Eye opener

Vorige week werd ik weer even heel bruut met beide benen op de grond gezet.
Ziektes zijn (gelukkig) vaak de ver-van-mijn-bed-show.
Dat wil zeggen dat ik het vreselijk vind als ik verhalen hoor over mensen die met ziektes (welke dan ook) te maken hebben (ik voel gelijk empathie en kan door sommige verhalen zelf wel janken), maar het komt in mijn naaste omgeving toch maar zelden voor. En daar ben ik blij, want het is vreselijk om iemand die dichtbij mij staat te moeten zien vechten tegen een ziekte.

Je komt er niet onderuit, iedereen krijgt er wel eens mee te maken en ik heb ook al mensen verloren aan de ziekte kanker, ik heb een neefje verloren aan de ziekte van Duchenne, vreselijk om dit mee te maken en ik ken volgens mij niemand die het nog niet heeft meegemaakt. Maar het is al een hele tijd rustig met vreselijke dingen zoals dat.

Dan hoor je ineens iemand praten, waar je enorm veel om geeft, die je enorm liefhebt en bij wie ik zo graag ben, dat zij waarschijnlijk ook te maken gaat krijgen met een slepende ziekte. Een ziekte die vervelender zal zijn voor haar medemensen dan voor haar zelf, want lichamelijke pijn zal ze er niet van ondervinden. Dat is een geruststelling, oprecht!
Pijn heeft haar al genoeg geteisterd in haar leven, dus dat is een prettige bijkomstigheid.
Maar godverdomme.. 😥

Dit kwam hard aan.
Keihard.
“Geniet Mel! Van elke dag, dat ga ik ook doen. Ik ga doen wat ik wil en waar ik zin in heb en ik heb schijt aan wat anderen daarvan vinden!”
Met een stralende glimlach en een hele dikke knuffel namen we afscheid na een gezellige middag en even had ik het gevoel dat ik haar niet meer los wilde laten.
Zo sterk als dat mens is.. ik kan alleen maar hopen dat ik ooit ook zo sterk word.

Leef
Geniet
Onderneem
Het kan allemaal ineens anders zijn.

XmelX

17 thoughts on “Eye opener

 1. Zoals je schrijft we krijgen er allemaal mee te maken. Maar eens als het heel kortbij is dan komt het eens zo hard aan en zit je in zak en as.
  Deze vier punten die je beschrijft: Leef
  Geniet
  Onderneem
  Het kan allemaal ineens anders zijn.
  Dat kan je altijd en hoef je zelfs niet veel geld voor te hebben.

  Sterkte

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtige woorden en een waarheid die jammer genoeg vaak pas laat ‘binnenkomt’.. Moet ook denken aan het gezegde dat we twee levens zouden hebben: het 9 tot 5 leven zoals de meeste mensen het leiden, en het leven dat je leidt ná het besef van de boodschap die je in je mooie logje beschrijft. Dat we allemaal maar zo snel mogelijk beginnen met genietend en naar onze eigen leven, zonder zorgen om wat anderen denken.. Hopelijk zonder pijnlijke eye-opener, want het blijft natuurlijk vreselijk, zo’n nieuws..

  Geliked door 1 persoon

 3. Je bent al zo sterk!
  Want als jij je naaste zo kunt bijstaan, dan heeft je g.v.d. geen zin.
  Omdat je het werktuig van Zijn handen bent.
  Alleen al door je liefdevol luisterend oor, doe je Zijn werk.
  En dat, terwijl jij denkt dat je er machteloos bij staat.
  Dat laatste is dus niet zo, liefdevolle Mel.
  Pracht meid die je bent!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s