Hardlopen

Ik heb al vaker van mensen gehoord, dat hardlopen verslavend is.
Al moet ik toegeven dat ik mij daar helemaal NIETS bij voor kan stellen, toch ben ik een aantal weken geleden begonnen met een hardloopschema. Mijn hele leven ben ik vrij veel met sport bezig geweest, ik wilde altijd wel nieuwe dingen proberen ook.
Nadat mijn kruisband is afgescheurd en ik een kruisbandreconstructie heb gehad, heb ik het sporten achter mij gelaten. Geen voetbal meer, geen gekke dingen meer want ik zakte elke keer door die knie. Ik voelde namelijk al heel snel na de operatie dat het niet goed zat, maar uiteraard weten hun het altijd beter en voel jij zelf echt niet of het wel of niet goed is :/
Mijn knie had nog altijd teveel speling, dus mijn operatie was gewoon geen succes.

Enfin, lang verhaal kort, mijn reet begon behoorlijk te worden, mijn buik begon steeds meer zwanger te lijken dus ik moest wat gaan doen.
Na een aantal maanden sporten had ik weer genoeg kracht in mijn benen geduwd en ben ik begonnen met hardlopen.
Iets wat ik nooit heb gekund (duurloop), maar ik wilde gewoon weten of ik de 5 kilometer kon halen.
Nee, ik zegt het even anders: Ik WIL die 5 kilometer halen! (met wilskracht kom je echt ver!)

Ik heb een schema gekregen van mijn lieve vriendin en het begin was goed te doen.
1 minuten rennen, 1 minuut lopen.. 2 minuten rennen, 2 minuten lopen etc.
Pas in week 5 en 6 ging ik langer dan 5 minuten rennen en elke keer als ik weer een minuut langer moest rennen vroeg ik mij af of ik het wel ging redden tot dat halve uur.
In diezelfde weken 5 en 6 zit je op een workout van gemiddeld 33 minuten, met tussenpozen dat je mag wandelen en ik hield het allemaal goed vol!
Eigenlijk vond ik het wel verbazend knap van mijzelf, want mijn benen zijn hier volgens mij niet voor gemaakt maar goed.

Vorige week heb ik week 7 afgerond en gisteren was de laatste dag van die week.
Het was de eerste keer dat ik dacht:
“Ik red het niet!! Ik val zo van de loopband af! Hulp! Iemand?”
Maar met de juiste muziek tussen mijn oren, mijn gedachten die ik dwong af te dwalen zodat ik niet naar de tijd keek, heb ik het toch gered!
10 minuten rennen – 2 minuten lopen – 10 minuten rennen – 2 minuten lopen –
12 minuten rennen – 1 minuut lopen.
Totaal 4,6 kilometer gerend en ik was fucking trots op mijzelf (ook helemaal naar de klote, maar dat voelt dan toch goed hรจ ๐Ÿ˜› )

Deze week start week 8, op woensdag om precies te zijn en dan mag ik 2x 15 minuten gaan rennen, met 2 minuten lopen ertussen.
(ik slik even heel overdreven, want ik knijp hem nu al eigenlijk :/ )ย 
Het gaat nu serieus worden, geen korte loopjes meer van 5 minuten dus nu komt het er op aan. Feit blijft wel dat ik gewoon al 7 weken, 3x per week aan het rennen ben en dus ook echt wel conditie heb opgebouwd. Daarnaast heb ik mijn benen wat extra getraind zodat ik geen last van mijn knie ga krijgen en ben ik inmiddels ook al 4 kilo (!!) kwijt, dus alles wat ik tot nu toe bereikt heb, is al meegenomen!

Ik ga dit halen! Ik ga die verdomde 5 kilometer halen!
You just wait and see! ๐Ÿ˜‰

XmelX

27 thoughts on “Hardlopen

 1. Super, ben trots op je!
  Wij hebben hier Evy van start to run, ik begon ook zoโ€™n 3 jaar geleden, kon 5km lopen en voelde me veel beter en slanker. Ik had niet mogen opgeven :-(.

  Geliked door 1 persoon

 2. You go girl!
  Ik kwam er net achter dat ik in n jaar zo veel ben aangekomen dat ik geen passende lente kleding meer heb.. Nu is shoppen geen straf maar kom op Anne(!!). Eerst eens t dieet tackelen en dan zie ik wel hoe ver ik kom met bewegen, maar Mel; kei goed bezig, รฉcht! ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

 3. Een jaar geleden zat ik in dezelfde situatie. En ik kon het ook niet geloven, dat ik ooit 5K in รฉรฉn keer zou lopen, en/of dat ik verslaafd zou geraken. Tegen de zomer liep ik met gemak 8K! En daarna ben ik beginnen overdrijven (verslaafd, hoezo) en nu sukkel ik al heeltijd met een loopblessure. Vre-se-lijk. Enfin, succes! Nu je zover bent, lukt het je zeker!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet het niet hoor.. dit hoor ik echt van zoveel mensen maar ik kan mij niet voorstellen dat ik straks langer dan een half uur ren.. ๐Ÿ˜€
   We zullen zien.. ik heb in ieder geval een doel.
   En ik wens jou heel veel sterkte met je blessure, hopelijk kun je straks weer de weg op ๐Ÿ˜˜

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s