Gouden weekend!!

Wederom een onwijs lekker weekend gehad 🙂
Ik vind het best lekker om zo af en toe een weekend te hebben waarin ik helemaal NIKS plan en lekker mijn eigen ding kan doen, maar afgelopen weekend stond vol gepland met afspraken! Op vrijdagmiddag dacht ik:
“Pfffff, Mel wat doe je jezelf toch aan!!”
Maar toen ik vrijdag rond 6 uur met de dames bij de Griek zat, was dat gevoel al heel snel weg 😀

Mijn lieve vriendin Stephanie was eerder deze maand jarig en daarom zeiden we bij binnenkomst al gelijk dat ze jarig was geweest (dit tot groot ongenoegen van Stephanie zelf, want ze vindt het vre-se-lijk om in de belangstelling te staan).
Enfin, we hebben het eten besteld, idioot gedaan, bijgekletst over van alles en toen we klaar waren om te gaan, hoorde we ineens “happy birthday”  door de zaak klinken en kwam de kok met een ijsje en vuurwerk en werd er door alle mensen gezongen en geklapt.
Ik zag Stephanie in de bank kruipen maar de eigenaar trok haar meedogenloos uit de bank en begon een beetje met haar heen en weer te swingen (en spuugde nog een stukje kip op haar gezicht, heel smakelijk!). Wij gingen echt helemaal stuk, maar klapten en zongen natuurlijk vrolijk mee !! Whahahahahaha, geniaal was dit!
Daarna zijn we naar buiten gerold (weer veel te veel gegeten natuurlijk) en kwamen we uiteindelijk uit bij ons kroegje 😉 (heel toevallig hè 😛 ).
Aangezien ze ons bij de Pancraat al redelijk goed kennen, kwamen we daar ook lachend en wijzend binnen, enthousiast over het feit dat Stephanie jarig was. Ik kon eigenlijk niet zo gek veel zeggen, want voordat ik iets mijn mond uit kreeg werd ik al naar ons tafeltje geduwd door Steph die hier duidelijk niks van wilde weten 😛
Het was een heerlijk, gezellig avondje, waarin we enorm veel gelachen hebben en Stephanie ook hier verrast werd met een sparkle-cocktail (en ook hier de hele tent mee zong hahahahaha, onbetaalbaar 😛 )

26908073_1595513770495093_1171040249052771217_n

Ik rolde ergens rond 2 uur mijn bed in (best nog een schappelijke tijd vonden we zelf) en ondanks dat ik misschien wat stiller en rustiger dan normaal was, heb ik mij enorm geamuseerd!

Zaterdag had ik een afspraak met een oude vriendin van mij (die ik al ongeveer 25 jaar ken en ze is eigenlijk een soort zusje voor mij) en het was echt al veel te lang geleden dat we elkaar gezien hadden!
Om 5 uur was ik bij haar en na de knuffels en alvast een beetje geklets, zaten we om 6 uur in het restaurant. Dit keer was het tapas en ik voelde mij nog vol van de Griek de dag ervoor, maar ik heb gewoon door gegeten (3 uur lang!! 😛 ).
Leuke gesprekken gehad (als je denkt dat ik gestoord ben, dan heb je haar nog niet ontmoet!) maar er is ook behoorlijke zware kost over de tafel gegaan. Dingen die op mijn hart lagen, die telkens maar boven kwamen borrelen maar waar ik nooit een woord over gesproken heb. Meerdere malen heb ik het geprobeerd, bij mensen waar ik mij echt mijzelf voel en die ik volledig vertrouw, maar de woorden bleven ergens in mijn keel haken. Vanavond was dat anders.. Clau vroeg mij iets, ik keek haar aan en ik begon te praten. Ik stond er zelf van te kijken, maar het ging vanzelf.
Grote ogen keken mij aan..
“Jeetje dat wist ik helemaal niet Mel…” 
Nee.. dat wist niemand.
Ik ben maar door gegaan met vertellen wat ik nog nooit iemand verteld heb, geheimen die aan mij vast geklampt zaten als parasieten. Die zich bleven voeden door mijn onzekerheid, angst en schaamte.
Maar nu was ik verlost, nu had ik het gedeeld, ik hoefde het niet meer alleen te dragen en ik kreeg niets anders terug dan begrip, warmte en liefde.
“Nu hoef je het niet meer alleen te dragen.. en als je ooit de drang voelt er weer over te willen praten, dan bel mij!!”
Precies wat ik dacht, kreeg ik in woorden te horen van de persoon tegenover mij.
Hoe mooi is dat !?! ❤
We hebben nog even doorgepraat hierover, ik deelde mijn twijfel of ik misschien toch niet in therapie moest. Zou het nog zin hebben? Zou ik er nog baat bij hebben? Of was het goed zo, nu ik toch al wat meer van mijzelf bloot gelegd heb?
Ik heb 30 jaar geleefd met de ene trauma na de andere, zonder dat ik er ooit met iemand over gesproken heb die mij kon helpen met het verwerken hiervan. Je kunt je wel voorstellen dat er in die 30 jaar dingen gebeurd zijn die ik direct ongedaan zou willen maken, die een normaal mens uit de weg zou gaan, maar ik had er geen grip op.
Het was best raar om mijzelf die dingen te horen zeggen, ik heb het zelf nog nooit zo ‘gehoord’, maar over die therapie ben ik nog niet uit.. Ik weet het niet hoor.
Enfin, de hele avond was echt geweldig, we hebben enorm gelachen en de tijd vloog werkelijk voorbij. Na het eten zijn we (wederom) naar buiten gerold en hebben we in een kroegje nog een drankje gedaan.

IMG-20180120-WA0007

Sisters!

Sommige mensen zie je misschien niet elke maand, maar je weet gewoon dat ze een vaste plek in je leven en in je hart hebben en die mensen zijn onvervangbaar!
De één pas anderhalf jaar in mijn leven en de ander al dik 25 jaar.. maar mijn liefde voor beiden is duidelijk!
Thanks ladies 😉 ❤

XmelX

8 thoughts on “Gouden weekend!!

 1. Je kan jammer genoeg geen dingen ongedaan maken; ook al zouden we dat zo graag willen. Ik ben blij voor je dat je iemand had waarbij je voelde dat je kon praten, gehoord en begrepen worden, dat is onbetaalbaar.
  Iemand die je zo dierbaar is hoef je ook niet alle dagen te zien, je weet dat ze er is voor je!
  Een dikke knuffel xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Superleuk Big Sis! Er is een Quote die zegt :”Everyone has a friend during each stage of life. But only lucky ones have the same friend in all stages of life.”

  Hahaha ik moest echt lachen toen je zei: keer was het tapas en ik voelde mij nog vol van de Griek de dag ervoor, maar ik heb gewoon door gegeten (3 uur lang!! 😛 ).
  Hahahah😁😁😁😁😁

  Geliked door 1 persoon

 3. Met mijn wielervrienden ergens opsteken was de volgende sport om gewoon iemand jarig te maken. Veel gezongen en nog meer lol gehad.

  Ik ben zo blij voor je, dat er een luisterend oor voor je was.
  En……dat jij het kon!
  Hierna wordt je leven mooier.

  Like

 4. Pingback: Week #3 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s