Yes I am – Roma Antwerpen

Een aantal weken geleden was ik bij het concert van Melissa Etherige in de Roma in Antwerpen.
Daar keek ik al zo lang naar uit, niet normaal!! Ze is niet zo heel vaak in Europa dus als ze weer eens een tour doet, moet ik minstens één optreden zien!
sdrSamen met Debby gingen we op woensdagmiddag op pad en kwamen ruim op tijd aan in Antwerpen. We konden de auto op een prettige plek en geheel gratis parkeren en liepen een 10 minuutjes naar de Roma. Er stonden al mensen (stuk of 20) maar wij zijn eerst even een hapje gaan eten. Je waant je werkelijk in het buitenland als je door die straten loopt.. en ik weet dat België ook buitenland is, maar ik duid meer op turks, marokaans.
Ik voelde mij gelijk in mijn element want ik hou er van 🙂
Van die kleine buitenlandse winkeltjes waar heerlijke geuren vandaan komen, eettentjes die niet heel koosjer uitzien maar die het lekkerste eten voorzetten. En zo was het ook hè! Ik heb nog nooit zo’n goede kapsalon gegeten!! Zelfs geen last van mijn buik gehad erna (wat ik normaal wel heb als ik zoiets eet.. dat zegt dus wel genoeg over de bereiding van dat eten).  19:15 uur zou de zaal open gaan en we zijn rond 18:30 uur in de rij gaan staan. Nou ja.. een echte rij was het niet, we stonden nog ver vooraan. Heerlijk om een tijdje daar te staan en rond te kijken wat er allemaal voor volk op af komt. Ik stond er wel van te kijken hoeveel mannen er stonden. Ik ben wel gewend bij haar concerten dat 90% lesbische koppeltjes zijn en dat er heel weinig mannen zijn. Dit keer dus niet, echt leuk! De koppeltjes haal je er overigens wel zo uit hahahaha.
De deuren ging open en wij gingen op ons gemak richting de zaal, nog even neuzen bij de merchendise (niks gekocht overigens, want alle cd’s heb ik al en met een t-shirt loop ik toch niet echt rond.. al waren ze wel echt vet!!) en daarna een plekje gezocht.
Lekker vooraan, er stond maar één rij mensen voor ons dus dat was heel prettig. Ik herkende twee meiden van twitter, zij volgen de hele Europa tour (jaaaa, ELK optreden in Europa, dat zijn er 18! Van Engeland tot Zweden! Gaaf man) en ik kon het natuurlijk niet laten om ze aan te spreken en een praatje te maken. Wat een onwijs leuke meiden zijn dat zeg! Leuk ook om te horen wat ze allemaal tegenkomen, beleven en al gezien hebben. Echt super. Ik kon ook alvast informeren naar de nummers, of ze misschien één van mijn favoriete nummers ging spelen (You can sleep while I drive) en of ze ook op haar mondharmonica ging spelen (Mike speelt ook mondharmonica en hij is ook fan van Melissa dus ik wilde dat graag filmen voor hem) en ze wist mij te vertellen dat beiden gingen gebeuren!! Jeeeej!

Om 20:00 uur begon het voorprogramma. Dit had ik nog niet eerder gezien bij haar optredens, maar ik moet zeggen: wat een succes!! Het voorprogramma werd gedaan door Lucy Spraggan, een britse zangeres en ze was GOED !! Het was echt een feestje om haar nummers te horen en ook echt een leuke verschijning. Deb en ik waren gelijk fan! De tijd vloog werkelijk voorbij, na haar optreden hebben we staan praten met de mensen om ons heen. Er kwam zo’n leuk Belgisch vrouwtje bij ons staan, die we ook al bij de deur hadden gesproken. Haar vriendin zat bovenin de tribune omdat ze niet zo lang kon staan en zij wilde graag dichterbij staan. Ze zag ons staan en wij hebben ons voor die avond maar gebombardeerd als vriendjes 😛 Iedereen om ons heen was echt onwijs aardig. Als je zo in Nederland tijdens een concert staat, krijg je alleen maar minachtende blikken, als je even gaat plassen ben je je plek kwijt, terwijl ze daar je plekje gewoon even vrij houden. Zo hoort het dus!
We stonden nog gezellig te kletsen toen we ineens de muziek hoorde en het licht uit ging. Ze ging eindelijk beginnen 😀

