My Book challenge Update #3

19 mei was de laatste update en toen stond ik op 28 boeken. Inmiddels ben ik wel al een heel stuk verder en komt de 50 snel in zicht!

Oorlogskind – Camilla Läckberg
Wederom een goed boek in de serie van Erica Falck. Het wordt wel langzaam een beetje hetzelfde met al die boeken. Ze schrijft altijd in het heden en verleden, het verleden heeft altijd te maken met het heden. Desalniettemin erg prettig om te lezen!

Moeders en dochters – Annette Heffels
Een boek wat ik van mijn dochter heb gekregen op moederdag. Deze schrijfster vertelt over haar eigen ervaringen met haar moeder, het contact met haar en hoe haar beeld van haar moeder in de jaren toch wel verandert. Verrassend leuk en mooi geschreven en je gaat ook wel echt nadenken over je eigen relatie met je moeder.

Blauw water – Simone van der Vlugt
Ook dit boek ik van Kyra gekregen op moederdag en terwijl ik het aan het lezen was, kwam het verhaal mij heel bekend voor. Het gaat over een vrouw die gevangen wordt gehouden door een TBS’er en uiteindelijk gered wordt door een oplettende voorbijganger. Heel spannend boek, eentje die je in één ruk uit kunt lezen.

Jij, ik en de zee – Sandy Taylor
Dit boek bracht mij kippenvel en tranen in mijn ogen. Ik ben niet snel ontroerd, maar dit verhaal greep mij echt naar mijn keel. Een prachtige vriendschap, die ook hun obstakels kent maar die vooral door gezonde en ongezonde tijden enorm sterk blijkt. Een echte aanrader!

Sneeuwstorm en amandelgeur – Camilla Läckberg
Een verfrissend boek in de serie. Dit keer word je niet heen en weer getrokken van het verleden naar het heden, maar lijkt het wel een soort van Cluedo. Als een echte detective ga je zelf ook gissen naar wie de moordenaar kan zijn. Heel verrassend einde ook, dat maakte het nog leuker!

Zeemeermin – Camilla Läckberg
Als ik eenmaal zo’n serie aan het lezen ben, dan lees ik het liefst de hele serie achter elkaar en feit blijft: De serie met Erika Falck in de hoofdrol blijft spannend om te lezen. Een gevonden man die al 4 maanden vermist werd, wordt gevonden in het ijs en als een tweede dode man niet snel op zich laat wachten, dan lijkt de link tussen die twee niet ver weg!

Vuurtorenwachter – Camilla Läckberg
Ook dit is weer een heel goed boek. Ze lijkt elke keer beter alles in elkaar te steken en niet alleen Erika Falck heeft een hoofdrol, inmiddels worden haar man, haar zus en schoonbroer ook echt wel als hoofd karakters neergezet. De hele familie wordt hier bij betrokken en het is spannend tot de laatste pagina.

Gespleten – Karin Slaughter
Dit boek lag 8 juni in de winkels en op 8 juni dus ook op mijn e-reader, want een nieuw boek van Karin Slaughter móet ik gewoon hebben! Het was ook weer smullen, van begin tot het einde en het jammer is altijd dat je zo lang uitkijkt naar een boek en hem dan binnen 2 dagen uit hebt. Het is echt weer een kei van een boek en een ieder die nog geen Karin Slaughter gelezen heeft, moet dit echt eens overwegen.

Engeleneiland – Camille Läckberg
Een familie die in de jaren 70 plots verdwijnt, is altijd een mysterie gebleven. Als jaren later de enige overgeblevene, de toenmalige één-jarige Ebba, terugkeert naar het eiland, komen de vragen van dat mysterie toch weer naar boven. Zeker als in datzelfde huis na haar terugkomst ineens brand wordt gesticht. Wat er nu precies gebeurd is met de familie zal toch opgelost moeten worden.. en dat gebeurt ook!

Ik heb inmiddels nog meer boeken gelezen, maar die benoem ik in de volgende blog wel.
Het lezen gaat niet meer zo snel, aangezien ik nog altijd worstel met vermoeidheid. Maar een aantal pagina’s per avond haal ik altijd wel dus ik die 50 moet ik wel halen 😀

XmelX

 

4 thoughts on “My Book challenge Update #3

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s