Overgewicht? Really? :/

Kort geleden ben ik de stad in gegaan voor wat nieuwe broeken. Ik wilde 2 nieuwe broeken, een grijze spijkerbroek en een pantalon (stretch). Op zich ben ik heel makkelijk, ik loop een winkel in, grijp wat ik leuk vind, pas alles en klaar ben ik. Daar hoef ik echt niet 24 winkels voor in te gaan en zeker niet als ik alleen ben.
Vol goede moed liep ik de H&M binnen en had binnen 5 minuten 7 stukken in mijn handen. Een paar shirts, schoenen en broeken. Ik wist op voorhand al dat ik alleen de broeken ging kopen, maar het is dan toch wel leuk om wat meer te passen πŸ™‚
Ik paste de grijze spijkerbroek en hij zat wel lekker… enigszins.. misschien toch net iets te strak.. misschien een maatje groter dan.. welke maat had ik gepakt?
Maat 40?
WHAT THE FUCK ??
Moet ik nou echt een maat 42 broek gaan aan doen?
OH MY GOD !
Dit was de druppel.

Mijn lichaam is enorm veranderd de laatste 2 jaar en ik voel mij daar niet zo heel prettig bij eigenlijk. Sinds ik de pil weer slik, ben ik echt weer bijgekomen en sinds ik 40 ben merk ik ook echt wel dat mijn lichaam is veranderd.
Dat was ook de rede dat ik ben gaan sporten en dat doe ik al vanaf half november.
Geen gram ben ik afgevallen, maar wel 4 centimeter om mijn buik en billen. Top, maar toch wil ik wat kilo’s kwijt, want dit is echt ruk!
Ik ben online gaan kijken/zoeken en ben tot de conclusie gekomen dat ik hulp nodig heb. Ik ben niet meer in staat om zelf tot het gewicht te komen wat gezond is voor mij en nadat ik mijn gegevens in een app had gezet, kwam bij de BMI “overgewicht” te staan.
Smack in the face!
Met mijn 1.63 meter (kaboutertje hè) moet ik maximaal 65 kilo wegen om een gezonde BMI te hebben.
Ik weeg 70 kilo.
Fucking 70 kilo! Zo zwaar was ik alleen tijdens mijn zwangerschappen! *zucht*

Things need to change!

Ik krijg een reet waar je U tegen zegt, mijn buik ziet er eigenlijk inderdaad wel uit alsof ik 15 weken zwanger ben en het meest belangrijke: Ik voel mij niet prettig in mijn lijf nu.
Voor niemand anders dan mijzelf doe ik dit. Ik wil mij weer lekker voelen.
Dus ik ben begonnen met een refresh week, een soort van detox week. Bepaalde dingen mag je een weekje niet eten en ik heb het zo goed als ik kan gevolgd. Een week geen koffie, een week geen drank, alleen thee en water. Geen yoghurt van de koe (geitenyoghurt en sojayoghurt), spelt crackers, heel veel groente en fruit en allemaal gezonde maaltijden.
Resultaat, 800 gram afgevallen en mijn buik voelt minder opgeblazen en gespannen.
Na die week ben ik doorgegaan met het gezond eten (genoeg recepten zitten erbij), heb ik nog altijd geen koffie gedronken (terwijl ik dat wel gewoon mag) en gebruik ik boosters en shakes om mij even op weg te helpen. Het is voornamelijk een manier om die gezonde maaltijden vanzelfsprekend te gaan vinden en die shakes bouw je met de tijd ook gewoon weer af.

IMG-20180225-WA0002 (Small)

Heerlijke Kipsalon πŸ˜€

IMG-20180227-WA0002 (Small)

Coucous met veel groente en kip πŸ˜€

Dit samen met 3x per week sporten moet er voor gaan zorgen dat ik minstens 5 kilo ga afvallen en mij hopelijk snel weer wat beter in mijn vel ga voelen.
Misschien ga ik zelfs weer stoppen met de pil.. maar ik ben dan zo bang dat mijn eisprong mij weer raakgek gaat maken.
Dat is nog even iets wat ik voor mij uit schuif en ik focus mij nu nog maar gewoon de komende tijd op het gezond (en lekker!) eten.

The story continues..

XmelX

29 thoughts on “Overgewicht? Really? :/

 1. Genieten van het leven doet bijkomen spijtig genoeg.
  En dan komt er een moment dat jezelf stop roept en het nodige moet gaan doen en ondernemen.
  Ga voor de 5kilo het is niet veel maar het blijft altijd zwaar om ze eraf te krijgen en anders te gaan eten en leven.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Er komt een moment in je leven dat je je ergens niet meer goed bij voelt.
  Ik had dat met roken.
  Dus gestopt!
  Jij bent je gewicht nu zat.
  Dus ga je nu gezonder eten.
  Mijn schoonmoeder zei altijd, “elk pondje gaat door het mondje”.
  Zo tikte ik in december bijna het alarmnummer 112 aan. πŸ€”
  Dankzij de CBD-olie zag ik gisteren de 103 op de weegschaal.
  Ik heb ook veel slechte eetgewoontes uit mijn leven verbannen.
  En nu ik weer op de racefiets zit, zie ik veel calorietjes in rook opgaan.

  Geliked door 1 persoon

   • Begrijpelijk!
    Ik moest altijd bij een depressie gaan bewegen.
    Nou bij een echte, kreeg ik mijn ene been niet voor de andere. Was het een lichte dan hielp bewegen wel. Maar zoals jij alweer bijna 1 kilo kwijt ben, ga je gewoon de goede kant op en kan je alweer shoppen. πŸ˜‰πŸ˜†πŸ˜‚

    Like

 3. Het is een eeuwige strijd, waar ik al 38 jaar mee worstel, dat eerste dieet wat ik ooit volgde is de grootste fout van mijn leven geweest. Als ik een gezond BMI zou hebben zou ik graatmager moeten zijn. En dat wil ik absoluut niet. Ik ben een nog kleiner kaboutertje, nog maar 156 cm lang en te zwaar. Maar mijn glucosewaarden zijn goed, en dat vind ik het belangrijkste! Ik wens je heel veel succes… Liefs XXX

  Geliked door 1 persoon

 4. Je moet inderdaad gewoon lekker je eigen keuzes maken. Wil je afvallen, dan doe je dat. Daar heeft verder niemand iets over te zeggen. En vind je het niet nodig, dan blijf je lekker zoals je bent. Alles is goed, zolang jij je maar goed voelt, want dat is het allerbelangrijkste

  Geliked door 2 people

 5. Big sis! You can do it Girlll! Ohww yessss! Ik ben ook bezig om die paar extra kilootjes weg te werken. Gelukkig is het niet zoveel, dus in de zomer moet het wel goed zitten.
  Ik ga ook beginnen met sporten in de sportschool om mezelf lekker fit te voelen o I can relate..dat is zeker heel belangrijk vooral met een busy life! Great Post love it! LetΒ΄s do this!

  Vergeet niet om een update te geven! Big Hug! X

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s