My Book challenge Update #4

Ik ga weer eens even mijn book challenge bijwerken. Het lezen is bijna een dagelijkse bezigheid hier, hoewel ik soms ook wel een weekje heb waarin ik níet lees. Neemt niet weg dat ik echt kan verdwalen in een boek en dan volledig onbereikbaar ben voor de rest om mij heen. Heerlijk om zo weg te dromen 😉 Ik ga verder met nummer 38:

Leeuwentemmer – Camilla Läckberg
Wederom een spannend verhaal en dit keer wordt er een verband gezien tussen een gruwelijk moord van een meisje en nog meer verdwijningen. Patrik en Erica hebben beiden zo hun onderzoek naar verschillende dingen, maar telkens weer verstrengeld het op de een of andere manier. Leuk boek weer.

Heks – Camilla Läckberg
Dit was het eerste boek van de serie die ik gekocht had (toen wist ik nog niet dat het een serie was LoL) maar wel het laatste wat ik gelezen heb. Als je de boeken in de juiste volgorde leest, dan vallen de stukken toch wat sneller op zijn plek. Het laatste boek van de serie (tot nu toe) en het was weer een goede! Een jong meisje wordt vermoord gevonden, op dezelfde plek als waar 30 jaar geleden ook een vier jarig meisje dood werd gevonden. De toenmalig beschuldigde tienermeisjes komen zo weer in beeld en na 30 jaar wordt dan eindelijk het mysterie van toen opgelost! Aanrader!

Partnerruil – James Patterson
Het klinkt een beetje als een erotisch verhaal, maar dat is het niet echt. Stelletjes door heel Europa worden vermoord en neergelegd als kunstwerken. Met als enige aanwijzing een ansichtkaart die de daders opsturen, moeten ze gaan uitzoeken welke koelbloedige moordenaars hier achter zitten! Simpelweg een heel spannend boek!

Liesbeth List – Dave Boomkens
Op dit boek heb ik mij zo enorm verheugd! Ik ben wel een beetje fan van Liesbeth List, het is prachtig mens, ze heeft een bizar leven gehad en heeft naar mijn mening nooit echt de glorie gekregen die ze verdiend had. Dit boek beschrijft haar leven, de belangrijke fases die ze heeft doorstaan, de mensen die belangrijk voor haar waren komen in volle glorie voorbij en terwijl je dit boek lees heb je gewoon zin om nummers van haar te luisteren. Dat heb ik tijdens het lezen dus ook gedaan. Een hele ochtend heb ik gelezen en tegelijkertijd muziek van haar beluisterd. Adembenemend mooi!
Wat een prachtig mens.

De Buitenstaander – Stephen King
Als er een boek uit komt van Stephen King, dan sta ik al te popelen om hem aan te schaffen. Die man is gewoon meesterlijk, daar kan niks tegenop. Een tiener wordt op een vreselijke manier misbruikt en vermoord en alles wijst naar de plaatselijke honkbal coach. Onder het oog van vele mensen wordt hij opgepakt en meegenomen, maar kan een persoon op twee plaatsen tegelijk zijn? Of zijn hier andere “krachten” aan het werk?
Een heerlijk dik boek weer en ik heb er echt weer van genoten.

Triptiek – Karen Slaughter
Ook Karen Slaughter heeft een serie boeken, waarvan dit er één is. Ik heb de meeste wel gelezen, maar deze miste ik nog. Ik denk wel dat het allemaal wat samenhangender is als je ze ook op volgorde leest. Dat heb ik niet gedaan, ik wist namelijk niet dat het een serie was en toen had ik tussendoor al heel wat boeken gelezen. Tot ik ineens een helder moment had en de naam Will Trent wel heel bekend leek 😛
Maar dit is ook weer een goed verhaal, een echte Karen Slaughter. Love her books!

Ik ontsnapte uit Auschwitz – Rudolf Vrba, Alan Bestic
Een heel ander genre dan wat ik normaal lees, maar hij was absoluut de moeite waard. Het verhaal wordt verteld op een manier alsof je zelf de hele reis meemaakt. De verschrikkingen die je in Birkenau plaatsvinden zijn gruwelijk en als je ze leest in dit boek, voel je gewoon de ellende die er vanaf druipt. Intens geschreven, maar tegelijk ook heel moedig. Een boek die je pakt en die je eigenlijk ook wel gelezen moet hebben.

Tot nu toe 44 boeken.
Maar ik lig wat achter met bijwerken dus ik heb het 44e boek al een tijdje geleden gelezen 😉
Voor het nieuwe jaar horen jullie of ik die 50 gehaald heb!

XmelX

5 thoughts on “My Book challenge Update #4

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s