Vakantie 2019

De voorjaarsvakantie in het Zuiden zit er weer op en de scholen (en werk) zijn weer begonnen. Voor mijn dochter is het al een tijdje niets anders dan leren, want zij begint donderdag aan haar centraal examens (Havo). Ook op vakantie zat ze (bijna) dagelijks met haar neus in de boeken. Aan het zwembad, in de namiddag na de douche, of nog even snel voor het eten. Spannende tijd voor haar!! (met z’n allen een kaarsje branden zou fantastisch zijn! Mijn dank is groot lieve lezers).

Zoals ik al zei waren we dus op vakantie. Weg uit Nederland en op naar de zon! Zoals bijna elk jaar, zijn we weer naar Turkije gegaan en dit jaar zelfs naar hetzelfde hotel als vorig jaar. Het enige dat dit jaar anders was, was dat Thomas en Maaike mee zijn gegaan. Daar zijn we al vaker al mee op vakantie gegaan en dat is elke keer hartstikke gezellig.  Ik ben niet zo moeilijk op vakantie, als ik ergens zin in heb dan ga ik dat doen. Heeft een ander daar geen zin in, dan ga ik alleen. Willen anderen iets doen waar ik weinig zin in heb, dan trek ik meestal mijn eigen plan. Heel simpel, samen op vakantie is prima maar we hoeven echt niet 24/7 op elkaars lip te zitten. Gelukkig hebben Thomas en Maaike diezelfde instelling, vandaar dat het ook zo goed werkt.

Maar dit jaar was de vakantie anders.
Scheelt dat ik dit jaar toch alles anders wilde doen hè 😉
Dat lag in eerste instantie aan mijzelf. De eerste paar dagen was ik onrustig, opgejaagd, liep maar wat rond als een kip zonder kop en dat viel op. Ik zat even met Thomas te praten hierover en het viel hem zelfs heel erg op. Thomas is echt een drol! De grootste ouwehoer die er is, ik ga echt stuk met die vent, heb al vaker in mijn broek geplast van het lachen door hem, maar ik kan ook echt geweldig serieuze gesprekken met hem hebben en die doen mij ook echt wel goed. Ik kon mijn vinger er zelf ook niet op leggen.. ik was misschien te vermoeid om direct alle spanning los te laten en te ontspannen. Het ging gewoon niet zo makkelijk.
Ik had een stranddag ingelast, dat wil zeggen: ik deelde mee dat ik een dag op het strand ging liggen in plaats van het zwembad en wat de rest deed moesten ze zelf weten.
Iedereen ging mee. Daar had ik even niet op gerekend hahahaha.
Nee hoor, het was heel gezellig. De jongens hebben gegraven, Kyra heeft geleerd en geslapen, Thomas en Maaike hebben gelezen en ik heb veel om mij heen gekeken vooral.
Het water was heerlijk, het strand was mooi, volleyballende mensen die ik kon bekijken.. ik begon de ontspanning te voelen. Zet mij op het strand en dan komt het wel goed.
Totdat ik even alleen met Semm en Kyra zat en zij mij vertelden dat ze het een beetje saai vonden, dat ze het ook jammer vonden dat we niet alles met z’n zessen deden.. *zucht*
Probeer dan maar eens uit te leggen dat het zo niet werkt en eigenlijk weet Kyra dat ook wel. Je kunt niet verwachten dat iedereen telkens hetzelfde wilt doen en alles maar leuk vindt wat er geopperd wordt.
Na een rustig gesprek, heb ik ze aangegeven dat we nog een uitstapje gingen plannen en dat ze zelf ook moesten aangeven als ze iets willen doen. Vooral ook dat ze geen rekening met iedereen moeten houden en zich niet moeten vastpinnen aan alles met z’n zessen moeten doen.
Geen idee waar dit vandaan komt hoor, hier heb ik haar nog niet één keer op vakantie over horen piepen.

Enfin, we hebben nog een uitje naar Antalya gepland (daar waren we nog nooit geweest en daar is een hele grote mall dus dat zag Kyra wel zitten) en daar zijn we met z’n vieren naar toe gegaan, de kinderen en ik. Thomas en Maaike zijn in het hotel gebleven en hebben zelf een rustige dag gehad.


En wij? Wij hebben een geweldige dag gehad!! Wat een prachtige stad is Antalya! Die heeft gelijk mijn hart gestolen. De antiekstad, rondlopen op de Turkse bazaar, winkelen in het grote winkelcentrum (MarkAntalya), vol bewondering in een 600 jaar oude moskee gelopen en prachtige watervallen gezien! Het was een warme dag, we hebben veel gelopen en zelfs Mike heeft niet één keer geklaagd! Zo’n fantastische dag was het, alles klopte gewoon. Zo fijn!

Dit was al bijna aan het eind van de vakantie en je snapt dus wel dat ik totaal niet uitgerust thuis ben gekomen. Eerst moeite doen om überhaupt te ontspannen en vervolgens je best doen om ervoor te zorgen dat je kinderen zich niet vervelen. Niet dat ik het niet leuk heb gehad, want dat heb ik zeker! (foto’s zeggen genoeg hè!)


Maar het was vooral ook vermoeiend.
En zo kwam ik dus ook weer thuis, vermoeid.

Ik heb vakantie nodig.
Alleen.
Maar ja, dat duurt nog wel wat even voordat die vlieger op gaat.
Tot die tijd moet ik hier maar ergens mijn rust gaan zoeken.

Iemand ideeën?

XmelX

11 thoughts on “Vakantie 2019

 1. Ik snap het ergens dat je onrustig was. Een lege tafel met alleen toffe mensen er rond en een bestek je zou voor minder hahahahaha
  Jij krijgt mij nog op dieet hahahahahaha
  Zoek rust eens door jezelf terug te vinden. Alleen iets doen en even de boel laten voor wat het is. Wandelen is daar goed voor je laten verwennen of noem maar op.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. De foto’s spreken inderdaad voor zich! Het is een leuke vakantie geweest, maar die ontspanning daar zal je nu zelf voor moeten zorgen denk ik. Probeer wat me-time-momenten in te lassen.
  En ik duim! Het kaarsje voor de dochter zal vanavond branden!!

  Like

 3. Ik loop al jaren dat ik eens een weekje op ‘retraite’ wil. Zo’n yoga weekje of zo, veel buiten, lekker eten, veel yoga doen, maar het komt er nooit van. Vind het aan de ene kant ook niet zo leuk om dat alleen te moeten doen, maar aan de andere kant lijkt het mij echt heerlijk. Ik heb het nog steeds niet gedaan omdat ik bang ben dat het te zweverig is of dat ik dan enkel maar sapjes of vega te eten krijg. Nee, ik wil ontspannen en drie keer per dag lékker eten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zou het tóch proberen in te lassen, even alleen weg. Als het zo nodig is… Iedereen heeft er wat aan als jij lekker/beter in je vel zit tenslotte.

  x

  Like

 5. Je hoeft niet veel te doen om de boel de boel te laten. Het belangrijkste is dat je af en toe iets doet wat je doorgaans minder doet, al is het maar vijf minuten. Het gaat er daarbij om bepaalde gewoontepatronen te doorbreken en dat werkt verfrissend. Verras jezelf!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s