Shit.. gewoon shit!

Dromen.
We dromen elke nacht, soms herinner je je dromen, maar heel vaak ook niet.
En áls je de droom al kan herinneren, dan vervaagt dat meestal ook wel weer.
We denken er simpelweg niet meer over na..

Maar er zijn ook van die dromen die daadwerkelijk iets met je doen.
Dan word je wakker met een fijn gevoel.. of met een vreselijk rot gevoel.
Zo’n droom had ik dus afgelopen nacht.
Ik werd wakker en dacht:
“Shit.. 😦 ”
Ik was op een verjaardag uitgenodigd van een oude vriendin, die ik nu niet meer spreek. Je kon wel merken dat ik uitermate ongemakkelijk was en probeerde constant aansluiting te vinden met die oude vriendin van mij.
Het lukte niet echt, god weet waarom ik ook eigenlijk daar was maar ik werd wel wakker met zo’n rot gevoel.
Zo’n gevoel van: ik mis haar.
En dat gevoel heb ik al langer.
Ik zie haar bijna dagelijks op het schoolplein, maar na mijn scheiding is er ergens iets niet goed gegaan en zijn we op een kwade voet van elkaar gescheiden.

Ik weet eigenlijk niet meer zo goed waarom, dat is meestal met zo’n belachelijke ruzies.
Wat ik wel nog weet is dat ik net in mijn scheiding zat, net in mijn nieuwe huisje woonde en echt mijn draai nog moest vinden.
Dat was best heftig, zoals alle scheidingen, ik was 17 jaar samen geweest met hem en dat schuif je niet zomaar even onder de tafel.
Ook had ik 2 kinderen die hun weg hierin moesten vinden en ik vooral voor hun moest zorgen.
Dat was veel, heel simpel.
Dan heb je gewoon tijd nodig om je draai te vinden en alles op een rijtje te krijgen.
Naar mijn gevoel, trok iedereen aan mij.
Iedereen wilde hun nodige aandacht, die je normaal ook schenkt aan vrienden, maar ik kon het op dat moment gewoon niet. Ik moest vooral ook aan mijzelf denken en omdat ik op dat moment heel erg stellig was met “en nu is mijn tijd en doe ik het op mijn manier”, kon ik ook wel heel erg hard door alles heen rennen, zonder om mij heen te kijken of er schade was.
Het had allemaal te maken met mijn “nieuwe leven” en dat ik daar gewoon nog mijn weg in moest vinden, daarnaast was ik zó blij eindelijk op mijn eigen benen te staan en dat er niemand meer was die dingen voor mij kon en ging bepalen, dat ik keihard werd in andermans ogen.
Zij waren een Mel gewend die altijd wel ja zei en alles deed voor de goede lieve vrede.
Ik had weinig tijd voor anderen, deed mijn eigen ding en dat werd mij door sommige niet in dank afgenomen.
In die tijd werd ik dus gevraagd peettante te worden van de kleine van mijn vriendin, die zwanger was.
Natuurlijk zei ik daar ja op maar ik kon niet aan hun eisen voldoen.
Ik gaf te weinig tijd, te weinig aandacht..
En zo werd ineens een uitnodiging terug getrokken die ik kreeg voor haar man’s verjaardag.
Mijn ex wist ook heel goed daarop in te spelen en hij is nog altijd in contact met hun (zoals met heel veel van míjn vrienden en familie!) en zodoende zijn wij uit elkaar gedreven…

Zo is het in ieder geval in mijn ogen.
Ik zou zo graag hun kant van het verhaal willen horen..
Want wij hebben het altijd zo ontzettend leuk gehad met elkaar..
Zonde dat dit er niet meer is..
Zij is eigenlijk wel de enige die ik mis.. de enige van de vrienden en familie die ik verloren heb tijdens mijn scheiding…
En ik zie haar elke dag..
En elke dag denk ik: shit..

Dus.. shit! :-\

XmelX

3 thoughts on “Shit.. gewoon shit!

  1. Ik druk wel op ‘like’, maar dat doe ik helemaal niet natuurlijk. Jammer dat het vaak zo gaat als het even moeilijk is in het leven. Mensen snappen vaak niet wat jij nodig hebt en hebben een bepaald verwachtingspatroon. Het verdrietige is dat er vaak niet eens een ‘schuldige’ aangewezen hoeft te worden. Het gebeurt en het is zo zonde… misschien komen jullie wegen toch ooit weer een keer bij elkaar en ontstaat er de ruimte om naar elkaar te luisteren. En begrip ❤ Liefs xxx

    Like

  2. Herkenbaar Mel, maar jou een heel klein beetje kennende, kun je misschien weer toenadering zoeken met weinig woorden, waarin je wel kunt vermelden het waarom.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s