Superbowl LII

Zondag 4 februari was het weer zover: Superbowl 52 !! 
Iets waar ik altijd enorm naar uit kijk en ook dit jaar zou het een mooie wedstrijd worden.
Net zoals vorig jaar stonden de New Engeland Patriots in de finale en dat is Thomas’ favoriete team. Mijn team had de finale niet gehaald dus dan juich ik uiteraard mee voor de Patriots. De tegenstander waren de Philadelphia Eagles en zij hebben pas twee keer de Superbowl weten te behalen (1981 en 2018). Ze waren dus duidelijk de underdog en ik vind het altijd wel cool als zo’n underdog ook echt wat laat zien, dus stiekem juichte ik ook voor hun.

Voor mij was het een open wedstrijd, het maakte mij niet eigenlijk niet uit wie er met de winst vandoor zou gaan. Maar je hoopt gewoon op een een waardige finale-wedstrijd
Nou.. dat is het geworden hoor! 😀
De Eagles hebben vanaf het begin de leiding genomen en Tom Brady (quarterback van de Patriots) kon zijn stempel niet op de wedstrijd zetten. Een key-play verprutste hij nog door een bal die naar hem zelf gegooid werd niet te vangen en je zag de Eagles daardoor meer kracht krijgen.
En daar waar Tom Brady niet slaagde, wist Nick Foles (quarterback van de Eagles) een key-play dus wél succesvol uit te voeren en maakte er zelfs een touchdown van.
De eerste touchdown van een quarterback in de Superbowl die met een vangbal tot stand kwam! 😀

Heel even zijn de Patriots op voorsprong gekomen, maar die voorsprong duurde niet lang en de Eagles gingen maar door met hun sterke offense en nog sterkere defense.
De hele wedstrijd waren er nog geen quarterback sacks geweest en toen ik daar juist aan dacht, werd Tom Brady onderuit gehaald waardoor hij de bal verloor en de Eagles hun eerste sack wel heel sterk op neerzette!
Vanaf dat moment werd het heel moeilijk voor de Patriots. De Eagles waren gewoon té sterk om nog wat tegenin te brengen en de uiteindelijk uitslag was 33-41 voor de Philadelphia Eagles.

20180205_041335

Tom Brady op de knieën gebracht..

Hun eerste Superbowl-winst !!
En wat was het een mooie wedstrijd!
Geweldige plays, te gekke touchdowns, twee top teams en een terechte winnaar!!

Ik heb weer intens genoten en om half vijf in de ochtend kroop ik mijn bed in.
Het vervelende van dat moment is dat ik mij dan ineens besef, dat ik nu weer een jaar  moet wachten 😦
Dat is altijd dubbele aan deze nacht!

XmelX

 

4 thoughts on “Superbowl LII

  1. Pingback: Week #5 – 2018 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s