Week #36

De ochtend begon echt heel apart. Ik had het brood voor de kids al gesmeerd toen ik Mike wakker ging maken. Hij lag nog diep te slapen en was absoluut nog niet klaar om op te staan.
Een kwartiertje later kwam hij beneden en hij was stiller dan normaal. Ik keek naar hem en zag dat hij er vreselijk de pest in had. Ik vroeg hem of hij chagrijnig was of slechte zin had en hij knikte alleen maar.
“Ochtendhumeurtje mannetje?”
Een knikkende Mike die uit het raam staart. Dus heb ik zijn ontbijt maar voor hem neer gezet en hem met rust gelaten. De rest van de ochtend niks meer tegen elkaar gezegd, maar ik kreeg wel een knuffel en een kus toen ik hem op school afzette.
Dit was echt voor het eerst dat ik hem met een ochtendhumeur heb gezien, best apart.
Op het werk was het druk, hectisch en ik was blij toen ik naar huis kon. Mike had nog altijd een baaldag, dus heb hem de rest van de avond ook met rust gelaten.
Na het eten heeft hij wat tv gekeken en ben ik maar wat gaan poetsen. Eenmaal in bed begon hij eindelijk wat te praten en heeft hij mij toch zijn dag verteld. Dus zelfs Mike heeft wel eens een off-day, heb ik dat ook eens meegemaakt.

Dinsdag was net zo’n bezopen drukke dag op kantoor. Ik merk dat ik wat prikkelbaar ben, dus heb mij vandaag wat rustiger dan normaal gehouden op kantoor. Met Mike heb ik kliekjes gegeten (vinden wij altijd lekker) en daarna is hij gaan douchen. Gertie kwam nog langs en ik moest Kyra nog van haar werk halen. Heerlijk op tijd naar bed gegaan.

Ik heb wel een brakke nacht gehad, want ik werd om half 4 wakker om vervolgens tot 6 uur wakker te liggen, waarnaar ik nog één uurtje heb kunnen slapen en ik dus volledig naar de klote wakker werd gemaakt door de wekker om 7 uur. Dag kon nu al niet meer stuk, pff!
Gelukkig had ik maar een halve dag en ben ik na een klein boodschapje, tot aan de hockey training thuis gebleven. Op de training heb ik dat etterbakje even aangesproken (zijn moeder was nergens te bekennen) en volgens mij heeft hij het wel begrepen. Na de hockey hebben we frietjes gegeten en om 8 uur had ik een ouderavond op Kyra’s school. Die was bijzonder interessant en de info die we van Kyra’s mentor kregen ook. Ik heb gelijk een afspraak met hem gemaakt zodat ik even met hem kan praten over Kyra en haar motivatie (die er gewoon niet is). Eenmaal thuis heb ik nog wat gekletst met Kyra en zijn we samen naar bed gegaan, lekker vroeg.

Op donderdag was ik blij dat ik de werkweek al kon afsluiten want het was echt een drukke en irritante week. Ik was blij dat ik naar yoga les kon gaan en die deed mij dan ook echt goed. Na de yoga heb ik Kyra opgehaald van haar werk en thuis met haar nog Duits huiswerk gemaakt. Ze werkt duidelijk teveel en krijgt soms niet eens de kans om haar huiswerk af te maken. Ik heb haar gelijk duidelijk gemaakt dat dit per direct gaat veranderen, want school gaat voor geld verdienen. Vanaf volgende week wordt er alleen maar op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag gewerkt. Maandag, dinsdag en donderdag zijn lange dagen op school en na school heeft ze tijd nodig voor haar huiswerk en die moet ze van mij dus ook gaan gebruiken. Ze merkt gelukkig dat dit op deze manier niet werkt en beloofde mij dat ze dit direct ging bespreken op het werk.

Vrijdag was ik dankbaar voor de tijd die ik even voor mijzelf had. Ik heb het gevuld met boodschappen doen, poetsen, lezen, schrijven en gewoon zitten. Ik waardeer die tijd zo enorm, kan een mens echt goed doen. Om half 6 ben ik met Mike naar een turnles gaan, wat hij misschien wel wil gaan doen en hij heeft de les direct meegedaan. Hij mag 4 lessen mee doen om te kijken of hij het leuk vindt en de eerste les was gelijk al te gek! Hij vond het echt leuk, ze waren ook constant bezig en de oefeningen die ze moeten doen zijn heel goed voor zijn lichaampje! Dit wordt waarschijnlijk de tweede sport die Mike gaat beoefenen, top.
Nadat we weer thuis waren hebben we lekker gedoucht en zijn we op de bank geploft. Perfect Friday!

Zaterdagochtend had Mike zijn eerste hockey wedstrijd, om half 9 stonden we al op het veld en vanaf dit seizoen spelen ze op een half veld, 8 tegen 8 (vorig jaar was dat nog op een kwart veld, 7 tegen 7). Het was wel even wennen voor de jongens en omdat er ook een aantal nieuwe bij waren, ging het allemaal heel stroef. Het was wel gaaf te zien dat ze nu ook echt strafcorners moesten nemen, leek net écht hockey! 20170909_093411.jpgDe tegenpartij was sterk, je zag dat ze al lang samen speelden en onze jongens hebben dan ook met 0-14 verloren. Gelukkig laten ze hun koppies niet hangen na zo’n uitslag en zaten ze na de wedstrijd gezellig bij elkaar een hapje te eten.
In de middag kwam een vriend langs om mijn belastingpapieren na te kijken. Ik moest €600,- aan teveel ontvangen toeslagen terug betalen en wilde even checken of dat wel klopte. Het klopte dus, dat was ruk! Daarna ben ik met Mike nog naar een paar winkels gegaan en zijn we een kopje koffie gaan drinken bij mijn ouders. Kyra heeft de hele dag geleerd en nadat we gegeten hebben, is ze naar een vriendin gegaan. Met Mike heb ik een film gekeken en nadat ik hem in bed had gelegd, was mijn avond lekker rustig.

Zondag ben ik met Mike naar het Thermenmuseum gegaan, want hij had daar een college over de Romeinen, via de Museum-Jeugd-Universiteit. Hij krijgt hierna nog 3 colleges en hierin wordt de kinderen heel veel verteld over de Romeinen. Dit leek mij wel interessant voor hem en aangezien ik hem sociaal gezien ook wat meer moet stimuleren in nieuwe dingen, vond ik dit al helemaal een goed plan. Toen we hier van thuis waren hebben we de fiets gepakt en zijn we naar de stad gefietst. Mike wilde graag een auto kopen bij Intertoys en toen we die eenmaal aangeschaft hadden, zijn we weer naar huis gefietst en hebben we een race gedaan met de auto’s. Daarna ben ik de tuin klaar gaan maken voor de herfst. Zeil van de overkapping af gehaald, stoelen en tafels onder een zeil gezet en alles verder opgeruimd. De zomer is nu wel voorbij en de vooruitzichten zien er niet heel rooskleurig uit dus dan kan ik de boel beter op tijd afdekken allemaal. Kyra heeft weer de hele dag geleerd en moest in de avond werken, ze heeft dit weekend echt veel voor school gedaan en hoop dan ook dat haar harde werken vruchten gaat afwerpen met de komende toetsen.

20170909_115137

dat verdient een lekker kopje karamel koffie met kaneelsuiker 🙂

De rest van de avond was rustig, ik ben op tijd gaan slapen en kon terugkijken op een heerlijk weekend.

XmelX

 

 

7 thoughts on “Week #36

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s