It’s not for me… For real!

Iedereen die mij wel eens vaker gelezen heeft, weet dat ik vrijgezel ben en daar heel erg gelukkig mee ben. Ik ben niet op zoek, ik heb er geen behoefte aan en ik geniet intens van mijn leven op deze manier. Het is een zeldzaamheid als ik mij oprecht eenzaam voel en gek genoeg krijg ik dat gevoel meestal als ik onder de mensen ben. Weird shit right 😛

Mijn hart staat niet open voor “nieuwe liefdes” of “one night stands”, ik heb echt nul behoefte aan zulke relaties of intimiteiten.
Not for me.
En mensen zeggen wel vaker:
“Wacht maar Mel! Zeg nooit nooit! Als het jou overkomt dan piep je wel anders.”
Ten eerste zeg ik nooit nooit.
Ten tweede ben ik van mening dat als ik er niet voor open sta, het mij ook niet zal overkomen.
Ik wil het niet.. dus gebeurt het ook niet.

Mijn hart heeft behoorlijke klappen gehad. Er zijn littekens op gekomen, die 99% van de mensen zelf ook wel kennen en hebben ondervonden. We weten allemaal wat het is. Love hurts, we all know that.
Ik ben iemand die zich helemaal geeft in een relatie, meer dan goed voor mij is. Door dat te doen, heb ik mij heel kwetsbaar en open opgesteld en is mijn hart grotendeels gebroken.

Er is/was nog een klein stukje over.
Een klein stukje hart, gevuld met liefde, genoeg om iemand op wolken te laten lopen voor de rest van hun leven.
Dat kleine stukje hart, stond nog open..
Voor één persoon..
Waar ik echt een leven lang op zou wachten.

Laat het nu zijn, dat ik op mijn verjaardag een verhaal te horen krijg, die mijn laatste stukje hart volledig verbrijzelt. De enige die het zover heeft gekregen om helemaal tot in de kern van mij te gaan zitten, heeft mij keihard voor de gek gehouden.
Ik kan het niet anders zeggen.
En ik ben er weer ingestonken.

En dan vinden ze het raar dat ik alleen wil blijven?
Ergens moet ik blij zijn dat het moment er nooit gekomen is en ik mijzelf weer onder de wolven had begeven.
Mijn dag was volledig naar de klote, op het moment dat ik het hoorde leek ik wel weer van binnen te verbranden. Maar inmiddels weet ik dat dit het beste is.
Fuck this shit.. it’s not for me!

“I wake up with no love…
I wake up with no love…
But I still wake up !!”
(Reminders, Miss Montreal)

XmelX

11 thoughts on “It’s not for me… For real!

 1. Héél veel dat in me opkomt bij het lezen van je stuk. Ook herkenning hoor, zeker. Single willen leven is prima, maar muren belemmeren.. is wat ik heb geleerd. Niet alleen potentiële liefdes/hartbreuken worden buiten gesloten – maar ook delen in jezelf die er toch écht mogen zijn!

  Daar een weg in vinden is soms verdomde lastig, maar ik wens je alle geluk: single of samen (dat doet er uiteindelijk niet veel toe) xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Anne, ik leef.. ik geniet en dat doe ik met alles wat ik in mij heb. Er schiet enkel een muur omhoog als iemand probeert te dichtbij te komen op de verkeerde manier. Dat werkt voor mij nu het beste en ik mis niks. Helemaal NIKS! Sterker nog.. ik heb mij lang niet zo lekker in mijn vel gevoeld (ondanks alles dat er om mij heen gebeurt) 😀

   Geliked door 1 persoon

 2. Yeah. Love hurts. Ik weet er ook alles van, maar dan ineens loop je toch weer tegen iemand aan. Scheelt denk ik ook dat jij nog gezelschap hebt in huis. Als je echt helemaal alleen-alleen bent, zoals ik dat was, was het niet leuk om single te zijn. Soms wel, soms niet. In dat opzicht verandert er weinig. Nu ben ik getrouwd maar ik LAT en als we samen zijn heb ik soms ook wel zoiets van: wanneer ga je weer weg…? Slecht hè?

  Geliked door 1 persoon

  • Nee.. niks slecht! dat snap ik nou helemaal! Ik moet niemand meer in mijn huis hebben. En ook als de kinderen gevlogen zijn, hou ik het lekker in mijn eentje. Ik kan heel goed alleen zijn en we zien tegen die tijd wel wat er allemaal op mijn pad is gekomen, maar vooralsnog is het genieten op deze manier.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik snap je. En het is verschrikkelijk als iemand zo met je omgaat. Ik weet er alles van.
  Toch ben ik blij dat ik erachter ben gekomen dat ik het nog wél kan, ondanks alle ellende, me in het diepe storten en voor iemand gaan.
  Ik kan zonder mijn man, als het zou moeten, ik heb wel bewezen dat ik alles alleen kan.
  Maaaaaar: heel eerlijk? Samen is stukken gezelliger en fijner.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s