Weekendje Veluwe (#31)

Na 15 jaar vriendschap gingen we dan eindelijk een keer met z’n tweetjes een weekend weg.
Al vaker zijn we samen weg gegaan, maar dan waren we altijd met een groep weg, dus nooit met z’n tweetjes.
En we keken er allebei enorm naar uit, want we waren wel van plan er een leuk weekend van te maken.
We begonnen met een cheap ass breakfast bij de Jumo (€ 1,50.. wie doet je wat!) en zijn daarna vertrokken.
Na een ritje van 2 uur kwamen we aan in Ede en hebben we de auto geparkeerd bij het hotel. We zijn maar gelijk gaan inchecken, ondanks dat onze kamer nog niet klaar was (we waren ook veel te vroeg) en hebben gelijk 2 fietsen voor zaterdag gehuurd.
Jaaaajaaa… we hadden goede voornemens!
Na dit alles geregeld te hebben, zijn we de berg af gerold en kwamen we uit in het centrum (dit hotel was goed uitgezocht!).
Je zou denken dat het centrum van Ede klein en niet noemenswaardig is, maar echt: niets is minder waar!
Een ontzettend leuke stad, met enorm veel winkels!!
We hebben echt een aantal uur door de straten geslenterd en zijn uiteraard ook geslaagd in de Sale! 😀
Nog een kopje thee gedronken en lekker op het terras gezeten en om 3 uur waren we weer in het hotel en kregen we de sleutel van onze kamer.
We hebben onze spullen even neergegooid en zijn toen op het balkon gaan lunchen.
We hadden zoveel meegenomen, dat het bijna zonde was als we buiten de deur gingen eten. Weg gooien doe je het ook niet hè 🙂


Na ons lekker maaltje zijn we de spullen een beetje gaan opruimen en zijn we op bed gesprongen, waarnaar we nog wat gechilld hebben (stiekem ook de oogjes even dicht geknepen 😛 ). 
Nadat we weer fris en fruitig waren, zijn we op zoek gegaan naar een restaurant en zijn we uitgekomen bij een Italiaan op het Museumplein.
Verdomd lekker gegeten, maar wel veel te veel natuurlijk.20170804_192803
Na dit heerlijke hapje zijn we op een terrasje gaan zitten waar we cocktails konden bestellen en heb ik een heúle sterke cocktail gekregen!!
The Long Island Iced Tea.


Poe.. die sloeg behoorlijk in zeg maar.
Daarna zijn we een terras opgeschoven en daar hebben we een Scroppino gedronken.. Goede genade die was lekker 😮 !
Daarna nam Alique een cognac maar heb ik het gewoon gehouden bij een biertje 🙂


Het was best leuk op dat terras te zitten, we hebben onze ogen uit gekeken en stonden verbaasd te kijken naar de mate van alcohol die de jeugd achterover sloeg.
Niemand die vroeg naar een legitimatiebewijs ofzo.. de flessen wijn werden gewoon naar de tafel gebracht alsof het niks was!
De jeugd van Ede lust ze aardig in ieder geval hahahahahaha.
Overigens haalden wij de gemiddelde leeftijd wel echt behoorlijk omhoog 😛 en zijn we dus ook maar op een bejaarde-tijd terug naar het hotel gelopen.

Ondanks dat ik voorbereid was op dit weekend, hebben de oordoppen geen kut voor mij gedaan en heb ik amper een oog dicht gedaan door het gesnurk van Alique.
Dus enigszins brak stond ik op en rond 9 uur zaten we aan het ontbijt.
Na een kopje koffie was mijn hoofd weer helemaal helder en we zaten dan ook even voor 10 uur al op de fiets.
Van het hotel kregen we een aantal fiets routes en met die in onze rugzak zijn we vertrokken.
De fietsen waren top en op de Veluwe fietsen is heerlijk als je de bergen in het Zuiden gewend bent, want op de Veluwe heb je af en toe hele kleine heuveltjes en daar fiets je zo overheen! Ideaal dus 🙂
Na dik een half uur fietsen zijn we toch maar even gestopt om te kijken of we wel goed zaten, want we reden al heel lang op een N-weg en zagen nog altijd geen nummers met de fietsroutes. We keken eens rond naar straatnamen en zagen dat we volledig de verkeerde kant op gefietst hadden maar zagen wel een bord staan richting de Veluwe dus gierend van het lachen zijn we dat bordje gewoon gevolgd en zo zijn we uiteindelijk toch op de Veluwe uitgekomen.


Daar stond een kaart met alle nummers van de fietsroutes en toen we eens goed keken zagen we dit:DSCN1497 (1).JPG

Het hotel had ons dus een oude kaart gegeven die totaal niet meer klopte whoehahahaha
We hebben even snel gekeken welke route we gingen aanhouden en zijn vervolgens midden door de Veluwe gefietst. Alique begon wat pijn aan haar stuitje te krijgen en we waren blij dat we eindelijk een tussenstop konden maken. We hadden een geweldige plek gevonden en waren best onder de indruk (Planken Wambuis). 20170805_113244We lieten ons vallen op de bank en bestelden een verse muntthee terwijl we nog even genoten van dit mooie optrekje.
Na de thee hebben we nog een groente smoothie besteld en die was ook heerlijk !!


