2018. Ik weet niet wat ik van jou moet denken

De jaaroverzichten vliegen je om de oren en de meeste zijn echt leuk om te lezen ๐Ÿ™‚
Ik heb mij ook afgevraagd hoe 2018 eigenlijk voor mij was.

En eigenlijk weet ik het niet goed..
Het was niet slecht.
Maar zeker ook niet top.
Heeft elk jaar niet zijn dipjes?
Het is hoe je er mee omgaat.
Ik ga niet altijd heel goed om met die dipjes hoor, maar daar kom ik nog wel even op terug ๐Ÿ˜‰

Het jaar begon heel goed, omdat mijn dochter op 1 januari een “vriendje” kreeg die toch wel heel bijzonder bleek. Eind april is hij zelfs met ons mee op vakantie gegaan en dat was echt super leuk! We sliepen met z’n vieren op รฉรฉn kamer en ook dat was echt gezellig! Zo gezellig zelfs, dat ze dit jaar geen eigen kamer wilde, maar gewoon weer samen in รฉรฉn kamer wilde verblijven ๐Ÿ˜€ Het is nog altijd dik tussen die twee, zo dik zelfs dat ik er soms simpel van word ๐Ÿ˜› Heel veel liefde tussen die twee, prachtig om te zien โค

In februari genoot ik van de Superbowl en een feestje bij Thomas en Maaike waarbij wij uit het Zuiden de mensen in Purmerend wel even lieten horen hoe je Karaoke zingt ๐Ÿ˜›
We gooide hoge ogen met onze vertolking van “Oh oh Temara” en ook zonder ons valse gejank was het feest enorm gezellig! ๐Ÿ˜€

In maart kwam ik tot een aantal conclusies: ik was te zwaar en moest nodig gaan afvallen, en mijn leven zat duidelijk in een sleur!
Ik was al druk met sporten, maar ben mijn eetpatroon ook gaan omgooien en vanaf dat moment ben ik echt bewuster gaan eten. Dat was een hele goede beslissing van mij! Inmiddels 8 kilo lichter en een heel stuk fitter en strakker dan ik was! ๐Ÿ˜€
Ook ben ik begonnen met hardlopen, ik wilde eens kijken of ik dat kon (aangezien ik het nooit vol hield om lang te rennen) en mijn doel was om een 5 km te rennen. Inmiddels is dat doel bijgesteld en train ik nu voor de 10 km ๐Ÿ˜€
Die sleur.. sja, daar zit ik eigenlijk nog steeds in. Ik denk dat het wel veilig voelt zo.. ik weet het niet goed.

In april kwam er vreselijk nieuws vanuit mijn werk. Dit was wel een bericht wat mij tot tranen bracht en het zou een moeilijke tijd gaan worden voor mijn baas.
Maar het was ook de maand waarin we weer lekker op vakantie gingen en een geweldige tijd in Turkije hebben gehad. Idioot eigenlijk hoe je emoties heen en weer kunnen vliegen.

In mei heb ik na heel lang nadenken eindelijk mijn haar helemaal kort laten knippen en ik was er echt heel erg blij mee! Ik vind het nog altijd geweldig overigens ๐Ÿ™‚
Ook liep ik in deze maand mijn eerste 5km run en ik was zo trots als een stier met 10 ballen en gingen we naar ons eerste festival van dit jaar (Pop on Top) ๐Ÿ˜€

Juni voelde toch wat minder prettig. Ik ontmoette wel Mrs. Curly (geweldige blogster, alleen maar liefde voor haar!), kon een maand naar voetbal kijken tijdens het WK en werd ik 41 jaar, maar ik begon ook te kampen met blessures en werd behoorlijk in mijn rug gestoken door iemand. Ik heb mij inmiddels aangeleerd om NIETS te verwachten van mensen, dan word je ook niet teleurgesteld, maar dit zag ik niet aankomen en ik was niet alleen teleurgesteld door die persoon, maar de grond werd gewoon weer radicaal onder mij uit getrokken ๐Ÿ˜ฆ
Conclusie? Liefde is niet voor mij.

In juli was het weer genieten op Park City Live (festival 2 van het jaar), werd mijn zoon 10 jaar en heb ik nu officieel twee tieners in huis, kreeg ik een nieuwe vloer gelegd in huis, begon de zomervakantie voor de kinderen en rende ik voor het eerst een heel uur!

Augustus had ik zelf mijn twee weken zomervakantie en ben ik met de kinderen een paar dagen naar een hotel gegaan. We hebben heerlijke en hele hete dagen gehad, maar de quality time was onbetaalbaar โค

September was een maand van uitersten. Mijn dochter werd 16 en zij maakt mij elke dag een beter mens (mijn zoon natuurlijk ook). Trots ben ik op die twee en intens dankbaar.
Eveneens voelde ik enorm veel verdriet door het overlijden van de vader van mijn baas.
In deze maand ging ook de wasmachine en de auto stuk en was ik blij dat we een maand van bewustwording hadden ingelast. Ik realiseerde mij ook dat ik een flinke stap terug moest zetten. Ik loop op mijn tandvlees en ben echt moe..

In oktober heb ik al de basis voor 2019 gezet, want volgend jaar gaat MIJN jaar worden!
Ik kocht een ticket voor het Sziget festival volgend jaar in Boedapest! ๐Ÿ˜€
Blessures begonnen echter weer de kop op te steken (dat krijg je als je niet goed in je vel zit) en ondanks dat ik een ontzettend gezellig weekendje weg ging met Gertie, was dat ook doodvermoeiend doordat ik amper kon slapen. Dat stapje terug moet ik overigens nog altijd zetten.

November was de maand dat Elvis (onze kater) op avontuur ging, maar gelukkig de dag erna weer voor de deur stond. Ook gingen we een weekend weg met Thomas en Maaike en dat weekend was goud waard! Heerlijk, ontspannen en enorm melig weekend, precies wat ik nodig had!

In December kreeg Mike’s kamer een metamorfose, deden Kyra en ik de Holy Hill Obstacle run, rende ik nog door Heerlen als Kerstman, genoten we van een heerlijke kerst, sliep ik slechter dan ooit (nachten waarin ik gewoon uren wakker lig), verbeet ik mij omdat ik het gevoel had dat ik stil sta in mijn leven en keek ik terug op een jaar waarin ik eigenlijk helemaal niet weet hoe ik hem moet omschrijven.

Conclusie is wel dat het geen slecht jaar is geweest. Ik zou hem ook niet beschrijven als heel goed, want ik lijk geen steek verder te komen.
Ik blijf mijn gangetje maar gaan, dat ‘work, eat, sleep, repeat’ zit er nog altijd in en ik blijf het gevoel hebben dat ik het anders moet doen.

2019 wordt mijn jaar.. daar blijf ik bij!
Want ik ga het helemaal anders doen! (ik weet nog niet hoe.. dubbel hรจ ๐Ÿ˜› )

XmelX

4 thoughts on “2018. Ik weet niet wat ik van jou moet denken

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s