PinkPop

15 jaar geleden riep ik altijd: Daar wil ik ook eens naar toe!
Maar met de jaren wilde ik minder en minder naar Pinkpop.
Waarom?
Veel te druk !! Veel te veel mensen !!
Maar dit jaar kwam Justin Bieber.. en kreeg ik een pruillipje van mijn dochter die echt zo enorm graag naar Pinkpop wilde, zeker nu ze Justin Bieber weer een keer kon zien.. en Ronnie Flex zou die dag ook optreden.
Als verrassing voor haar heb ik kaartjes voor de zaterdag gekocht en vorige week was het dus zover.
Kyra had er volop zin in, stond helemaal te stuiteren maar ik was nog wat behouden.

Als je voor het eerst naar Pinkpop gaat en echt van NIKS weet, kom je al heel snel achter een aantal dingen, waaronder:
Volg nooit de borden ” Parkeren Pinkpop” want die leiden je naar een parkeerplaats die ten eerste al bestemd is voor de campinggasten (en 30 euro kost voor 3 dagen) en ten tweede, moet je dan nog een behoorlijk eind lopen naar het festivalterrein 😛
Dat gebeurde ons dus, LoL.
We hadden geparkeerd in de wijk van de parkeerplaats en liepen langs Camping C richting het festivalterrein.
Voor een ieder die wél op Pinkpop komt en ook wel eens op een camping gestaan heeft, lacht nu al in zijn vuistje, want van Camping C naar het festivalterrein is nog dik een half uur lopen.
Uiteindelijk hebben we 45 minuten gewandeld van de auto naar het terrein en de 3 meiden die met mij mee liepen wisten heel goed dat we die weg ook nog terug moesten die avond/nacht.
Ik vond de wandeling eigenlijk wel gezellig!
Je liep met een hele meute en onderweg waren allemaal kraampjes, muziek en heel veel gezelligheid, dus het was allerminst saai!

Eenmaal bij de poorten van het terrein hebben we helaas nog bijna anderhalf uur buiten moeten wachten voordat we binnen konden, dit allemaal vanwege de drukte en beveiliging (de beveiliging vond ik overigens heel erg meevallen, ze keken echt niet strenger of langer dan normaal).

20170603_161115

Bijna binnen..

Eindelijk op het terrein kon je weer wachten tot je tas werd gecheckt en je kaartje werd gescand en vervolgens kon ik weer in de rij aansluiten bij de bonnen.
Toen was ik het wachten wel beu en zijn we gaan lopen. Na een klein stukje lopen kwam Kyra al wat andere vriendinnen tegen en ging ze haar eigen weg.
Wel met de nodige twijfel want ze vond het zielig om mij alleen te laten ! Whoehahahahahahahaha, schattig hè!
Ik heb haar naar haar vriendinnen geduwd en ben zelf de andere kant op gelopen, door de Kalm-aan-Laan.

Toen ik eenmaal op het veld lag bij de 3FM stage, voelde ik de blaren op mijn voeten van de lange wandeling en nadat mijn neef en nicht met hun vrienden zich bij mij hadden gevoegd, ben ik toch maar even naar de Eerste hulp gegaan, zodat ze de boel konden open prikken en verbinden.
Terwijl ik daar lag begonnen de Kaiser Chiefs te spelen, dat was wel een leuk optreden (wat ik kon horen 😛 ) en rond half 7 zijn we richting de Mainstage gelopen en hebben we daar een plekje op het veld gezocht, want Kensington wilden we toch wel heel graag zien!
Kyra stond ondertussen in de tent Stage 4 naar Ronnie Flex te kijken die blijkbaar een geweldig optreden moet hebben gegeven.
Kensington was ook echt goed en de sfeer begon er lekker in te zitten 😀

Ik wilde Kyra nog even zien voordat ze in de menigte ging staan bij Justin Bieber en dus hadden we een plek afgesproken en hebben we heel even gekletst. Terwijl we daar stonden kwam ik nog een vriendin tegen en normaal gesproken ben ik altijd heel blij haar te zien, maar nadat ze mij voor mijn gevoel bijna met de grond gelijk maakte, bleef ik deze keer niet zo hangen. Ik hou maar in mijn achterhoofd dat niet elk biertje even goed aankomt en het daar aan lag, want als het ware woorden waren dan slik ik nog even :/

20170603_191248

Cheers!