Ik denk dat we een klein uurtje pauze hebben genomen en zijn daarna weer op de fiets gestapt. Met de nodige pijnlijke kreten want ons zitvlees deed toch echt wel een beetje pijn. Wederom gierend van het lachen zijn we doorgefietst en met die route-bordjes is het echt wel leuk fietsen daar.
We zijn nog wilde paarden tegen gekomen, koeien en zelfs een vosje stond langs het fietspad!


Maar ineens begon het te regenen en zag je ook overal mensen schuilen.
Alique en ik zijn gewoon door gefietst, want stoppen had in onze ogen totaal geen zin. We hebben ongeveer een uur in de regen gefietst en toen we bij het hotel aankwamen waren we volledig doorweekt!
Ge-ni-aal!!
Het was zo lekker! Klinkt misschien idioot maar het was echt heerlijk.


Onder de modder en nat tot op het ondergoed, zijn we naar onze kamer gegaan en heb ik direct mijn kleren uitgegooid en ben in de douche gesprongen (die overigens ook echt lekker was). Daarna even bed gaan liggen en na een kwartiertje voelde ik mijn benen tintelen en werden ze onrustig.
We hebben nog hard om onszelf moeten lachen en bedachten ons al, dat we morgen waarschijnlijk het bed niet meer uit zouden komen van de spierpijn, want we hadden toch dik 30 kilometer gefietst (voor mensen die zelden fietsen is dat best veel!).
Na onze rustige middag zijn we weer de stad in gegaan en hadden ondertussen een sushi restaurant gevonden waar we om 7 uur hadden gereserveerd
(ook in Ede.. die stad is écht leuk!). 20170805_190827.jpg
Na een uur sushi bunkeren zaten we propvol, zo vol dat het gewoon pijn deed 😦
We zijn gaan wandelen (heel rustig) en onderwijl we liepen, heb ik de overtollige lucht mijn buik en darmen uit geduwd en dat zorgde voor leuke intermezzo’s 😛
We zijn langs het plein met alle terrassen gelopen want het deed nog altijd teveel pijn om te zitten en er paste ook echt geen drankje meer bij!
Denk dat we rond 9 uur weer in het hotel waren en na een nacht met amper slaap en een fietstocht van 30 km, was ik best kapot maar we hebben bij het hotel wel nog een drankje genomen voordat we naar onze kamer gingen..

20170805_203545

Alique was ook echt kapot moe LoL

Ik werd gewoon melig van het pijnlijke, volle gevoel! LoL

Eenmaal op de kamer heb ik na een uurtje vol goede moed de oordoppen weer in gedaan en ging ik er gewoon van uit goed te kunnen slapen…
Maar dat was helaas ijdele hoop 😦

Het snurkend hert naast mij heeft mij weer de halve nacht op gehouden en zwaar geïrriteerd ben ik om 8 uur opgestaan. Ik heb mij opgefrist en aangekleed en wilde eigenlijk al naar beneden gaan toen Alique ook wakker werd. De irritatie was inmiddels alweer weg en ze vroeg gelijk of ik haar weer wakker gehouden had.
Voor dat antwoord hoefde ze alleen maar naar mij te kijken hahahaha.
Ik struikelde bijna over mijn wallen, dat zegt genoeg 😛
We hebben weer een lekker ontbijtje genuttigd (yoghurt met cruesli en 1 cracker voor mij.. zat nóg vol van de sushi!) en daarna hebben we nog ongeveer een uur aan tafel gezeten. Omdat het zonnetje scheen (nu wel hè!) zijn we daarna nog even voor het hotel in de zon gaan zitten en rond 10 uur zijn we richting huis gereden.20170806_094632

Wat was het een leuk weekend!!
Wat hebben we gelachen en genoten!!
Maar de volgende keer wil ik een aparte kamer hahahahahaha

XmelX

7 thoughts on “Weekendje Veluwe (#31)

  1. Wat een leuk verslag! Ik ken Ede al meer dan 60 jaar. Veel veranderd, maar ik heb er nog een tante en neef wonen en een blogvriendin dus ik kom er nog wel regelmatig. Ja, leuke tentjes hebben ze ook. En de Veluwe is prachtig, jammer van de regen, maar je bent niet gesmolten. Ik zou het ook niet erg vinden hoor..
    En grappig… De Planken Wambuis is al een heel oud restaurant en mij ook bekend, hoewel het wel heel lang geleden is dat ik daar voor het laatst was. Wat erg dat gesnurk. Doe ik ook, heb nu een MRA beugel, die ik niet draag want iedereen heeft er last van, ex, dochter, vriendinnen, maar mijn stoere Hulk niet ;-). Wel nagenieten zeker! Op naar het volgende uitje? 🙂
    X

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s