Fijn vooruitzicht!

Een paar weken terug was ik weer een weekend in Purmerend.
Mijn tweede huis staat daar en dat betekent dat we daar ook met regelmaat naar toe moeten gaan ๐Ÿ™‚
Samen met Mike zijn we op een vrijdag vertrokken, terwijl Kyra thuis bleef omdat ze moest werken. Het was toch wel redelijk druk op de weg en na 2 uur en 3 kwartier, kwamen we eindelijk aan. Thomas wachtte ons al op, hij was ook net thuis van het werk en een uurtje later kwam Maaike ook thuis. We zijn even een boodschapje gaan doen en hebben daarna een heerlijke avond op de bank gehad.

Het voelt altijd zo fijn om daar te zijn, echt alsof je thuis komt.

De volgende ochtend werd ik wakker en het was gewoon bijna half 9 !! Ik slaap nooit zo lang, uitslapen is echt en dingetje bij mij. Het voelde wel lekker om eens zo lang te slapen en was dan ook echt een heel blij ei die ochtend!
Na een lekker ontbijtje zijn we de stad in gegaan omdat ik nog een paar broeken voor Mike moest scoren. We kwamen bij een leuke winkel, waar ze Vingino hadden en die broeken zitten Mike altijd als gegoten. Twee mooie broeken uitgezocht, maar toen ineens zag ik de Levis sectie en daar ben ik even tussen gaan neuzen. Er is een broek die ik al een tijdje wil aanschaffen en was het nou niet dat precies die broek daar hing! En ook nog in mijn maat!! Sja, het lot ga ik niet tarten, dus ik heb netjes รฉรฉn broek van Mike terug gelegd en de Levis broek van mij erbij gelegd. Het zijn geen goedkope broeken, maar nogmaals: ik tart het lot niet ๐Ÿ˜€
Zo was ik een nog blijer ei! We hebben daarna nog op het terras een drankje gedaan en thuis een lunch genuttigd.

Daarna zijn Maaike en ik een stuk gaan fietsen. Bij ons in het zuiden is het geen pretje om lange stukken te fietsen, want je gaat van de ene berg naar de andere. Boven de rivieren is dat een stuk prettiger, dus ik vond het eigenlijk wel lekker. We hebben zo’n uur gefietst en ergens halverwege merkte ik dat mijn ondergoed niet helemaal goed zat.. Was ik maar afgestapt om dat even te fatsoeneren, want toen we na een dik uur thuis kwamen en ik van de fiets afstapte, had ik het gevoel alsof er schuurpapier langs mijn schaamlippen had gezeten !!! Au !! Niet fijn!

Enfin, tijdens het fietsen hebben we heel veel gepraat en we waren nog lang niet uitgepraat, dus zijn we op het balkon gaan zitten. We werden verwelkomd door de zon die ons de hele middag heeft opgewarmd en we hebben echt best lang zitten praten.
Ik kan mij niet herinneren wanneer de laatste keer was dat wij zo lang en zo open met elkaar hebben gesproken. Het overviel mij ook ineens, zo’n gevoel van liefde wat je op speciale momenten kan voelen. Ik heb Maaike vooral laten praten, ik was zo blij dat het allemaal zo spontaan er uit kwam en pas toen ze vroeg: hoe is het nou eigenlijk met jou?
wist ik dat ik mijn gedachte allemaal op tafel kon gooien.. en dat heb ik ook gedaan.
Maaike wist wel dat het niet zo lekker gaat de laatste tijd, dus we zitten wel een beetje in hetzelfde schuitje.
Conclusie: we gaan samen op vakantie. Alleen Maaike en ik.
Ze overviel mij een beetje met de vraag, want het kwam echt van haar uit.
“Mel, wil je met mij op vakantie? Dit jaar nog.. we moeten er gewoon even uit, weg met z’n tweeรซn en even tot onszelf komen, want dat hebben we echt nodig!”
Ik zei direct ja!
Zonder enige twijfel, Ja!

fbt

en zo zie je dus uit als je net besloten hebt samen op vakantie te gaan ๐Ÿ˜€

We hebben daarna nog een heerlijke avond gehad. Er ging van alles door mijn hoofd, hoe moest ik het in hemelsnaam gaan regelen om nog op vakantie te gaan?? Mike moet ondergebracht worden, ik moet weer een week vrij vragen, in augustus ga ik ook al een week naar Sziget.. hoe ga ik dat in hemelsnaam allemaal doen?? Geen idee, maar ik ga toch! Want Maaike had gelijk: dit hebben we echt nodig.
Ik zit er doorheen. Ben moe, lichamelijk en psychisch. Alles lijkt 10x heftiger op mij af te komen en alles voelt heel zwaar.
Stoppen om even op adem te komen is mij niet bekend, dus dat doe ik niet. Ik weet gewoon niet goed hoe. Ik ga gewoon maar door.
Eigenlijk kan ik ook niet anders, want moeder zijn en werken kun je niet maar even stop zetten. En sporten is mijn uitlaatklep, daar wil ik liever meer dan minder aan doen. Maar ook dat gaat niet. Daar heb ik echt een stapje terug in moeten nemen, want ik viel van de ene blessure in de andere.

Dit is mijn jaar, dat heb ik aan het begin van dit jaar aangekondigd.
En voor het eerst met een vriendin op vakantie, hoort daar dus ook bij.
Aan het eind van het jaar ben ik waarschijnlijk failliet, maar dan heb ik wel een fantastisch jaar gehad. Althans, dat is de bedoeling. Deze breakdown had ik daar eigenlijk niet in mee gecalculeerd :/

I will crawl back up and be stronger and better than ever!

XmelX

12 thoughts on “Fijn vooruitzicht!

 1. Daar heb je van mogen genieten. En iets dat ongevraagd gevraagd wordt is altijd een prachtig gevoel.
  Ik schrijf nu al geniet ervan. Wat dat doe je al in je schrijven.
  En ja vergeet nooit als je gaat fietsen aangepaste kleding aan te doen. Wil je niet met pijnlijke problemen te komen zitten.
  Maar ach dan heb je nog lange tijd van het fietsen kunnen nagenieten hahahahahahah

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

 2. Haha, schuurpapier…. ik ken het helemaal, maar dan als we gaan wandelen, geen pretje!
  Ik ben heel blij dat je zoโ€™n goed gesprek gehad hebt en hoop dat je een superfijne vakantie tegemoet gaat, het is je zo gegund!!
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Tjonge, dat is een verre vriendschap zeg, geweldig dat het zo klikt. En samen met een vriendin op vakantie is superfijn! Alle tijd voor elkaar, nergens aan denken, alleen maar genieten. Ben benieuwd waar de reis naar toe gaat!

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s