Week #46

Het was raar om alleen op te staan op een maandag, zonder dat ik brood hoef te smeren voor de kinderen 🙂 Ik had een korte dag op kantoor omdat ik om half 4 een gesprek had met de mentor en Kyra. Het was een prettig gesprek, ze heeft een hele open, eerlijke en nuchtere mentor en het is maar weer duidelijk geworden dat ze echt met tegenzin naar school gaat. Niet voor de studie of de school, maar vanwege de leerlingen en/of klasgenoten die de boel gewoon verziekt hebben voor haar. Ze sluit zich daardoor enorm af, praat met niemand, in pauzes zit ze in de mediatheek en als ze door school loopt heeft ze altijd oortjes in zodat ze niemand hoort. Haar mentor schrok er wel van en hoopt toch dat het nog enigszins gaat veranderen. Ze gaat beginnen met een motivatietraining om haar door die 2 jaar heen te slepen, maar we gaven beiden al aan dat we nu al verschil merkten in gedrag en inzet: die is duidelijk verhoogd en dat is een heel goed teken!

Op dinsdag zijn we weer buitens huis gaan eten (gewoon omdat het kan!) en het was wederom heel gezellig!

Dit wil ik echt maandelijks gaan doen want als we met z’n drietjes weg gaan, is het altijd zo gezellig! En daar krijg ik gewoon energie van waar ik echt behoefte aan heb. Toen we weer thuis waren, zijn we geknipt en geverfd en ben ik weer een grijze, half geschoren muis 😛

Woensdag ben ik weer gaan sporten en heb ik Mike afgemeld voor de hockey training. Hij heeft er geen zin meer in en om te voorkomen dat hij zich echt gaat afzetten, laat ik hem liever een training thuis zodat hij wat adem krijgt. De trainingen op woensdag zijn irritant, het is een drukke groep jongens en de trainsters hebben die knullen gewoon niet in de hand waardoor de trainingen constant verstoord worden. Mike kan daar totaal niet tegen, stoort zich heel erg aan dat gedrag omdat hij wél gewoon graag wil trainen. Hier moet ik dus even melding van maken, want ik wil echt niet dat hij ophoudt met sporten.
We hebben een rustig avondje gehad en ik kon ook merken aan Mike dat hij het wel waardeerde dat ik hem had afgemeld. (de “jij bent echt de beste mama ter wereld!!” gaf het wel weg 😛 )

Donderdag vloog voorbij! Druk op kantoor en dan gaat de dag echt heel snel.
Yoga was much needed, zeker omdat mijn moeder weer een lading commentaar had op het feit dat ik een kaartje voor het theater had gekocht, zonder er ook een voor haar te kopen. *zucht*
Ik reed van werk naar huis en zag reclameborden langs de weg staan van een theatervoorstelling “Het leven van Liesbeth List”. Dat leek mij een prachtige voorstelling dus had ik eerder deze week in een opwelling een kaartje gekocht.
“Waarom niet?” dacht ik.
Ik doe vaak dingen alleen, maar ben nog nooit alleen naar het theater gegaan. Omdat ik ook weinig behoefte had aan iemand die met mij mee zou gaan, heb ik daar verder geen seconde meer over na gedacht. Het enige wat ik mijn moeder nog gezegd heb is:
“Als jij zo graag naar die voorstelling wil gaan mam, dan moet je een kaartje kopen. Heb ik ook gedaan.” End of discussion.
Eenmaal thuis van yoga heb ik Kyra nog geholpen met Duits en daarna zijn we gaan slapen.

Vrijdag was druk (what else is new). Eerst sporten, dan douchen, daarna boodschappen doen, 2 machines was gevouwen, Kyra’s bed verschoond, opgeruimd en gezogen, Mike opgehaald van school, mijn vader naar de Nissan dealer gebracht, thuis eten gemaakt voor Kyra en haar daarna op haar werk afgezet en daarna met Mike naar turnles.
Daar kon ik een uurtje zitten en kijken (even een rustmomentje dus).
’s Avonds kwam mijn lieve nicht op bezoek en we hebben een hele gezellige avond gehad! Ze merkte dat ik rond half 11 half slapend op mijn stoel zat en is toen naar huis gegaan zodat ik naar bed kon (attent van ‘r he 🙂 Ik had haar ook zo mijn huis wel uit gegooid maar het is gewoon zo veel makkelijker als ze er zelf mee komen hahahaha).

Zaterdag ging de wekker weer om 7 uur en stonden we om half 9 op het hockeyveld.
Het was koud !! Niet grappig meer..
Mijn tenen lag los in de schoenen van de kou en het leek wel alsof mijn hersenen bevroren waren, brrrr! Mike had het ook koud en we waren blij toen we weer in de auto zaten. Thuis heb ik hem snel omgekleed, naar mijn vader gebracht en ben ik met Kyra naar de open dag van Zuyd Hogeschool in Sittard gegaan. Ze wilde wat meer horen over de opleiding Social Work en nadat we meer informatie hadden gehoord over de opleiding, zag ik aan Kyra dat hier echt haar interesse in ligt. Jeugdzorg, maatschappelijk werk, dat is ligt gewoon in haar straatje en ze was er zeker van: dit is de opleiding die ze wilt gaan doen. Dit is voor haar natuurlijk nog meer drive om die laatste 2 jaar te knallen zodat ze naar deze school kan.
We zijn daarna nog langs het werk van mijn moeder gegaan zodat Kyra een interview kon afnemen van haar, wat ook voor school was. Vervolgens heb ik Kyra naar het werk gebracht en ben ik met mijn ouders en Mike bij haar gaan eten.23755272_10155926704679700_5520901723516914381_n Eenmaal thuis heb ik met Mike “Jurassic World” gekeken. Hij is dol op dino’s en is nog doller op deze film.
En wat is er nou fijner op een zaterdagavond dan op de bank zitten met de meest geweldige knul die heerlijk tegen je aan ligt 🙂

Zondag heb ik een lekker ontbijtje voor de kids gemaakt en ben ik rond de middag met Mike op de fiets de stad in gegaan. We hebben de cadeautjes voor zijn Sinterklaas surprise gekocht en ook het cadeautje voor de verjaardag van zijn vriendinnetje. Daarna zijn we thuis begonnen aan de surprise (lees: ik ben begonnen en Mike zat ernaast te spelen met zijn vliegtuigen 😛 ) en hebben we later wat eten besteld. Kyra heeft de hele dag geleerd en was blij dat ze op de bank kon zitten en niks meer hoefde te doen. Alique kwam in de avond nog langs en we hebben uitgebreid gepraat. Voor het eerst in lange tijd dat ik echt gezegd heb wat mij op dit moment op de maag ligt, waar ik over loop te piekeren en dat ik echt even niet meer weet wat ik er mee moet. Het was fijn er over te kunnen praten en ik heb daarna eindelijk weer eens lekker geslapen.

Ik ben nog bezig alles zwart op wit te krijgen, maar de woorden komen maar heel moeizaam..
To be continued.

XmelX

5 thoughts on “Week #46

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s