Kyra te laten zien (dat had ze namelijk gevraagd).20170527_165046
Het was aardig heet in die tent, maar ik vond het wel goed uit te houden
(die hard hè 😉 ).
Om 6 uur was zijn optreden afgelopen en toen begon op het hoofdpodium de Memphis Maniacs. Die hebben we van een afstandje gehoord, maar was niet zo heel bijzonder eigenlijk. De rest van de optredens hebben we helaas aan ons voorbij moeten laten gaan, want ik moest Kyra rond 8 uur ophalen.

20170527_170624

Ik kom volgend jaar terug!!

We hebben bij Debby thuis nog lekker wat vlees van de barbecue gegeten (dank je wel lief neefje 😉 ) en daarna ben ik Kyra gaan halen.
Toen we elkaar zagen hebben we elkaar eerst dik een minuut geknuffeld, zonder iets te zeggen. Wat is het heerlijk haar weer vast te houden. 20170527_210403
Eenmaal thuis heeft ze mij alle foto’s en filmpjes laten zien en heeft ze over al haar ervaringen gesproken.
Prachtig.. ik kan niet anders zeggen. Ik denk dat we hier nog vaak over zullen praten!

Zondag heb ik het meisje uit laten slapen en terwijl zij nog sliep heb ik mijn huiswerk gemaakt en opgestuurd. Zal mij benieuwen wat mijn eerste punt gaat worden hahahaha.
De eerste 4 lessen zijn nu klaar en nu moet ik wachten op de volgende 4 🙂
So far so good, I guess.
Om half 1 werden we opgehaald door Kyra’s vader en zijn we samen naar de herdenking op het Amerikaanse kerkhof in Margraten gegaan. 20170528_131347Dit was de afsluiter voor de groep die naar Normandië zijn gegaan en hier moesten ze dus bij zijn.

20170528_140329

Hier vertelde een leraar (die ook bij de Nationale Reserve zit) over het graf dat hij geadopteerd heeft.

Ik was zelf nog nooit op zo’n grote, officiële herdenking geweest maar achteraf gezien had ik het niet willen missen.
De school heeft zelf ook een graf geadopteerd en mocht bij de plechtige kranslegging dus ook een krans leggen. Best gaaf als je na al die dikkoppen en hoge piefen dan ook ineens hoort dat er een krans wordt gelegd uit naam van het Bernardinuscollege 🙂

20170528_150405

Kyra en haar vader hadden af en toe hun momentje. Haar opa (zijn vader dus) was namelijk ook Amerikaans Veteraan en heeft in Vietnam meegevochten, hij is helaas vorig jaar overleden en ze zullen toch wel veel aan hem gedacht hebben die dag..
Het was een mooie herdenking, heel druk en warm, maar nogmaals: ik had het niet willen missen.

Aan het einde van de herdenking zijn we naar onze auto gelopen en toen kwam het mooie moment van broer en zus.
Mike loopt nooit meer aan de hand, bij niemand.. maar hij had zijn zus echt gemist!20170528_163411
Eenmaal thuis kreeg Kyra nog visite van een vriendin (die de Ramadan doet) en samen hebben ze gewacht tot ze mochten eten.
Kyra heeft dik een uur in de keuken gestaan en wat waren ze blij toen ze konden aanvallen ! Hahahaha, goud waard!18740172_10155400083314700_1367781500875669063_n
Het was een druk, warm maar heel mooi weekend!

XmelX

4 thoughts on “Week(end) #21

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s