Helder moment

Afgelopen weekend was ik een weekend alleen.
De kinderen waren een weekend bij hun vader en ik kon mijn ‘mamma-pak’ weer een aantal dagen aan de kapstok hangen.
Moeder ben je natuurlijk altijd, maar ik heb de luxe dat ik regelmatig weekenden heb dat de verantwoordelijkheid dus bij de vader ligt en hij zich mag bemoeien met het reilen en zeilen van de kinderen.
Aangezien de hockey wedstrijd van Mike in focking Son en Breugel plaats vond (wat ongeveer 5 kwartier rijden is voor mij), koos ik ervoor om ook deze langs mijn neus te laten gaan.

Vrijdagavond hadden we een meiden avond. Gezellige cocktail night met daar tussenin de film “The Hustle”. De cocktails smaakte echt heerlijk (Pink lady) en we hebben ook echt lol gehad. Rond half twee lag ik in bed en ik hoopte stiekem dat ik wat langer zou slapen. Zaterdagochtend werd ik rond half 9 wakker, beter dan de normale half zeven 🙂
Na wat geluier, een ontbijtje en het verzorgen van mijn katers, heb ik mijn schoenen aangetrokken en ben ik gaan wandelen richting het centrum.

Ik had nogal wat ergernissen van anderen geuit naar mijn vriendinnen, echt dingen die mij op een bepaalde manier raakte of enorm irriteerde. En ik had behoefte om die ook uit te spreken, dus dat had ik gisteravond gedaan.
Ik heb één vriendin hè.. die kan soms met zo weinig woorden, zo ontzettend nuttig zijn voor mij. Ze opende mijn ogen direct en trok mij gelijk weer even naar het Melanie-niveau waar ik op hoor te zitten.
“Ja?? Nou en?” 
Dat was het enige wat ze zei..

Terwijl ik dus richting de stad liep, vlogen die woorden elke keer door mijn hoofd en ineens bleef ik staan en dacht ik:
“Godverdomme Mel!! Ze heeft gewoon gelijk! Wat maakt het ook uit!!” 
Als je dingen verwacht, wordt je teleurgesteld. Dat is een gegeven feit.
Mijn verwachtingspatroon ligt echt heel laag, althans: die heeft lang vrij laag gelegen.
Maar aangezien ik mij nu zo verschrikkelijk aan sommige mensen kan ergeren, door wat ze doen, zeggen of juist niet doen, heb ik mijn verwachtingspatroon dus weer onbewust omhoog gekrikt. Waardoor het dus weer mogelijk is om mij te raken op een manier die mijn kwetst.
FOUT!!
Want ik wil niet meer op die manier gekwetst worden en dat kan alleen als ik ook (bijna) niets van anderen verwacht.
De woorden van mijn lieve vriendin, maakte dat wel even heel duidelijk en tijdens die wandeling leek ik wel zo’n helder moment te krijgen. De waas die al zo’n lange tijd in mijn hoofd hangt, klaarde even helemaal op. Een heerlijk moment kan ik je zeggen.

Blijf bij jezelf. Houd je niet op aan de acties van anderen die je misschien niet begrijpt, neem een ieder zoals hij/zij is en verwacht niets.

Terug naar de basis dus!

XmelX

 

foto: bron Pixabay

 

3 thoughts on “Helder moment

  1. Soms kan je van die dagen dan ook even genieten en iets met en voor jezelf doen.
    Melanie wat ik niet leuk vind 🙂 Vrijdagavond hadden we een meiden avond. Gezellige cocktail night. Maar tussen alles geen eten. Jij laat mij zo afvallen he hahahahaha.
    Weet je ik eet bijna niets meer hahahaha

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s