Toen ze opkwam, kwam er gelijk een warm gevoel over mij heen. De muziek, haar stem en dat live horen is echt zo onwijs gaaf. Dat gaat bij mij door merg en been en dan maakt het niet eens uit wàt ze zingt. Ze praat ook altijd heel veel tussen de liedjes door en dat maakt het allemaal nog leuker. De ene hit na de ander gooide ze er uit (voor mij zijn het allemaal hits, ik ken elk nummer. Debby kende er niet zo heel veel maar vond het net als ik te gek!) en ik kreeg een tikje van de meiden die voor mij stonden toen ze wisten dat ze mijn liedje ging zingen, hoe attent is dat!


Dat was ook wel even een momentje.. heerlijk!
Tegen het einde aan, werd ik eens aan mijn arm naar voren getrokken. Ik schrok er van en wist niet wat er gebeurde. Ineens stond ik helemaal voor aan het hek en hoorde ik die meid zeggen: “Wel goed filmen voor je zoon hè!! Ze gaat in dit nummer op haar mondharmonica spelen!”
Ik stond helemaal paf, maar pakte snel mijn telefoon en begon te filmen. Als je helemaal voor aan het hek staat, dan sta je zo idioot dichtbij 😮
Terwijl ik stond te filmen, heb ik zonder twijfel het hele nummer (I am the only one) met open mond gekeken. Niet op mijn telefoon, maar gewoon naar haar.. dat fenomeen op het podium, die je haren recht overeind kan laten staan! Af en toe moest ik even op het scherm kijken of ik nog wel goed filmde en achter mij stond die aardige meid en zorgde ervoor dat niemand mij aanstootte zodat ik op mijn gemak dit kon filmen.

Dat was zo’n enorm fantastisch moment… wauw! Ik wil een volgende keer ook helemaal aan het hek staan bij haar!! Woorden kunnen niet omschrijven hoe geweldig dat was.. Trust me!dav
Het nummer was afgelopen en ik bedankte haar, ik vond het echt aardig en attent dat ze mij dit liet doen!
Na dat nummer kwam haar twee grootste hits nog aan de beurt: “Bring me some water” en “Like the way I do”.
Daarna was het afgelopen en stond ik met de breedste glimlach, enorm veel pijn aan mijn rug en kuiten (ik heb geen seconde stil gestaan 😛 ), volledig voldaan nog na te genieten! Het was echt te gek!!! 😀
We hebben afscheid genomen van ons “vriendje”, ik heb die meiden nogmaals bedankt en nog veel plezier gewenst met de resterende tour en toen zijn we richting uitgang gelopen. Ik had nog een bon over die ik wilde inwisselen voor een biertje, maar het was zo enorm druk aan de bar dat ik dat maar liet varen. Ik bood een vrouw mijn bon aan in ruil voor haar biertje, maar ze kon er geen afstand van doen 😛
Onderweg zagen we Lucy Spraggan nog staan bij de merchendise en Debby heeft gelijk haar cd gekocht. We hebben nog een praatje gemaakt (zij wilde haar bier ook niet afstaan, best jammer!) en zijn toen naar buiten gelopen… na 10 minuten te hebben gelopen bedachten we dat we een selfie hadden moeten maken met Lucy 😛
Domme kippen die we zijn hahahahahaha.

Conclusie: Geweldige avond! Ik kan niet wachten tot ik haar weer kan zien en hopelijk krijg ik dit keer Mike wél mee! 😀

XmelX

7 thoughts on “Yes I am – Roma Antwerpen

  1. Dan heb je heel kort in mijn buurt geweest en waar ik werk. 🙂
    En weet je wat wij van de turnhoutsebaan vinden dat ze niet meer te doen is. Vroeg was dit een pracht van een straat. Je had beter naar chinatown en statiekwartier geweest. Dat ligt bij het station en is nog lekkerder om te eten

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s