Kerstavond..

Kerstavond.
De rit er naar toe was niet heel prettig (understatement) en ik was dan ook blij dat het eenmaal zo ver was, want dan was het ook weer snel gedaan.

De kinderen en ik waren al op tijd bij mijn ouders en toen mijn broer met zijn familie er ook was, zijn we gaan eten. Dat zal zo rond 7 uur geweest zijn.
Gelukkig zitten we niet aan een 7-gangen menu, maar houden we het altijd heel simpel.
Pompoensoepje vooraf voor de liefhebber en als hoofdgerecht kip, aardappelgratin, warme en koude groenten en voor de kleintjes nog wat frietjes en kipnuggets.
Het eten smaakte goed en ik zat er enigszins ontspannen bij toen ze ineens begonnen te praten over Eerste Kerstdag.
Die werd samen gevierd met vrienden en familie, met lekker eten en veel gezelligheid… bij mijn broer thuis, met mijn ouders erbij, mijn kinderen erbij.. en mijn ex man met zijn vriendin.
Ik zat aan tafel en kreeg geen hap meer door mijn keel. Het liefst was ik opgestaan en weg gelopen, maar ik heb even mijn ogen gesloten en daarna naar mijn zoon gekeken die tegenover mij zat en lekker zat te eten en te gekken met zijn neefje. Dat was de enige reden dat ik niks heb gezegd en ben blijven zitten.
Het gesprek over Eerste Kerstdag ging door.. wat werd er gekookt, wie kwam er allemaal en oooh wat hadden ze er zin in.

Kerstmis draait om familie, bij elkaar zijn, uitreiken naar anderen die minder bedeeld zijn.
Mijn familie zat aan tafel, te praten over de viering van Eerste Kerstdag waar ik niet bij zou zijn, want ik was niet uitgenodigd… maar mijn ex man samen met zijn vriendin waren wél uitgenodigd.

Nog nooit heb ik mij zo alleen en koud gevoeld op een dag die normaal gesproken warm en liefdevol moet zijn.

En dit is dus waarom Kerstmis voor mij zo moeilijk is.
Ik heb geen familie waar ik Kerst mee kan vieren, zonder dat ik mij doodongelukkig en eenzaam voel.
Dat is nu eenmaal het gevoel dat mijn familie mij geeft met Kerstmis, eenzaamheid.

Time for change because I matter more than they will ever give me credit for!

Merry Christmas to all of you with nice and loving families.
Treasure it!

XmelX

 

 

19 thoughts on “Kerstavond..

 1. Ik kan en wil dit echt niet begrijpen, echt niet. Het getuigt van weinig karakter en wreedheid om zo’n gesprek te voeren waar jij bij zit en helemaal van GEEN respect dat hij je ex uitnodigt…
  Het is makkelijk voor een buitenstaander om te zeggen “zet je erboven”, maar ik weet dat dat zo pijnlijk is en eigenlijk niet kan.
  Lieve Mel, ik zal je vriend zijn, oprecht en recht uit mijn hart.
  Je bent een kanjer en een supermama, ik bewonder je.
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Tamelijk onbeschoft dat ze dit zomaar bedisselen terwijl jij er gewoon bij zit en niet eens gevraagd bent. Van je familie moet je het hebben …
  Laat het niet te veel aan je hart komen. Je familie kies je niet zelf. Je vrienden gelukkig wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou ja zeg, wat ontzettend respectloos… Kan me voorstellen dat je je heel erg alleen hebt gevoeld. Dat zelfs je ouders niet begrijpen hoe pijnlijk dit voor jou moet zijn…
  Hoop dat je de dagen erna toch goed bent doorgekomen. Ik zeg niet.. trek je er niks van aan.. dat is inderdaad te gemakkelijk. Maar heb echt wel met je te doen 😦
  Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat bizar. Ik begrijp het echt niet. Niet de constructie en niet het gebrek aan tact en respect dit zo in jouw bijzijn te bespreken. Kan me intens indenken hoe eenzaam dit je maakt. Ik stuur je een dikke knuffel. En … heb diep respect voor hoe je hier mee om gaat. Liefs xxx ❤❤❤

  Geliked door 1 persoon

 5. Komaan, zeg! Hier kan ik zo kwaad om worden. Omdat ik enigszins weet hoe het voelt… (langs Husband’s kant van de familie wordt er ook ‘op de koffie gegaan’ bij zijn ex na alles wat er is gebeurd). Je erboven proberen zetten heeft geen zin. Dat lukt gewoon niet. Zoiets kwetst gewoon veel te hard. En ik begrijp dat maar al te goed :*
  Ik vind het verschrikkelijk voor je dat ze, zeker op momenten als met Kerst, zoiets doen. Het getuigt van verschrikkelijk weinig inzicht in jouw leefwereld, niks van medeleven en 0,0 tact en respect.
  Had ik het geweten, je kon gewoon hier komen aanschuiven op Kerst! 😉
  Een heel dikke knuffel en ik denk aan je! :*

  Geliked door 1 persoon

  • Je doet het voor de kinderen, die amuseren zich altijd zo goed met hun neefjes en nichtje.. maar ik wil het volgend jaar toch anders doen, desnoods met z’n drietjes. Om nog eens zo beledigd te worden tijdens Kerst, heb ik weinig zin in. Er waren meer mensen die mij hebben gevraagd 1e en 2e kerstdag langs te komen, maar het alleen zijn is nooit een probleem, ook met Kerst niet. Dat voelt niet als eenzaamheid, daar kan ik best van genieten.
   Lief van je superwoman 😘😘😘😘

   Like

 6. Pingback: Week #51 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s