Trainen voor de 10K

Het heeft toch even geduurd voordat ik van mijn maagklachten af was, na die enorme hamburger! En hoe lekker ze ook zijn, ik ga echt niet meer zo’n gigantische burger eten. Natuurlijk heb ik er ook al genoeg gehad in mijn leventje ๐Ÿ˜› dus ik weet wel wanneer het genoeg is. Afgelopen weekend heb ik wel een burger gegeten, maar eentje van normale proporties. En ik moet zeggen dat ook deze burger zwaar op de maag lag.. misschien moet ik nog meer minderen dan ik van plan was :/ (verontrustend!)

Vorige week dinsdag was het zover, ik was toe aan mijn eerste 10 kilometer run. Volgens mijn trainingsschema was ik er klaar voor in ieder geval ๐Ÿ˜›
Dus na mijn werk heb ik eten gemaakt voor Mike en daarna ben ik gaan rennen. Zonder zelf eerst te eten, want dat doe ik nooit. Dat stoot altijd op en daar heb ik gewoon te veel last van tijdens het rennen. Echter.. normaal rende ik tussen de 5 en 8 kilometer op lege maag. Nu moest ik er 10.. en daar had ik dus niet over nagedacht. Na 6 kilometer merkte ik al dat ik moeite kreeg, dus ik heb mijn tempo iets bijgesteld naar beneden. Na 8 kilometer leek ik vrijwel leeg te zijn. Dat was wel shit dus.
Mijn doel was om de 10 kilometer onder de 1:10 uur te rennen, met mijn normale tempo moest dat te doen zijn. Het werd een teleurstellende 1:12:25 min. en ik was ook echt volledig naar de klote en helemaal leeg. Geen positieve eerste 10 kilometer dus ๐Ÿ˜ฆ

Zaterdag was ik klaar voor poging twee. Eerst een bordje brinta pap, want het gebeurt mij niet weer dat ik zonder energie kom te zitten en na een half uurtje heb ik de schoenen aan gedaan en ben ik vertrokken. Het was heerlijk weer en ik besloot eens een andere kant op te rennen. Dat is bij ons in het Zuiden altijd spannend, want het is hier enorm heuvelachtig. Ik was dus weer een kant op gerend waar ik heel veel bergop moest rennen en dus heb ik op een bepaald moment mijn vaste route weer opgepakt en vanaf dat moment ging het tempo ook weer omhoog.
Nieuw doel: een 10 km route vinden die niet zoveel bergop gaat!!ย  (ga er maar aan staan hier in het Heuvelland!)
Maar het rennen in het algemeen ging echt een stuk beter, ik voelde mij beter, had genoeg energie en lucht om die 10k vol te krijgen. En ik ben absoluut geen snelle renner, maar het ging goed en er is ook nog genoeg winst te halen op verschillende vlakken dus ik kan eigenlijk alleen maar sneller worden.
Eindtijd: 1:09:05 min.
Onder mijn doel!! YES ๐Ÿ˜€
Ik ben blij!!

Ik heb mij nu voorgenomen om in de weekenden runs van minstens 10km te doen en op de dinsdag hou ik het gewoon bij runs van 5 tot 8 km. Op dinsdagen heb ik ook gewoon minder tijd en dan is het slimmer om je afstanden aan te passen ๐Ÿ˜€
Eigenlijk zou ik willen dat ik 3x per week kon gaan rennen, maar dat past helaas niet in mijn schema… kinderen, werk, huishouden, sport, het is nogal wat om dat allemaal goed in te plannen! ๐Ÿ˜›

Voorlopig dit nog maar even aanhouden en wat ben ik blij dat ik eindelijk kan zeggen dat ik een 10 kilometer kan rennen!! ๐Ÿ˜€

XmelX

15 thoughts on “Trainen voor de 10K

  1. Voeding is een moeilijk item bij sporten.
    Het resultaat wordt bepaald door vele factoren en persoonlijke omstandigheden en inzichten.
    Het kan n.l. zijn, dat de volgende keer het bordje brinta heel anders voor je werkt dan nu het geval was. Bijvoorbeeld door een andere buitentemperatuur.
    Dat is een heel leerproces. Suc6 daarmee!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s