Tiener uit Bavel..

Het zal je zoon maar zijn!
Dat denk ik wel eens als ik wéér zo’n vreselijk bericht lees. Dit keer op Nu.nl, een bericht over een jonge knul die nog jongere meiden bedreigt, chanteert en verkracht. Je zult als ouder zomaar ineens telefoon krijgen. Of politie aan de deur hebben staan, die je komt vertellen dat jouw zoon zoiets op zijn geweten heeft. Een 19-jarige jongen…
Iemands kind, iemands vriend.
Bizar.

Wat zou er in zo’n jongen omgaan? Er moet in dat hoofd toch iets danig mis zijn gegaan, lijkt me. En wat doe je dan als ouder? Hoe kijk je dan nog naar je kind? Kún je dat dan nog wel? De mens die jij op en in de wereld gezet hebt, doet op zo’n jonge leeftijd al dergelijke verwerpelijke dingen. Waar is het misgegaan?

Persoonlijk zou ik als ouder niet weten hoe ik daar mee om moest gaan. Eén ding weet ik wel: Die knul heeft dringend hulp nodig. Hij moet uit de maatschappij gehaald worden totdat hij volledig behandeld is. Natuurlijk, dat kan jaren duren. Misschien wel een heel leven. Maar zo iemand mág niet vrij rondlopen; wie zegt dat hij na een simpele veroordeling niet gewoon verder gaat met dit gedrag, deze praktijken?

En dan de meiden die op zijn berichten zijn ingegaan. Eén van zijn slachtoffers was pas 8 jaar. Zij heeft daadwerkelijk óók naaktfoto’s gestuurd naar deze zieke jonge vent! Vol verbazing lees ik dat en denk alweer: hemeltjelief, het zal je dochter maar zijn… Het gebeurt zo vaak. Ik weet het, want ik hoor (en zie!) het van mijn eigen dochter. Foto’s van half naakte meiden (van haar eigen leeftijd, zo rond de 14, 15 jaar) die gewoon op social media uitgestrooid worden. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Schokkend.
“Maar mam, ik krijg zulke foto’s dagelijks in mijn feed. Dat is al lang niet meer schokkend voor ons, hoor.”

En mannen – als je 19 jaar bent, mag je jezelf best al een ‘man’ noemen – maken misbruik van zulke naïeve meisjes. Ze geven hen het gevoel dat ze bijzonder zijn en verleiden ze zo tot allerlei handelingen. Digitale loverboys die, bij succesvol hengelen, hun fantasieën zelfs in de praktijk omzetten.

Hoe kan het dat je daar nog intrapt, in een tijd als deze? Wat haal je je als puber in hemelsnaam in je hoofd om foto’s van jezelf te maken als je bloot bent en die foto’s dan ook nog aan onbekenden te sturen? En dan ben je pas 14 jaar. Of 10. Of zelfs nog maar 8… Bovendien, wat doet een meisje van 8 of 10 jaar überhaupt al met een mobiele telefoon? Ik mag dan misschien nog wat ouderwets zijn hierin, maar ik zie niet in dat een kind dat nog op de basisschool zit, een telefoon moet hebben. Als je naar het middelbaar onderwijs gaat en je ouders werken, dan begrijp ik het nog wel, maar eerder heb je echt geen telefoon nodig. En al helemáál niet om naaktselfies te maken. En te versturen.

19 jaar en al een verkrachter zijn. Het stempel van pedofiel hebben. Want dat ben je dan gewoon. Ik heb te doen met zijn ouders, want zeg nu zelf: niemand wil toch dat zijn kind zó in het leven staat?

Dit artikel verscheen al eerder op HoeVrouwenDenken.nl en was mijn eerste artikel op hun platform. Ik was er zelf wel een beetje trots op, want dit was eigenlijk mijn eerste column ooit geschreven 🙂
*happy* * proud*

XmelX

8 thoughts on “Tiener uit Bavel..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s