De Decembermaand

Ik kan mij het gevoel van vorig jaar nog zo goed herinneren. Ik had totaal geen zin in Kerstmis, wilde de hele maand December het liefst overslaan en zat ook echt niet in de Christmas spirit.

Maar voor het eerst in jaren, heb ik er dit jaar wél weer zin in!! 😀
Ik weet ook precies waarom dat is.. die reden is voor anderen misschien niet te begrijpen maar wat anderen denken en vinden interesseert mij al lang niet meer.
Een maand geleden zoiets had ik het met mijn moeder over Kerstmis, ze vroeg mij heel voorzichtig of ik al plannen had en ik kon niet anders dan gewoon heel eerlijk tegen haar te zijn.
Het heeft geen zin om om dingen heen te draaien, de waarheid is soms hard maar wel de beste manier om dingen duidelijk te maken. Ik heb haar precies uitgelegd hoe ik mij vorig jaar voelde, de eenzaamheid terwijl je met familie aan tafel zit en die Kerstmis zal ik nooit meer vergeten (helaas).
Dat wil ik niet meer, dat kan ik niet en dat doe ik niet meer.
Als ik aan tafel zit met mijn kinderen, mijn ouders en mijn broer met zijn gezin en ze gaan dan ineens praten over Eerste Kerstdag wat gevierd gaat worden bij mijn broer thuis, samen met vrienden en familie en dan heel gezellig mijn EX daar ook bij zal zijn, sja.. dan draait mijn maag, maakt mijn hoofd overuren en voel ik mij zo vreselijk alleen!
Dat gevoel wil ik niet meer.. nooit meer. En dat heb ik mijn moeder dus ook zo gezegd.
Bovenal vind ik het heel vervelend voor mijn ouders, mijn broer en ik zijn gewoon vreemden voor elkaar geworden en ik kan niet meer doen alsof, ik kan niet alleen tijdens Kerstmis doen alsof ik het heel gezellig vind met ze, want dat is gewoon niet zo.
Dus daar pas ik dan ook voor.
Uiteraard zal dit aan mijn ouders vreten, ik kan mij dat best voorstellen maar ik kan er verder ook niks mee.
Op dat moment wist mijn moeder wist nog niet wat ze gingen doen. Het liefst wilden ze weg gaan, dan had ze geen last van dat vervelende gedoe (begrijpelijk) maar alles is ook nog eens vreselijk duur tijdens de kerstdagen, dus ze wist het gewoon nog niet.

Dit is even blijven liggen tot mijn moeder op een dag meldde dat mijn broer met Kerstmis weg gaat. Ze gaan op vakantie, ze gingen er van uit dat mijn ouders er ook niet waren, dus hebben ze zelf ook maar een vakantie geboekt.
Heel eerlijk zei ik tegen mijn moeder:
“Oke, voor mij is dit ideaal mam, als je het leuk vindt dan kom ik graag met de kinderen naar jullie toe op Kerstavond.”
En dat leek haar heel leuk.
En mij ook 😀
Eindelijk weer een kerst met mensen om mij heen waarbij ik mijzelf kan zijn, waar ik ook graag bij wíl zijn en het heeft wel een tijd gekost, maar ik ben ontzettend blij dat het contact met mijn ouders weer sterker wordt.
Ik blijf mijzelf, dus klap er soms dingen uit die ik misschien anders had kunnen zeggen (minder kwetsend misschien ofzo), maar ik heb in ieder geval mijn ouders weer terug en het kan van hieruit alleen maar beter worden!

Momenteel hebben we het elke keer als we samen zijn wel even over Kerstavond, wat we gaan doen, wat we gaan eten, wat we allemaal al hebben gekocht 🙂

It’s gonna be great! 😀
We’ll make it a Christmas to remember ❤

XmelX

3 thoughts on “De Decembermaand

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s