Week #40

Het werd deze week een korte werkweek voor mij en soms is dat best wel fijn 🙂
Ik keek daar ook wel naar uit en op maandag en dinsdag heb ik dan ook echt wel wat meer werk verzet dan normaal zodat ik niet achter kwam te liggen.

Maandag was een dag waarin nu echt niks boeiends over te vertellen valt. Hoe geweldig saai kan een maandag zijn he 😉

Dinsdag had ik Mike in nette kleren gestoken, omdat de schoolfotograaf weer kwam. Ik  had hem nog zo gezegd dat hij mét tanden moest lachen!
“Maar mam! Dat voelt zo.. nep!”
“Nee Mike.. lachen met je lippen op elkaar is niet nep!? Met tanden ziet het er tenminste nog minder nep uit!”
Maar hij wist mij te vertellen dat hij alweer zonder tanden had gelachen 😛
Dat zijn echt vreselijk slechte foto’s, maar dat ligt niet aan Mike alleen. Ik heb in de laatste 3 jaar nog niet één echt leuke schoolfoto van Mike gekregen dus je went er wel aan 😛
Kyra was in de avond naar een fysiotherapeut gegaan in Berg en Terblijt voor een second opinion, omdat de orthopeed wel eens wilde weten wat deze fysiotherapeut er van vond.
Haar eigen fysiotherapeut is gewoon prima bezig, dit bevestigde hij ook. Het ligt niet meer zozeer aan haar meniscus, die is weer pijnvrij, maar de lange spier (of pees..) vanaf haar heup tot aan haar knie is te kort. Waarschijnlijk het resultaat van het scheve lopen en dit veroorzaakt ook de pijn. Dus vooral blijven rekken, krachttraining en gewoon trouw 2 keer per week naar de fysiotherapeut blijven gaan.
Pffff, ben ik even blij dat een operatie nu wel uitgesloten is. Kyra is ook wel een makkelijke, luie puber en daar krijg je niet veel motivatie in. Zal mij benieuwen hoe lang dit nog duurt :/
De proefwerkweek is ook weer begonnen voor haar en ze heeft gewoon al haar eerste examens deze week.. 😮
Stop de tijd!
Iemand!?
*zucht*

Woensdag was dierendag en dus kregen mijn lieve katers wat lekkers te eten en hadden we wat nieuwe speeltjes gekocht. Ik had nog even een gesprekje met Mike’s juf na school en later op de middag moest Mike weer naar hockey training. Na de training ben ik snel gaan koken en kwam Alique nog langs die ook wat mee heeft gegeten. Het was nog een leuke avond.

Donderdag had ik, zoals eerder al gezegd, een dagje vrij! 🙂
Niks zo fijn als op woensdagmiddag al je weekend kunnen inluiden, toch!
Ik moest met Mike om 10 uur zijn inentingen laten zetten en dat was voornamelijk de reden dat ik vrij had genomen. Ik had namelijk geen idee hoe hij op die spuiten ging reageren en aangezien ze op school aan het staken waren, moest hij dan naar de BSO. Dat werkte even niet met mijn moedergevoel, dus dan maar een verlofdagje nemen (echt vervelend ook 😛 ).
Hij liet de spuiten als een kerel zetten en toen hij klaar was, zuchtte hij even alle spanning eruit. Daarna zijn we nog snel een kopje thee gaan drinken bij opa en thuis hebben we ons proberen voor te bereiden op 2 anderen die een spuit moesten gaan krijgen. Onze katers. Nu heb ik twee hele verschillende katten. De één laat alles met zich doen en rent voor niks weg, de ander sprint bij binnenkomst in de kamer al richting alle hoeken en schrikt werkelijk van alles. Ik kan hem geen nagels knippen want dan mis ik al het vel op mijn handen en hij is ook niet te vangen. Hij zag op woensdag al het reismandje in de woonkamer staan en je kon aan hem merken dat hij al genoeg wist. Vorig jaar heb ik hem er nog in gekregen, maar toen stuiterde het ding met Elvis erin door de woonkamer, zo gek werd hij. Resultaat was dan ook dat we hem niet te pakken kregen en hij heel hard begon te blazen naar mij een overstuur begon te miauwen. Dat ga ik dit beestje dus niet aandoen en ben alleen met Noah naar de dierenarts gegaan. Noah doe je een riem om en die gaat gewoon zo mee. Dat beest is de rust zelve en vindt alles goed. Zeker auto rijden vindt hij geweldig, dan staat hij met zijn voorpoten tegen de deur, zijn nek lang en kijkt de hele weg naar buiten. Is echt een geniaal gezicht hahahaha.
Noah kreeg een spuitje, werd gewogen (hij is afgevallen, jeeeej!) en alles was verder goed met hem. Met Elvis moet ik maar proberen of hij niet eens gewoon in die reismand gaat zitten en als ik dan het deurtje dicht krijg, moet ik hun gelijk bellen zodat ik langs kan komen. Lukt dat niet, dan moet de dierenarts naar ons komen (katjinggg) maar we gaan hopen dat het zo lukt.
Ik ben ’s avonds nog naar yogales gegaan en daarna kak ik altijd in.

Vrijdag heb ik de boodschappen gedaan, gepoetst, nog een kopje koffie gedronken met mijn buurvrouw die vakantie had en met Mike in de vooravond naar turnles. Na het turnen kwam Alique omdat we een filmpje zouden gaan kijken en natuurlijk werkt op zo’n avonden helemaal niks. Netflix én Ziggo Demand hadden kuren. Het wordt weer eens tijd voor een monteur, want die horizon box vliegt nog eens door het raam. Uiteindelijk hebben we dan toch een film gevonden en hebben we nog een chille avond gehad.

Deze blog wordt weer te lang om mijn weekend ook nog uitgebreid in te gaan beschrijven dus ik ga maar weer eens splitsen 😉

XmelX

6 thoughts on “Week #40

 1. Als Kyra op haar rug ligt met gestrekte benen en jij tilt langzaam haar ene been omhoog totdat het gevoelig wordt. Daarna precies hetzelfde met haar andere been. Zit daar verschil in? En heel belangrijk, hoe hoog kan je haar benen omhoog tillen?

  Geliked door 1 persoon

   • Van mijn super goede fysiotherapeut, kreeg ik de simpele enige echte oefening daarvoor.
    Zet je rechter voet op een stoel, leg je rechterschouder op je rechterknie. Beweeg vervolgens je lichaam wat naar achteren, zover dat de hamstring GEEN pijn doet. Hiermee rek je de hamstring op de juiste wijze op. Voel je pijn, dan ben je FOUT bezig!!!!
    Dus dat punt moet je leren herkennen.
    Mij heeft het deze manier heel snel geholpen.

    Geliked door 1 persoon

   • Zij gaat niet graag naar de fysio!
    Met 5x deze oefening voelt zij al zeer zeker verbetering.
    HOUD HAAR DEZE WORST VOOR?

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s