Mijn Kerst

Op Eerste Kerstdag werden de kinderen rond de middag opgehaald door hun vader.
Ik heb daarna een hapje gegeten en ben begonnen met schrijven.
Daarna heb ik op aanraden van een vriendin, een serie gekeken (Stranger Things) en die heb ik op 3 afleveringen na, helemaal afgekeken.
Mijn buurvrouw kwam nog een stukje taart brengen en voor de rest was het een stille Eerste Kerstdag.. just me, myself and my tv 🙂

Tweede Kerstdag was vrijwel hetzelfde als Eerste Kerstdag.
Wat gegeten, rond gelummeld, tv gekeken (‘Stranger Things’ heb ik helemaal af gekeken en ben nu met de serie ‘Sinner’ begonnen) en voor de rest helemaal niks gedaan!

Geen kinderen, geen verplichte bezoekjes of 7-gangen diners..
Niks van dat.. gewoon 2 dagen voor mijzelf.

En die had ik ook wel nodig, want Kerstavond is mij niet in de koude kleren gaan zitten.

Die twee Kerstdagen alleen zitten was alles behalve eenzaam of sneu, laat ik dat even duidelijk maken!
Er zijn een aantal mensen die mij gevraagd hebben om langs komen omdat ze niet wilde dat ik alleen zat, maar mijn Kerst was zo goed als verknald en daar was ik al op voorbereid, dus heb ik er bewust voor gekozen om deze twee dagen alleen door te brengen.

Nu kunnen we verder… alleen weet ik nog niet zo goed hoe.

En hoe was jullie Kerst??

XmelX

15 thoughts on “Mijn Kerst

 1. Alleen zijn met jezelf kan rust brengen, ik vind het alleen rot dat je op kerstavond zo verdrietig was. Maar je zou van minder geraakt zijn. Ik stuur je toch het spreekwoordelijke zilveren randje dat overal achter het donker zit en hoop dat het een beetje helpt!
  Hier was vooral kerstavond warm en betekenisvol, ik blogde erover…Het liet een diepe indruk na.
  Veel liefs en ik ben maar een appje weg! xxx

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik snap je helemaal. Dit is zo heftig dat moet je voor jezelf een plekje geven. Maar dit zegt niets over jou alles over hun. En dan lopen mensen te schreeuwen over vrede op aarde, maar zelfs in je eigen familie staan ze nergens bij stil. Ze hadden de reclame van de Plus eens moeten kijken. Ik had de eerste kerst mijn schoonouders en de tweede mijn ouders. Eerste gekookt tweede uiteten. Maar mijn moeder voelde zich niet lekker, maar dat heeft ze nu al een paar jaar. En gingen voor t toetje weg. Ze zijn oud denk ik maar. Maar het liefst ben ik volgend jaar met mijn gezin in t buitenland met kerst. Want hoe ouder ze worden hoe meer ze zeuren die oudjes, en ik trek dat erg aan, krijg hartkloppingen etc… omdat ik het ze naar hun zin wil maken

  Geliked door 1 persoon

 3. Je vond dat je het nodig had, die 2 dagen alleen. Dat is je goed recht en het heeft je goed gedaan! Mooi! Hoe het verder gaat.. tja, je zult het nog eens op een rijtje moeten zetten. Of je dit het volgend jaar weer zo wilt doen ja of nee?
  Kop op… op naar het nieuwe jaar, dat hopelijk al het goede brengt voor jou dat je verdient en waar je op hoopt!
  Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

 4. Kerst was hier prachtig!
  Na een paar eenzame jaren, waren nu Trees haar kinderen en al mijn kinderen hier aanwezig op de zondag voor Kerst.
  Ik heb er nog een week van na genoten, zo mooi, zo heerlijk, zo goed, zo liefdevol.
  Dat mistte ik erg na een echt gezin te hebben gehad.
  En nu Trees geaccepteerd is geworden ( want dat heeft allemaal tijd nodig) komt h de Kerstviering weer helemaal terug.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Week #52 – en dat was 2017! | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s