Take a break, but really!

Weet je wat ik niet begrijp en waar ik maar heel moeilijk mee kan omgaan?
Mensen die zich aan alles irriteren, chagrijnig rond lopen en snauwen.
Ik snap dat niet hè.
Zelf heb ik heel zelden slechte zin (maar dan ook echt héél zelden) en als ik al een off-day heb, dan hou ik dat vooral bij mezelf en val ik daar niemand anders lastig mee.

Maar het opgefokte, je aan alles irriteren, niks goed vinden en schelden op alles en iedereen?
Zo’n mensen moeten toch een kut leven hebben?
Zo’n mensen moeten toch serieus hart problemen krijgen?
Enig idee wat zo’n “stress” met je lichaam doet?

Daarnaast doe je er niemand (inclusief jezelf) een plezier mee. Het is veel makkelijker om wat luchtiger te zijn, je weinig van anderen aan te trekken zodat je je ook aan niet kunt ergeren en gewoon CHILL zijn!!
Neem dan gewoon even een momentje om tot jezelf te komen, adem eens een paar keer diep in en blaas die irritatie er uit!

Ik kan echt niet goed omgaan met zo’n mensen. Meestal hou ik dan gewoon mijn mond, negeer ik negatieve en/of kut opmerkingen en hou ik mij vooral met mezelf bezig. Gelukkig komt het zelden voor dat ik in zo’n situatie zit, want als ik merk dat het zover is met iemand dan zorg ik dat ik weg ga. Maar je komt er soms gewoon niet onderuit en dan zit je er mooi mee..
Ik sluit mij dan volledig af, laat die negativiteit niet toe want het laatste wat ik wil is dat ik aangestoken word door zo’n vreselijke gedrag!

Brrrr, ik ben zo blij dat ik niet zo in elkaar steek en dat ik heel snel dingen kan omdraaien in het positieve.

Zouden meer mensen eens moeten doen!

XmelX

13 thoughts on “Take a break, but really!

 1. Je mag het al eens hebben maar ga het niet bot vieren op een ander dit gevoel.
  Zoals je schrijft adem liever een diep in en uit en laat de situatie voor wat ze is en denk aan een leuk moment.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Aii, ja.. Ik ben er bekend mee. Mijn theorie is dat er bij die mensen veel meer speelt, maar dat ze om de hete brei heen dralen. Ze ontploffen liever verspreid over de dag (de godganse tijd, dus) in plaats van dat ze eens naar binnen kijken en dealen met wat er écht aan de hand is.

  Ik denk niet dat ‘we’ hen helpen door er in meegesleurd te worden inderdaad. Beter bespaar je jezelf al dat gevloek en gedoe – zoals je al aangeeft. Eenmaal zonder mensen om zich heen die ze af kunnen snauwen komen ze dan wellicht toch eindelijk zichzelf tegen en zien ze -hopelijk- in dat lekker luchtig en go with the flow toch een stuk fijner leeft.

  Laat ’t gaan Mel, mocht je je in zulk gezelschap bevinden.. Xx

  Geliked door 2 people

   • Ik weet natuurlijk niet om wie het gaat, en hoe belangrijk hij/zij voor je is, maar jij bent belangrijker! Sterkte ermee, ik hoop dat je erin slaagt een gezonde (tijdelijke?) afstand te nemen.. Xx

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s