Too Much

Het zal niemand ontgaan zijn.. ik loop achter de feiten aan met mijn blog 😦
Mijn weekoverzichten liggen vreselijk achter. Andere leuke onderwerpen haal ik nog maar amper aan. Een samenwerking heb ik moeten stopzetten.

Ik red het gewoon niet meer.
En dat ik achter de feiten aan loop, merk ik wel op meer vlakken dan alleen mijn blog.
Wederom heb ik weer eens teveel van mijzelf gevraagd.

Vorig jaar gooide ik mijn dagelijkse leven om, door weer wat actiever en gezonder te worden. Ergens in oktober ben ik begonnen met sporten, 2 tot 3 keer per week. De kilo’s vlogen er niet echt af, dus heb ik in januari hulp ingeroepen met betrekking tot mijn voeding en hoe ik op een gezonde manier van die kilo’s af kon komen. Het werkte prima en ik voelde mij lichamelijk ook een stuk beter. Toen ineens kreeg ik het idee om mijzelf eens te testen waartoe ik nog in staat ben. Iets wat ik nooit heb gekund, is voor iedereen te leren werd mij verteld. Dus begon ik met een hardloopschema en binnen 10 weken zat ik aan een half uur rennen. Niet veel later rende ik een 5 kilometer en dat bleef ik doen, zeker 2 keer per week.

En daar ga je dus.. ik werk part-time (28 uur, 3,5 dagen per week), sport twee keer per week, ren 2 tot 3 keer per week, één avond per week doe ik yoga en vergeet dan de rest niet. Het huishouden.. ik ben alleenstaand met twee kinderen. Godzijdank zijn ze beiden heel onafhankelijk en helpen ze mij waar ze kunnen, maar de laatste maanden merk ik dat ik echt teveel van mijzelf vraag.
Inmiddels vond ik namelijk dat ik wel een schema kon rennen voor de 10 kilometer. Dat betekende dat ik 3 keer per week drie kwartier, tot een uur aan het rennen was.
Mijn huishouden werd met de franse slag afgewerkt, mijn blog kreeg veel minder aandacht, vermoeidheid begon mij parten te spelen en lichamelijk begon ik steeds meer klachten te krijgen.
Als je dat nog een beetje kon compenseren met een goede nachtrust, scheelde dat wel een slok op een borrel, maar helaas begon ik steeds minder goed te slapen.

Ik ben nooit een goede slaper geweest, met 5 of 6 uurtjes redde ik het wel. Doorslapen is ook wel iets wat mij onbekend is want op een goede nacht ben ik toch al snel een keer of 4 wakker. Een slechte nacht? Een keer of 10 wel. Ik val gelukkig wel vrij snel weer in slaap maar je mist toch wel die essentiële slaap die je écht nodig hebt!

Deze week kwam de harde klap. Na een vreselijke nacht, realiseerde ik mij dat ik echt teveel van mijzelf vroeg, want ondanks dat ik zo moe bleef, ging ik tocht gewoon rennen en naar Fit 4 Free en moest ik ook gewoon het huishouden blijven doen, voor chauffeur spelen voor mijn kinderen en elke week naar de yoga. De weekenden dat de kinderen bij hun vader waren, had ik meestal ook vol staan met afspraken want mijn sociale leven staat ook niet stil. En dan heb ik het nog niet over de shit die om mij heen continu aan de hand is… daar slaapt een mens ook niet echt rustig op :/

Too much. Way too much!
Ik luister dus maar naar mijn lichaam, want zij geeft niet voor niets deze seintjes af.
Mijn hardloopschema voor de 10 kilometer heb ik even aan de kant gelegd. Ik blijf zeker nog elke week rennen, één of twee keer per week. Dat hangt een beetje af van hoe ik mij voel. En dan ren ik minstens 5 kilometer, ik kijk elke run gewoon aan hoe ik mij voel en hoever ik dan dus ren.
Maar ik doe duidelijk een stapje terug. Als ik mij te moe voel, dan ga ik een keer niet sporten, of niet naar de yoga. Ik neem wat meer tijd om thuis alles op orde te krijgen. Om ook mijn blog weer regelmatiger te vullen met artikelen en om ook weer meer van jullie te lezen. Plan wat minder afspraken in de weekenden die ik vrij heb, zodat ik ook eens rust kan nemen op een manier die mij ook rustig maakt.

