Niet iedere veertigplus-‘doos’ is een natte

Dit artikel is eerder verschenen op “Hoe Vrouwen Denken” en ik ben heel hard aan het oefenen met schrijven om wat regelmatiger van zulke dingen te schrijven. Oefening baart kunst, maar het is behoorlijk anders schrijven soms 🙂 Gelukkig heb ik iemand die mijn schrijfsels af en toe leest, afwijst, corrigeert en kritiek geeft. Daar kan ik tenminste iets mee! 🙂

Niet iedere veertigplus-‘doos’ is een natte

Het is me al vaker verteld: er kan toch behóórlijk wat veranderen als je als vrouw veertig jaar wordt. Ik heb hierover ook al heel wat artikelen gelezen. In het AD kwam ook eentje voorbij waar ik hartelijk om heb gelachen. In dat artikel staat beschreven wat vrouwen van 40 werkelijk willen. En dan vooral in bed. Dit alles gebaseerd op een studie van ‘Men’s Health’ (n = 1400 vrouwen).

Aangezien ik zelf dit jaar veertig jaar ben geworden, zou ik toch overeenkomsten moeten kunnen vinden; de genoemde zaken kunnen herkennen. Maar zoals zo vaak in mijn leven ben ik weer een geval apart. Ik zie maar heel weinig punten waar ik mijzelf in terugvind. Je hebt altijd van die uitzonderingen en negen van de tien keer kan ik mijzelf daarbij rekenen.

Ik ga het artikel maar eens even ontleden, misschien vind ik nog een overeenkomst.

AD: “Voor veel vrouwen is de veertigste verjaardag een trieste mijlpaal.”
Daar had ik totaal geen last van. Ik heb geen moeite met ouder worden. Ik vind dat je elke leeftijd, elke fase moet omarmen. Het heeft allemaal zo zijn charmes.

AD: “Nochtans zijn vrouwen van veertig zelfzeker, weten wat ze willen en ze durven erom te vragen.”
Ben ik al lang, doe ik al lang. Al ver vóórdat ik 40 werd. Je bepaalt je eigen identiteit als je zegt en vraagt wat je wilt. Doe je dit niet, dan weet een ander toch ook niks van wat jij wilt? Dan maak je het voor jezelf en anderen ook onnodig moeilijk, zelfs bij de de alledaagse dingen.

AD: “Ze is misschien veeleisend, maar wil ook wel een avontuurtje beleven tussen de lakens.” 
De enige avontuurtjes die ik wil beleven tussen de lakens is afwisselen aan welke kant van het bed ik ga liggen. Als je een aantal maanden aan de linkerkant hebt gelegen, gaat er toch wel een wereld voor je open als je op een dag besluit aan de andere kant te liggen. De lakens voelen dan bijvoorbeeld heel anders aan. Ik bedoel maar.

D: “86 procent van deze vrouwen bereikte een orgasme. 68 procent deed dat zelfs voor de partner klaarkwam. Evenveel vrouwen masturbeerden al voor de partner.”
Men zegt dat vrouwen van 40+ seksueel op hun hoogtepunt zijn en deze cijfers bewijzen dat wel. Ik beschouw mijzelf dan weer als uitzondering: ten eerste heb ik geen partner (en daar ook absoluut behoefte aan) en ten tweede moet ik zelfs heel goed gaan nadenken wanneer mijn laatste orgasme überhaupt heeft plaatsgevonden. En ja, ik weet ook wel dat ik daar geen partner voor nodig heb, maar zelfs een solo-orgasme is meer dan een eeuwigheid geleden. Ik geef het eerlijk toe. Ik veertiger.

En dan het laatste punt:
AD: “Een ontdekkingsreis die wordt verder gezet tussen de lakens: ze bereiken vaker een orgasme, moeten niet meer denken aan kinderen en gaan relaxter om met seks.  Ze willen vaker seks en vaker iets nieuws proberen.”
Mijn ontdekkingsreis gaat duidelijk een hele andere kant op: die heeft helemaal niets met seks te maken. Ik moet inderdaad niet meer denken aan kinderen krijgen, maar ik heb ook geen behoefte om – op seksueel vlak – nieuwe dingen te proberen.

Afijn. Het is wel duidelijk: niet iedereen is hetzelfde en niet elke veertigplus-‘doos’ is een natte.

XmelX

8 thoughts on “Niet iedere veertigplus-‘doos’ is een natte

 1. Wat een heerlijke blog. Maar ik vind je zo’n toffe vrouw omdat je zo eerlijk bent en recht voor de raap (én dat ik dat irl bevestigd heb gezien).
  Ik wil face to face wel eens babbelen over deze blog met je!
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

  • hahaha juist. Trek mij echt niks aan van wat een ander zegt of denkt. En het zal je verbazen hoeveel mensen mij onbegrijpelijk aankijken als ik hun vraag beantwoord met: Neuh, ik mis niks aan seks.. geen seconde.
   Alsof ze een monster voor zich hebben! whoahahahahaha boeiend!

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s