Nieuwjaarsduik

1 januari, ik weet niet of je nog weet hoe vies, nat en koud het die dag was, maar ik weet het nog heel goed!
Niet alleen omdat het de eerste dag van het jaar was, maar ook omdat ik daar in het zand stond, in mijn bikini met regen die als miezel op mijn huid landde.

De nieuwjaarsduik.
Ook dit jaar heb ik hem weer gedaan en ook dit jaar was ik niet alleen.
Debby, die echt een heftig jaar achter de rug heeft, had ook het idee om het afgelopen jaar van zich af te spoelen en fris het nieuwe jaar in te springen.
Alleen had ze toch nog wat bedenkingen :Pfbt
Ze is niet zo’n held in zulke dingen, de koud is geen vriend van haar en om nou in haar bikini het ijskoude water in te springen!? Haar eerste gedachte was: Hell NO !
Maar het idee begon haar steeds meer te trekken en uiteindelijk besloot ze om toch mee te gaan. Held dat ze is!!

Ik stond al in mijn bikini en zag haar nog wat ongemakkelijk om zich heen kijken, het was bijna grappig ๐Ÿ˜›img-20190101-wa0007 (klein)
Uiteindelijk zijn we naar buiten gegaan en hebben we heel kort wat opgewarmd, maar ook daar deed ze niet heel enthousiast mee.


Het aftellen begon en ik stond al huppelend klaar en begon bij “GO!” te rennen naar het water, toch even achteromkijkend of Debby wel achter mij aan kwam.
En gelukkig deed ze dat. Ik zag mijn moeder met haar telefoon staan, kijkend of ze ons kon zien en ik rende met een brede glimlach het water in.

Ik nam een duik, verloor mijn muts, greep naar mijn muts, zette hem weer op en dook nog een keer.
Toen ik boven kwam, was mijn adem weg.. heel even.
Zรณ koud was het! Ik voelde ook geen grond meer onder mijn voeten, dus ik ben terug gezwommen naar de bodem en toen ik eenmaal stond, was mijn ademhaling ook weer normaal.
Maar mensenlief, wat was het koud!!

Ik liep op mijn gemakje het water uit en zag mijn moeder nog altijd filmen en nog altijd zoeken naar ons. Ik liep bijna voor haar neus toen ze mij zag en daarna vroeg ik waar Debby was. Ze stond al langs de kant, met een handdoek om en een trotse blik in onze ogen kruiste elkaar. We liepen op elkaar af en gaven elkaar een hele dikke knuffel.
“You did it babe!” zei ik tegen haar en ik was oprecht trots, want ze heeft het toch maar gedaan!img-20190101-wa0010 (klein)

Tevreden zijn we terug gelopen en hebben we ons weer omgekleed. Na een bakje erwtensoep en een glaasje wijn, die mijn moeder geregeld had, zijn we weer terug naar huis gereden.fbt

Bye bye 2018 and Welcome 2019!
Let’s rock this year! ๐Ÿ˜€

Oh ja, we kregen nog gezelschap van een journalist, die van alles aan ons vroeg en een fotograaf op ons af stuurde. Een dag later sta je dan met je goddelijke lijf in je bikini in de krant ๐Ÿ˜ฎfb_img_1546424905456 (klein)
Ook dat nog.
Dit jaar kan nu toch al niet meer stuk ๐Ÿ˜›

XmelX

7 thoughts on “Nieuwjaarsduik

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s