My Book challenge Update #2

Ik ga even verder waar ik 7 april gestopt ben. De teller stond toen op 19 en inmiddels ben ik weer 9 boeken verder 🙂

Predikant – Camilla Läckberg
Dit boek is een deel van een serie, daar kwam ik dus achter nadat ik een aantal boeken van Läckberg gelezen had. Ik vond deze wel oké, het las lekker weg en aangezien ik altijd wel van series houd, begin ik deze schrijfster wel te waarderen.

Zonnestorm – Asa Larsson
Dit is wel een boek die je even de tijd moet geven. Niet te snel denken dat het saai is, want je wordt wel verrast door de spanning die er nog in gaat komen.

De dag van de doden – Nicci French
YES !! De Frieda Klein serie wordt afgesloten met haar laatste boek! Ik heb hier met smacht op zitten wachten en had het boek dan ook op de dag dat hij uit kwam op mijn deurmat liggen. Twee avonden later was hij uit, maar ik heb er weer van gesmuld! Nicci French is sowieso wel een schrijversduo waar ik van hou. Jammer dat de serie ten einde is.

Ijsprinses – Camilla Läckberg
Dit is ook weer zo’n fijn boek in de serie met Erica en en Patrick. Niet alleen zijn de moorden en het oplossen ervan spannend, het verhaal van Erica en Patrick (en alles om hun heen) is ook de moeite waard om te lezen!

Ragdoll – Daniel Cole
Hier had ik veel van gehoord en dus moest ik hem ook maar eens lezen. Het is een lugubere moord die opgelost moet worden en de wending in dit boek is werkelijk geniaal! Een einde die je niet verwacht en dat vind ik altijd heel leuk.

Klein Klein Kleutertje – M.J. Arlidge
Ook weer zo’n boek van een serie waarbij ik stond te springen toen hij eindelijk uit kwam. Helen Grace… de vrouw die de meest idiote moorden moet oplossen en dit is inmiddels het zevende deel van de serie. Het zou de laatste zijn, maar ik heb gelezen dat er nog eentje komt (en misschien nog wel meer). Langzaam begint de rek er toch wel uit te zijn. Hoewel de boeken wel nog prettig lezen moet je je toch gaan afvragen of het niet voldoende is zo. Voor mij was dit boek weer super, maar als ik vergelijk met boek 1 en 2 van de serie dan wordt het toch wel minder.

Gebroken – B.A. Paris
Dit is echt een bizar boek! Als je oprecht medelijden begint te krijgen met de hoofdpersoon, die denkt dat ze gek aan het worden is (of misschien aan dementie lijdt) dan ga je ineens een hekel krijgen aan de mensen om haar heen en ga je oprecht sympathie voelen voor haar! Geweldige plot en op het einde wrijf je gewoon in je handen 😀

Achter gesloten deuren – B.A. Paris
Ook in dit boek vraag je je af hoe slecht en doortrapt mensen wel kunnen zijn. Iemand verleiden en dan hun leven tot een levende hel te maken, is voor deze man verworven tot kunst. Als je denkt dat het kansloos is, dan heb je nog niet tegenover zijn vrouw gestaan!

Steenhouwer – Camilla Läckberg
Het volgende deel van de serie (deel 3.. ik heb deel 4 al gelezen “Zusje”, oeps!) en dit is een boek die mij wel heeft gegrepen. Je gaat van het verleden naar het heden en het vloeit allemaal in elkaar. Als je denkt dat je een idee hebt van welke kant het ‘slechte’ komt, dan kun je wel eens vies op je neus gaan. Goed boek!

Tijdens mijn vakantie heb ik 4,5 boek gelezen (in 11 dagen 😮 ) en ik ben thuis gewoon verder gegaan. Al gaat het nu weer een stuk minder snel natuurlijk omdat ik alleen in de avond lees, voordat ik ga slapen. Aangezien ik erg moe ben de laatste tijd, val ik vrij snel in slaap en lees ik soms niet meer dan 10 pagina’s.
Maar ik geniet nog altijd intens van al die boeken en ik dan de mensen die mij tips hebben gegeven van schrijvers en/of boeken die ik ook eens moet lezen.
Ik zet ze allemaal op een lijstje en ze komen allemaal aan de beurt!

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s