Fijn dat jullie er allemaal nog zijn!

XmelX

24 thoughts on “Too Much

 1. Ik zie dat zeer regelmatig van mensen om mij heen die ‘ineens’ met hardlopen beginnen. Dan gaat het lekker en ze gaan steeds verder totdat hun lichaam ho! zegt. Ik loop vanaf mijn 30e maar altijd maar zo’n 5 hooguit 8 km. Heb het nooit geambieerd om 10K te lopen. Ik loop omdat ik het lekker vind, om mijn kop leeg te maken. 2x per week. Je bent al snel anderhalf uur kwijt per loop (aankleden, lopen, cooling-down, douchen). Vergis je niet. Het moet leuk blijven en niet ten koste gaan van. Doe rustig aan en loop gewoon minder, maar geniet er van. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn keuze om te gaan hardlopen was omdat ik fitter wilde worden en ik wilde weten of inderdaad iedereen dat kan leren (duurloop). Het is waar.. iedereen kan het leren. En als je het leuk vindt, dan ben ik wel zo iemand die wil kijken of ik nog meer kan. Ik loop omdat ik het lekker vind, omdat ik er plezier in heb en ook omdat ik graag mijn grenzen op zoek. Hier ben ik dit keer te ver in gegaan, maar ik zal die 10 kilometer echt wel een keer gaan rennen, daar ben ik van overtuigd. Ik moet gewoon beter gaan doseren. Met twee keer per week rennen gaat mij dat ook lukken, het zal alleen wat langer duren. Dus het kán best, alleen moet ik mijn hoofd erbij houden.
   Thanks, ik kom er wel 😉

   Geliked door 1 persoon

   • Ha ha! 👍
    Liever rustig mee bezig, Mel.
    De mensen die ooit overspannen zijn geraakt, willen dat NOOIT meer meemaken.
    Als ik jou zo lees, zit je er tegenaan.
    Geloof mij, dat een keer overspannen zijn geweest, dat je er blijvende schade aan overhoud.
    Het mooiste voorbeeld wat ik hiervan kan geven is de vergelijking met een paar snelbinders.
    Één keer te ver uitgerekt (overspannen) en ze komen nooit meer in hun oude vorm terug.
    Nu, met snelbinders kun je nieuwe kopen.
    Maar een nieuwe Melanie…….niet!
    Het klinkt nu heel raar voor je waarschijnlijk, maar ik raad je aan nu al een half jaar in de ziektewet te duiken.
    Dat is veel beter dan anderhalf jaar overspannen en de rest van je leven niet meer uitrekbaar.

    Geliked door 1 persoon

   • Ik ga echt de ziektewet niet in, want ik ben niet ziek. Hier ga ik mijn werkgever niet de dupe van maken hoor. Het is mijn schuld dat ik niet goed gepland en gedoseerd heb, maar ik ben er hard aan het werken om dat op de juiste manier te doen. Het gaat wel goed komen met mij lieve Hulk, maar ik moet leren wat vaker voor mijzelf te kiezen. ❤

    Like

 2. Luisteren naar je lijf 😉 Het gaat je dankbaar zijn en je uiteindelijk dubbel belonen.
  Neem idd een stapje terug, niks mis mee. Heb ik ook nog gedaan en het doet niks af aan je doel. Daar kom je wel 😉 En of dat nu binnen een maand of binnen 3 maand is, dat maakt niet uit, als je er maar komt.
  Maar in tussentijd goed voor jezelf zorgen! Zo zo belangrijk :*

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s