Nadat Kyra weer vertrokken was, begon het niet snel daarna te regenen als een gek!
Het hoort een beetje bij het hele festivalgebeuren en ik was wel voorbereid dus ik vond het niet zo heel erg 🙂

Achteraf gezien had ik beter niet deze witte schoenen aan kunnen doen 😛

Het was al 9 uur geweest en Bieber had eigenlijk al op het podium moeten staan, terwijl ik mijn plasje niet meer kon ophouden en dus naar het toilet ben gegaan.
Dat was ook een hele bedoeling, ik hoop dat jullie lezers een beetje goed kunnen visualiseren 😛
De toiletten waren allemaal vol gelopen, het was zo druk geweest dat ze niet konden poetsen tussendoor en alle toiletten konden ook niet meer doorgespoeld worden.
Resultaat waren smerige toiletten, vloeren vol met wc papier en de pot vol gepist tot bijna aan de rand.
WC-papier moest je halen bij een dame die daar verloren stond en echt níks aan de situatie kon doen.
Dit wetende wist ik dat ik boven het toilet moest hangen en moest opletten dat ik niet over de pot ging plassen.
Maar goed.. ik stond dus met een kletsnatte poncho aan, onder die poncho een tas over mijn schouder en een broek die helemaal nat was. Mijn telefoon zat nog in mijn broek en die kon ik nergens neerleggen. Ik zat wat te vechten met de poncho en kwam niet aan de rits van de tas dus heb ik de telefoon maar tussen mijn tangen geklemd.
Daarna ben ik gaan proberen de natte broek van mijn bolle bips af te krijgen, toen ineens de telefoon ging 😮
Ja hoor.. dat ging ook nog wel lukken!
Ik nam op en het was een beeldgesprek via Whatsapp met Mike en mijn moeder!
Ik verstond ze niet, maar zag ze wel en het beeld dat hun zagen moet bijzonder lachwekkend zijn geweest. Vrij hard schreeuwde ik dat ik zat te plassen en ik later wel terug zou bellen en terwijl ik dat riep zag ik Mike nog breed lachend kijken, waarnaar ik snel heb opgehangen en verder ben gaan klooien met mijn broek.
Nadat het mij eindelijk gelukt was de broek tot op mijn knieën te krijgen, begon het gevecht met de poncho (en tas) om die omhoog te krijgen zodat ik een beetje kon hurken boven het toilet.
Ik moest serieus bijna om mijzelf lachen en nadat ik het idee had dat ik goed en stevig stond, heb ik de dam gebroken en de boel laten lopen. Goed gemikt, in de pot en hij was nog niet overgelopen!
Hatsee.. gelukt!
Daarna kon ik mijn broek weer gaan ophijsen terwijl de natte poncho echt bijzonder in de weg zat en ik het idee had dat ik mijzelf nog ging wurgen. De zever begon langzaam uit mijn mond te lopen omdat ik mijn telefoon tussen mijn tanden had geklemd.
Hebben jullie beeld ? Echt fraai…
Het was een ware verlossing toen ik dat hok uit kon!

Nadat ik weer redelijk aangekleed bij de rest ben gaan staan, hebben we een half uurtje naar Justin gekeken. Ik vond er niet bijzonder veel aan, maar vond het dan wel grappig dat je alle volwassenen eerst hoorde zeiken over die Bieber die niet op Pinkpop hoort, maar als hij gaat zingen, wel ineens iedereen stond te kijken ! 😛 Hahahahaha, sukkels!
Mijn neef en nicht zijn na een half uurtje vertrokken naar de camping en ik ben weer even in mijn eentje rond gaan lopen.
Dat was echt chill! Gewoon rondlopen, kijken naar mensen, kraampjes, lekker op mijn gemakje 🙂 Loved it!
Toen merkte ik wel dat ik op mijn gemak was en dit toch wel een leuk festival was.
Ik heb een hamburger gegeten en ben met koffie op de trappen bij het Mainstage gaan zitten. Daar ben ik nog wat aan de praat geraakt met mensen en heb mij prima geamuseerd tot Martin Garrix klaar was en ik naar de afgesproken plek ben gelopen waar Kyra ook naar toe zou komen.
En daarna begon de lange wandeling weer tot naar de auto.
Met mopperende tieners bij mij (die wel goed doorliepen!) was de wandeling alweer gezellig. Je liep gewoon in een hele groep, zag en hoorde van alles en dat zorgde er voor dat het allemaal heel snel ging.

Om half 2 waren we bij de auto en om 2 uur lag ik in bed.
Moe, beetje last van mijn voeten, maar zeer voldaan!

Volgend jaar ga ik het hele weekend, zo leuk was het wel 🙂

XmelX

20 thoughts on “PinkPop

 1. WHOEHAHAHAHA dat toilettafereel 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk verslag!
  Ik onthoud: uren wandelen-blaren-aanschuiven-aanschuiven-aanschuiven-…-een natte broek door …
  Toch fijn zo’n festival!! 😂😂😂

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Week #22 | My journey..

 4. Heerlijk!!! Ik ben in 2002 naar Pinkpop geweest. Zwanger van mijn eerste. Rammstein was de slot act. Jewel was er Lenny Kravitz. Ik was met mijn vriend, broer en schoonzus, we hadden prachtig weer en hebben genoten. We zeiden dit doen we volgend jaar weer. Mijn broer is vorig jaar weer eens geweest ik helaas daarna niet meer…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s