Pierced!

Ik liep dus laatst met Kyra een piercing- en tattooshop binnen, want ze moest een cadeau hebben voor iemand voor Kerstmis.
Nu ben ik niet vies van piercings en tatoeages, sterker nog: ik vind het echt (vaak) super mooi! Dus op het moment dat we binnen waren, keek ik al met geamuseerde ogen rond.
Ik heb zelf twee tatoeages en één piercing en ik zou graag nog wat uit willen breiden bij beiden, maar de verstandige ikke houdt zich nog altijd goed in 😉

Kyra is pas 16, maar ze vindt tatoeages en piercings ook echt mooi, alleen mag ze die van mij absoluut nog niet zetten.
Waarom niet ?
Omdat ze pas 16 is….. Dan denk je nog niet goed na over dingen en doe je maar wat.. dus die impulsieve gedachtes op die leeftijd, mogen vooralsnog gedachtes blijven.
Zolang ze nog onder mijn dak woont, heb ik (helaas voor haar) nog altijd het laatste woord en ik wil het voor haar nu gewoon nog niet.
Dus hoezeer ik haar begrijp, ze mag het gewoon nog niet.
Daarbij komt ook nog eens dat ze een pijngrens heeft van een appel en bij het minste geringste al au roep. Maar echt, ze heeft zo’n enorme lage pijngrens, dat ik echt denk dat ze flauw gaat vallen als ze een tatoeage of piercing laat zetten 😛

Wat wij allebei heel graag willen is een tongpiercing.
Ik had het er laatst over met iemand en die begon te lachen en zei:
“Een tongpiercing?? Dat is toch wel de meest nutteloze piercing die er is!”
Ja.. en toen moest ik dus lachen! Heel hard zelfs..
“Oh ja.. en de piercings in de rest van je lichaam hebben wel nut?! Ik zou ze niet willen omdat ze zo enorm nuttig zijn, ik zou ze willen omdat ik ze mooi vind.”
Die “discussie” was dus snel over 😛
Enfin, Kyra en ik willen dus graag een tongpiercing en ze liet mij in de zaak een filmpje zien van hoe die gezet werd.
Mijn reactie was: “Oooh!! Dat gaat hartstikke snel! Daar is niks aan!”
Haar reactie kan ik niet omschrijven, dat was meer een mimieke kwestie, maar ze keek nogal geshockt 😛 !
Ik heb twee bevallingen doorstaan, weet hoe een piercing zetten voelt op een veel pijnlijkere plek, dus hier zou ik weinig moeite mee hebben, maar voor Kyra is dit een enorme drempel!
Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik al heel lang een tongpiercing wil, maar het tot nu toe niet gedurft heb, vanwege de spraak. Ik ben namelijk zo bang dat je het gaat horen en dat ik heel raar ga praten. Met mijn werk is dat niet handig want ik moet mensen ook te woord staan.

Kyra moet sowieso minstens nog 2 jaar wachten, als ze 18 is en ze wilt nog altijd een piercing, dan praten we wel eens verder.
Misschien is haar pijngrens dan ook wat opgeschroefd 😛
En ik.. ? Sja.. wie weet.. 😛
To be continued 😀

XmelX

7 thoughts on “Pierced!

 1. Ik heb er niks mee, maar dat is persoonlijk. Onze kids mochten ook niet tot na hun 18e, met als gevolg dat ze er veel meer over nadenken en niet impulsief te werk gaan, bv zoals over de plaats van een tattoo. Die tong, ik zou er nog eens over nadenken lieve schat, je hoort het bij sommigen toch wel…
  ben benieuwd! 🤩😜

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook ik heb er niks mee.
  Had ooit een tragus, die is nu dicht en dat is prima.
  En mijn tatoeage, gezet toen ik 17 was, is weggelaserd.
  Maar ieder zijn ding.
  Ik zie bijna niemand meer zonder inkt.

  Geliked door 1 persoon

  • Mijn tatoeages zijn niet opzichtig.. Alleen als ik in bikini loop maar dat doe ik niet zo vaak 😂 en mijn piercing is echt verbirgen, dan moet ik al heel intiem zijn met iemand… En sja, not gonna happen 😂😂. Maar ik vind het echt mooi, zichtbaar of niet. En gelukkig is niet iedereen hetzelfde 😇😇😘

   Like

 3. Niet mijn ding, ik weet van 2 nichtjes dat ze hem er de volgende dag alweer uitgehaald hebben. Nu ik onlangs een operatie aan mijn tong heb gehad zou ik het geen mens aanraden. Het is vreselijk pijnlijk en lastig en ik ging slissen en ik heb er nu nog last van, geen pijn meer, maar ik voel het litteken zitten en mijn tong brandt nog steeds. Zeker weten dat je die piercing dus altijd zult blijven voelen. Misschien is dat ook precies de bedoeling maar ik vind dit niet geplande snijden in mijn tong echt niet fijn!
  Sterkte met de beslissing!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s