“Het gaat goed, mam!”

Vorige week stond Kyra ineens naast mij.

“Mam, ik ben echt blij dat het nu zo goed gaat. Het loopt lekker op school, het gaat beter met pap en mij, thuis gaat alles top, met Semm en mij gaat het ook super en met mij zelf gaat het ook gewoon goed!! Echt fijn dat het nu eens zo goed gaat!” 

En daar heeft ze volkomen gelijk in.
Na een aantal roerende jaren voor dat jonge grietje ben ik intens blij dat het nu eens even rustig is, zonder drama en dergelijke. Ze doet haar ding, heeft een ontzettende lieve jongen naast zich staan en ze straalt werkelijk.
Een leraar merkte laatst op, tijdens een oudergesprek, dat hij heel blij was dat het nu goed ging met Kyra, dat ze weer aanwezig is en boven alles uit is gestegen.
Haar mentor gaf haar nog een compliment en zei dat ze een voorbeeld was voor velen, hoe ze omgaat met dingen en hoe ze zich niet meer uit het veld laat slaan.

Trots, dat is het enige woord wat dan in je op komt.
Zo ontiegelijk trots ben ik op dat kind.

IMG-20180216-WA0000-1

My beauty ❤

Dit jaar wordt ze 16, maar ze is zo veel meer volwassen dan die 16 jaar. Ergens doet mij dat onwijs veel pijn, want door die moeilijk jaren is ze gewoon een stuk sneller volwassen moeten worden. Aan de andere kant heeft dit er wel voor gezorgd dat er nu al een dame voor mij staat, die met heel wat tegenslagen om kan gaan en waarvan ik weet dat ik mij totaal geen zorgen hoef te maken. Die een persoon beter kan inschatten dan menig volwassene, die al een stuk volwassener is dan menig volwassene en die zal gaan doen wat ze echt wilt, zonder dat iemand haar daar van kan weerhouden.

We praten veel met elkaar, over alles. Er is geen onderwerp dat bij ons niet bespreekbaar is en dat maakt de band tussen moeder en dochter ook heel sterk!
Onrust wordt door beiden gelijk opgemerkt, ik kan mij niet rot voelen zonder dat mijn kinderen dat merken. En andersom hetzelfde.

Ja, het gaat eindelijk goed in ons wereldje.
Dan kunnen we nu ook verder gaan 😉

XmelX

17 thoughts on ““Het gaat goed, mam!”

  1. Wees fier op je dochter. Al is ze dan nog zo jong ze kent en weet nu al hoe het leven in elkaar zit. Daar kan ze alleen maar uit leren en ja dan zijn ze geen 16 meer maar een pak ouder met heel wat levenswijsheid.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  2. Prachtig Mel, letterlijk waterige oogjes..
    Ik kan erover meepraten, snel volwassen worden – maar gelukkig kan ze altijd blijven rekenen op een lieve, trotse en sterke moeder! Iets dat ze zo te lezen heeft mogen ‘erven’.. Dat het nog maar een flinke tijd ‘lekker’ mag lopen (even the strongest deserve a break), geniet ervan en van mekaar! ❤ Xx

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s