Luisteren naar je lijf

Het was afgelopen weekend wel even afzien zeg :/
En dat was ik helemaal zelf schuld, dat is nog het ergste!

Vrijdagavond had ik een gezellige avond gepland met het allerleukste ‘poppetje’ en Debby. We zouden een heerlijke hamburger gaan eten en daarna nog eentje gaan drinken samen. Vrolijk gemutst zijn we gaan eten bij Roy’s (heerlijke hamburgertent in Kerkrade) en nadat ik de menukaart had bekeken, had ik (natuurlijk) de grootste hamburger uitgezocht: De dubbele XL burger (2x 225 gram vlees!).
Voordat we het eten kregen hebben we de grootste onzin eruit gekraamd en het is mij helaas nog altijd niet gelukt om Sanne te overtuigen dat ze met mij moet trouwen 😛
Toen we ons eten kregen, zat ik al te watertanden maar ik voelde na vijf happen al dat mijn maag protesteerde tegen dat wat ik haar aan het voeren was 😛
Dat doet ze altijd hoor, maar ik eet mijn burger altijd netjes op (oké, niet helemaal netjes, ik moet altijd mijn gezicht wassen erna 😛 ).
Ondanks dat beide dames een veel kleinere burger hadden, was ik toch weer als eerste klaar. Ik kan er niks aan doen, op het moment dat er een hamburger voor mij staat, word ik een varken!52649405_10157063086449700_5181258416282140672_n
Enfin, de hamburger was op, ik had nog 2 flesjes Jupiler erbij gedronken en bij het poppetje thuis heb ik nog een Grolsch Kanon gedronken.
“Dit is wel een zwaar bier, hè Mel! Weet je het zeker?” 
Ik was gewaarschuwd!
Maar helaas aan dovemansoren 😛

Ik kan je zeggen dat ik echt beroerd geslapen heb en toen ’s ochtends mijn ogen open kraakten, voelde ik al een lichte hoofdpijn. Mijn maag voelde niet lekker en het was zo’n bleghz gevoel. Voordat ik ben gaan rennen, heb ik twee keer mijn wc even goed bekeken en hatseflats, daar ging ik dan!
Op de planning stond eigenlijk 30 minuten joggen, maar ik wilde dolgraag die 10 kilometer gaan rennen dus dat was de intentie.
Na 200 meter voelde ik mijn kuiten al heel pijnlijk worden. Raar fenomeen want daar heb ik normaal geen last van. Ik heb gelijk mijn tempo een beetje naar beneden aangepast, maar na anderhalve kilometer moest ik stoppen want ik voelde krampen opkomen. Ik heb ter plekke mijn benen gerekt en dat was echt niet prettig.
Goddamn, wat is dat een rotgevoel. Daarna ben ik weer begonnen met rennen en ik dacht dat het wel goed zou komen, maar al snel voelde ik dat het helemaal niet goed was en ik heb mijn voorgenomen run gewijzigd naar 30 minuten joggen.
Zelfs dát was bijna niet te doen, het werd meer strompelen. Dat kramp-gevoel bleef en ik ben nog een keer moeten stoppen om te rekken.
Mijn god, wat was ik blij toen de 30 minuten om waren! en zelfs voor joggen was ik belachelijk langzaam..

Teleurgesteld in mijzelf, heb ik mij op de yoga mat gegooid en ben ik de boel nog eens goed gaan rekken. Ik baalde echt enorm en was niet blij met mijzelf.

Later die avond had ik een afspraak met mijn goede vriend, we gingen uit eten en daarna speciale biertjes drinken.. *zucht*
Ondanks dat het slechte eten en drinken zo’n negatieve impact op mij hadden de dag erna, heb ik die avond toch een bord met saté gegeten en twee glazen Brugse Zot gedronken. Ik mag van geluk spreken dat ze ons om 22:00 uur vriendelijk verzochten de kroeg te verlaten in verband met een feestje, anders had ik er vast nog meer gedronken :/

Maar dan de dag erna..
Ik werd wakker en had spijt.
Spijt van het hele weekend.
Spijt van het slechte eten en drinken.
Spijt van wat ik mijn lijf aan had gedaan.
De hele dag had ik een naar gevoel in mijn maag, ik kon echt merken dat ze niet blij met mij was en ik heb de hele dag maar kleine beetjes gegeten. Wel gezonde kleine beetjes!

Het is mij nu wel duidelijk: de tijd van belachelijk grote hamburgers naar binnen schrokken is voorbij.
In ieder geval als ik mijn lijf een plezier wil doen en zoals ik mij het afgelopen weekend gevoeld heb? Doe ik mijn lijf dat plezier maar al te graag!
Dit wordt lastig, dat weet ik :/
En ik gun mij zo nu en dan echt nog wel een hamburger.
Maar dan een normale burger, geen 500 gram vlees burgers meer, want die doen meer kwaad dan goed helaas 😦

XmelX

 

 

11 thoughts on “Luisteren naar je lijf

 1. Hey Girl! Allereerst super knap dat je alsnog bent gaan hardlopen, als je je niet zo lekker voelt, mooi die disipline daar kan ik wat van leren! But Girl denk je dat het echt aan die burger lag? Maybe was het toch die zware bier Girl… Jij bent een prof als het gaat om burgers eten. 👌🏾😄❤️💋

  Geliked door 1 persoon

  • Ik drink ook wel vaker zwaar bier.. maar dat vettige eten begint echt wel zwaar te worden voor mijn lijf. Zodra ik gezond eet, heb ik nergens last van. Eet is iets wat niet zo verstandig is, dan krijg ik gelijk een reactie..
   dan laat ik het liever staan hahahahaha (niet altijd! maar meestal wel 🙂 )

   Like

 2. Pingback: weekoverzicht Little By Me #8 | Heerlijk ontspannen weekje

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s