Nieuwjaarsduik

Ik ben het jaar goed begonnen! πŸ˜€
Zoals ook vorig jaar heb ik dit jaar wederom de Nieuwjaarsduik gedaan.

Gehuld in mijn Juichpak was ik er op 1 januari weer helemaal klaar voor!20180101_110109 (Small)
Mijn kids waren mee gegaan, voor morele ondersteuning en uiteraard om foto’s te maken en we waren rond 11 uur op het terrein. Na de inschrijving kreeg ik een muts en heb ik al huppend in mijn Juichpak getracht warm te blijven. Het was minder koud dan vorig jaar (scheelde toch zo’n 4 graden), maar toch had ik het koud. Rond kwart voor 12 ben ik begonnen met uitkleden en om 10 voor 12 stond ik in mijn bikini en kniekousen.
Het klink bizar maar als je daar zo staat heb je het niet kouder dan mΓ©t kleren aan.

Om 12 uur was het zover en een toen het aftellen begon, dacht ik weer aan mijn afgelopen jaar en hoe fijn het toch elke keer is als je het jaar op deze manier van je af kan spoelen en fris kan beginnen aan een nieuw jaar. Dus met een traantje in mijn ogen ben ik bij 1 als een malle het water in gedoken en ik genoot er intens van!

Maar het was KOUD !!! Brrrrrr !! Ik moest even naar adem happen en ben er toen nog maar eens ingedoken (helemaal kopje onder!), want onder water is het dan toch minder koud dan boven water. Ik zag mijn dochter staan, naast haar vriend, mijn zoon stond voor hun en beiden stonden ze met een brede en trotse glimlach (Kyra keek ook alsof ik gek was) naar mij te kijken.IMG-20180101-WA0062 (Small) Kyra had al een handdoek in haar handen om mij op te vangen, maar terwijl ik oogcontact met haar maakte, liet ik mij nog eens achterover in het water vallen.
KOUD !!!
Maar oh zo lekker! πŸ˜€
Ik ben daarna naar ze toe gelopen, kreeg een handdoek aangereikt en gaf ze beiden een kus.20180101_120243 (Small)
“Goed gedaan mama! Ik ben trots op je!” zei mijn kleine man en Kyra zei
“Jij bent echt gestoord mam!” met een paar stralende ogen (ik weet niet goed of dat kwam omdat ze ook trots op mij was, of omdat haar vriendje naast haar stond πŸ˜› ).

Daarna ben ik even snel naar een groepje mensen gelopen die ik vanaf de overkant al had zien staan en ik kon niet wachten even te knuffelen met de geweldige Mrs. Curly die echt bij toeval een aantal dagen met haar familie daar was. Heerlijk om haar even in real life te zien en ik werd wederom voor gek verklaard πŸ™‚ (nothing but love for you Mrs. Curly! ❀ )

IMG_20180101_144808_305 (Small)

Love this woman!

Vervolgens heb ik mij afgedroogd, uitgekleed en heb ik droge kleren aangetrokken (dat allemaal buiten in een tent, met een simpele handdoek om mij heen geslagen, knap hΓ¨ πŸ˜‰ ).
Ik heb mijn certificaat opgehaald en mocht daarmee een lekkere kop erwtensoep bestellen. Het was wel even lastig met lopen, want ik had geen gevoel meer in mijn voeten en tenen hahahahaha, die waren echt steenkoud! Het koude zand voelt aan als ijs en op het moment dat de slippers uit gaan en je op het zand staat, worden je voeten echt heel snel koud (bij mij tenminste dan).Β 

Het heeft even geduurd voordat het gevoel weer helemaal terug was, maar het doet niet af aan de geweldige ervaring die ik weer heb meegenomen.
Elk jaar een duik, is toch elk jaar weer een nieuwe ervaring.

En volgend jaar ga ik gewoon weer !

XmelX

22 thoughts on “Nieuwjaarsduik

  1. Echt, joh, ik blijf het geweldig vinden dat jij dat doet! Mij krijg je met geen stokken in dat water πŸ˜€ πŸ˜€ Respect!
    Enne… nothing but love for you too, SuperWoman! :*

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Week # – 2018 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s