My Book Challenge Update #5

De teller stond de vorige keer op 44.
Dat betekent dat ik nog maar 6 boeken hoef te lezen om aan die magische 50 te komen. Ik twijfel er zelf niet aan dat ik dat haal, maar geniet bovenal van de boeken, van de verhalen, van de fantasie en de inleving. Het verdwijnen in een andere wereld kan soms heel bevredigend zijn.

Mijn beeld van jou – Susan van Eyck
Na de enorme hoeveelheid thrillers, vond ik het wel weer eens tijd voor wat anders. En “Mijn beeld van jou” was ook echt iets anders. De 30 jarige Emma lijkt alles wel voor elkaar te hebben, tot ze ineens iemand treft die haar wereld op de kop zet. Ze wordt verliefd tot over haar oren, maar merkt dat haar nieuwe leven ineens heel afstandelijk wordt. Ze komt voor keuzes te staan die zwaar zijn, niet alleen voor haar maar ook voor mensen om haar heen. Een prachtig boek, waar ik ook wel een traantje van los liet.

Weg van jou – N.I. Monteny
Een verhaal van verschillende personages en dan met name over hun liefdesleven en hoe zij er in staan. Ik denk dat ik zelf in een bepaalde periode zit waarin ik het niet weet en dan komen dit soort boeken ineens op je pad, hahahaha. Het is geen spectaculair boek, maar wel leuk om te lezen. Makkelijk om door te komen, lekker luchtig.

Laatste adem – Karen Slaughter
Eigenlijk kan ik dit boek(je) niet meetellen in deze Challenge, want hij is echt heel dun (126 pagina’s). Ik had hem dan ook in één avond uit. Een spannende inleiding op haar boek “Goede Dochter” maar ik heb het toch meer op de wat dikkere boeken van Karen Slaughter.

De jongen in de sneeuw – Samuel Bjørk
Toen ik zag dat dit derde boek van Samuel Bjørk uit was, heb ik hem uiteraard direct besteld. Scandinavische schrijvers zijn echt te gek en ook dit boek was weer om van te smullen. Geen makkelijk boek om doorheen te komen, maar volgens mij lag dat meer aan mijzelf dan aan het verhaal. Als je goede boeken wilt lezen, dan moet je echt eens de boeken van deze schrijver lezen!

Het meisje in het ijs – Robert Bryndza
Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek omdat ik er veel over voorbij zag komen. En wat ben ik blij dat ik deze heb aangeschaft! Spannend boek, tot aan het einde! Heeft ook veel weg van de Karen Slaughter thrillers en daar hou ik wel van 🙂

In de Maneschijn – M.J. Arlidge
Alweer een nieuwe boek van een serie die gelezen heb. Ook deze werd direct aangeschaft en in tegenstelling tot reacties van anderen die niet heel positief waren, vond ik het echt weer een prettig boek om te lezen. Alweer spannend, alweer Helen Grace, dit keer nog iets meer duister en donker. Ohhh, wat ben ik dol op deze serie!

Breng me terug – B.A. Paris
Ook weer zo’n boek die in het oog sprong omdat ik er veel over hoorde en las. Gelukkig wederom de moeite waard, want dit is wel een verhaal waarin je zelf tijdens de hele weg al scenario’s aan het bedenken bent. Pas aan het einde werd mij wel een beetje duidelijk hoe het in elkaar stak… maar ik had het mis! 😀
En hoe leuk is het als je dan ineens toch verrast wordt!

Als ik het boekje van Karen Slaughter niet mee tel, is “Breng me terug” mijn vijftigste boek!! Ik heb het gehaald en met gemak. Want in november heb ik toch echt wel een week of twee niet gelezen. Met gemak had ik in die twee weken nog 2 of meer boeken kunnen lezen 😀
Momenteel ben ik nog niet aan nieuw boek begonnen, want ik moet nog even wat nieuwe boeken op mijn e-reader zetten. Ik denk dat ik maar eens aan een boek ga beginnen die Kyra mij gaf. Het is een Duits boek, dus dat duurt misschien iets langer voordat ik die uit heb 🙂

Wat is nou het mooiste boek dat jij ooit gelezen hebt ??

XmelX

9 thoughts on “My Book Challenge Update #5

  1. Een mooi naslagwerk ook, zoals er wel meer zijn over boeken door bloggers, om op terug te kijken. Ik stop er maar mee om alles over te nemen. Er staan er alweer een paar op die wel wat voor mij zijn ook en die ik ook digitaal heb. Fijn!
    Het mooiste boek… in ieder geval een boek dat me heel erg bij is gebleven is “Het Eiland” van Victoria Hislop. Het gaat over het lepra-eiland dat te zien en te bereiken is vanaf Kreta. Nadat ik en mijn dochter het boek hadden gelezen zijn we expres naar Kreta gegaan (als gezamenlijke vakantie toen) om dat eiland te bezoeken. Zo echt wordt het dan!
    Gaat het alweer wat beter met je? Sorry als ik het misschien gemist heb, ik lees niet alles van je! XXX

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s