The power of yoga

Knallende hoofdpijn.
Die met het uur erger wordt.
Een hoofd die bonkt, cijfers en letters die over het beeldscherm vliegen en die ik gewoon niet meer kan scherp stellen.
Een waas voor mijn ogen, die mijn ogen doet laten knipperen en ik ze het liefst gesloten wil houden.
Eindelijk is mijn werkdag voorbij en kan ik naar huis rijden. Met pijn in mijn ogen en hoofd ben ik blij als ik dan eindelijk thuis ben. Het koken lijkt een eeuwigheid te duren, een bezorgde dochter helpt mij en wil dat ik ga eten zodat ik mij misschien wat beter voel. Na de afwas ga ik dan eindelijk op mijn stoel zitten en laat ik mij vermoeid onderuit zakken.

Ik had al contact opgenomen met mijn yoga lerares en zij vertelde mij dat yoga heel goed kon werken voor mijn hoofdpijn, dus ik heb ervoor gekozen wél naar de les te gaan. Ik heb mijn moeder dit keer laten rijden, want dat ging echt niet meer lukken en toen we op de yoga les kwamen ben ik gaan liggen tot de les begon.
Toen we begonnen zei de lerares tegen mij dat ik geen oefeningen mee moest doen waarbij ik mijn hoofd moest laten zakken en dat ik altijd zelf moest voelen of ik iets mee kon doen of niet.
Ze begon met oefeningen voor de nek, zodat mijn nek wat losser werd en dat ook pijn kon gaan verlichten.
Heel eerlijk weet ik niet meer zo goed welke oefeningen we precies gedaan hebben, ik ben echt stukken kwijt, maar ik weet wel nog dat er zo af en toe tranen over mijn wangen gleden van het ellendige gevoel dat ik had. Spanningen, emoties, vermoeidheid, pijn.. alles door elkaar.
Mijn geweldige lerares heeft mij door het hele uur geholpen, gaf af en toe andere posities aan die ik kon doen en liet mij volledig vrij in wat ik ik zelf kon en wilde doen of niet.

De hoofdpijn was niet weg na de les, maar ik voelde mij wel een heel stuk meer ontspannen en ik heb bovendien heerlijk geslapen. De dag erna ben ik opgestaan zonder ook maar een greintje last te hebben van hoofdpijn. Ik weet zeker dat het uur yoga daar aan heeft bijgedragen en ook mijn lerares die precies wist wat ik nodig had.

Nooit meer zonder yoga.
Ik zweer erbij!

XmelX

3 thoughts on “The power of yoga

  1. Argh, die hoofdpijn! Vreselijk! Ik weet wat je doormaakt… Naast mijn dagdagelijkse medicatie die ik moet innemen voor mijn migraine is yoga ook heel vaak mijn toevluchtsoord 😉 Hoop dat het niet te gauw terugkeert!!! :*

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Week #43 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s