Week(end) #41

Vandaag (zaterdag 14 oktober) was een datum waar ik al een tijdje naar uit keek en die ook al een hele tijd in mijn agenda vast stond.
Mijn jaarlijks uitje met mijn maatje, mijn beste vriend van al meer dan 30 jaar.
Rond half 11 stond hij al voor de deur en na een kort gesprekje zijn we richting Mechelen gereden. Ik had een drankje, wandeling en etentje geregeld en in plaats van wat we normaal doen, zijn we dit keer dus gaan genieten van het prachtige weer en de natuur.
We zijn gewend elk jaar een stad uit te zoeken en die onveilig te gaan maken. Beetje shoppen, beetje gek doen, lingerie kopen (doe ik altijd met hem hahahahaha, don’t ask!) en lekker eten. Maar dit keer werd het dus een wandeling in ons eigen heuvelland, een etentje en met een beetje geluk nog een filmpje.

We kwamen aan en bij een kopje cappuccino en een gebakje hebben we een wandelroute uitgezocht. We kozen voor een korte route (6 km.) en zijn vol goede moed vertrokken. Al binnen 5 minuten liepen we verkeerd 😛
Te druk aan de praat en niet om ons heen kijkend, liepen we gewoon blind ergens naar toe in plaats van op de beschrijving te kijken. Geniaal toch hahahahaha.
We hebben het kaartje bekeken en Ivo heeft met zijn gps een andere weg gevonden die ons uiteindelijk wel op de juiste plek moest brengen.


We liepen door weilanden, bossen, paadjes die eigenlijk geen paadjes waren en hadden soms echt een prachtig uitzicht!

20171014_132934

Mijn huisje!! ❤

20171014_130703We kwamen ineens uit bij een Hotel waar we een pauze hebben gemaakt.
Het was echt zonnig weer, en in die late najaarszon hebben we een heerlijk drankje genuttigd.

20171014_140119-1

nu al verdiend!

Na een half uur zijn we weer verder gelopen en het biertje was bij ons beiden gelijk de benen in gezakt 😛 Giechelend zijn we verder gelopen en met aanwijzingen van het hotelpersoneel kwamen we warempel weer op de route van onze originele wandeling. We hadden wel een stuk langer gelopen dus na een wandeling van circa 8 kilometer, kwamen we weer aan bij het startpunt. Daar hebben we een kopje thee gedronken en een lekkere warme maaltijd gegeten.
We waren mooi op tijd klaar en hadden nog tijd voor een ijsje (die heb ik over geslagen, ik hou niet zo van ijs). 20171014_181421
en een leuke film als afsluiter van onze dag. Het werd “Happy DeathDay” en dat was echt een leuke film! Niet echt een horror-horror, maar het had wel zo zijn momentjes. Daarna heeft Ivo mij weer thuis afgezet en was ons jaarlijkse uitje weer afgelopen.
Ik zie hem niet vaak en we zeggen altijd dat we te weinig tijd voor elkaar maken, maar deze gast is echt een geschenk uit de hemel ❤

Zondag kon ik uitslapen (lees= niet meteen hoeven opstaan als ik wakker word) en ik heb in bed nog een uurtje gelezen. Daarna ben ik bij mijn ouders gaan poetsen. Zij waren op vakantie en aangezien mijn pa nu het meeste huishouden op zich neemt, dacht ik dat mijn moeder het wel kon waarderen als ik er eens goed doorheen ging. Want een man die 40 jaar gewerkt heeft en nooit huishouden heeft hoeven doen, kan het natuurlijk niet zoals wij vrouwen dat kunnen. Het was ook hoog nodig! Ik was langer bezig dan ik gedacht had, maar ik wilde wel nog genieten van het prachtige weer dus na 3 uur ploeteren hield ik het voor gezien. Ik ben naar huis gereden, ben op de fiets gesprongen en de stad in gefietst. Daar heb ik een fijn plekje op het terras gevonden (ik zat gewoon helemaal alleen!) en heb ik eerst genoten van dat moment.
Het niks hoeven, alleen maar rondkijken, thee drinken, af en toe wat schrijven en lezen.

Toen de thee op was, moest ik wel een biertje drinken 😉

20171015_135732

Zalig!

en ineens merkte ik tijdens het lezen dat het rumoerig was. Ik keek om mij heen en het voorheen lege terras, zat nu vol!! 😮
Dat heb ik altijd als ik een goed boek lees, dan krijg ik dus níks mee wat er om mij heen gebeurt. Na een aantal uur op het terras te hebben gezeten werd het toch wat te druk en ben ik weer op mijn fietsje gestapt richting huis.
Daar zag ik een mooi grasveldje en heb ik de boel in het gras gegooid en mijzelf een momentje gegund. Een geluksmomentje
Het was heerlijk en ik was helemaal relaxed toen ik thuis was.

Perfect weekend toch !? 😀

XmelX

7 thoughts on “Week(end) #41

  1. Lief en ik hebben rondom Mechelen gefietst en gewandeld. Maar wel minder bier gedronken (-: Jullie hadden een geweldige dat. Ondanks/dankzij verkeerd lopen. Maar dat houdt de spanning er een beetje in.
    Lieve groet

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s