Een brief aan jou – 26 juni 2019

Lieve Mel,

26 juni 2019. Vandaag ben je 42 jaar geworden. Normaal gesproken vier je je verjaardag nooit, maar dit jaar wilde je het eens anders doen en heb je wat vrienden uitgenodigd. Mensen die je graag om je heen hebt en waar je je goed bij voelt. Verrassend genoeg is ook iedereen gekomen die je uitgenodigd had (op je twee nichten uit België na, maar die ga je toch snel weer zien!) en het was ook echt verrassend gezellig! Dat had je duidelijk niet verwacht, zeker niet omdat dit voor het eerst was dat er een groepje van jouw vrienden bij elkaar zaten. Afzonderlijk van elkaar zie je ze vaker, maar nog nooit samen. Er werd veel gepraat en gelachen, er is zelfs over een vakantie in Kroatië gesproken, dus wie weet waar dit toe leidt.

Ondanks je leuke verjaardag, zit je momenteel niet lekker in je vel. Je bent snel emotioneel, heel snel afgeleid, onrustig een moe.. heel erg moe. Lichamelijk worstel je met blessures waardoor je genoodzaakt bent geweest een tijdje te stoppen met rennen. Het kostte je ook nogal wat moeite dit ook daadwerkelijk te laten, want rennen is toch wel een uitlaatklep geworden. De kracht is er momenteel gewoon niet. Het sporten bij Fit4Free moet je zelfs op halve kracht doen, omdat je anders de dag niet meer door komt.
Jouw gepieker heeft een duidelijke uitwerking op je lichaam en het is maar te hopen dat je snel weer het juiste pad vindt die je naar rust leidt.

Hoe het zover gekomen is vraag je jezelf toch af. Je kan je vinger er niet echt op leggen. Is het onvrede, is het ongelukkig zijn in je huidige leventje.. je weet het niet. Maar je probeert er ook niet echt achter te komen, het is alsof je wacht tot het weer over gaat en je je vanzelf weer beter gaat voelen. Gelukkig ben je wel bij de huisarts geweest en heb je zelfs een poging gedaan om daar te praten, je ei kwijt te kunnen. Helaas had je de verkeerde persoon tegenover je zitten en is dat geen succes geworden. Het gaf je toch wel al een onrustig gevoel: praten met iemand, maar geen idee hebben waarover.
Je bent je er wel bewust van, dat je íets moet doen! Maar ik heb wel het idee dat een gesprek met iemand er niet meer van gaat komen (al denk ik wel dat het je zou helpen!).

Weet in ieder geval dat je trots mag zijn op jezelf. Je hebt je leven op orde! Je hebt een goede baan, je kinderen doen het goed en je hebt ze ook echt wel goed groot gebracht. Kyra begint in september aan haar HBO opleiding en Mike mag groep 8 nog doorlopen voordat hij naar het Middelbaar Onderwijs gaat. Alles loopt op rolletjes, daar mag je oprecht trots op zijn want velen kunnen je dat niet nadoen. Als alleenstaande moeder is het niet altijd even makkelijk, je staat er tenslotte vaak alleen voor en ook al heb je vrienden en familie die je altijd willen helpen als het nodig is, dat neemt niet weg dat het soms wat veel is in je eentje. Is dat het misschien ?? Waardoor je niet lekker in je vel zit en je niet weet waar je het moet zoeken? Ben je misschien klaar met het alleen zijn? Wil je niet die vrouw zijn die verbitterd alleen achter blijft?
Troost je.. voor jou komt ook wel iemand op je pad. Dat weet je ook best en alleen ben je nooit!

Ik wilde deze brief schrijven op deze dag, om je een hart onder de riem te steken.
Wees trots!
Leef!
Geniet!
Ontdek!
Reis!
Heb lief!
Help!
En ben dankbaar voor elke dag die je krijgt!

XmelX

16 thoughts on “Een brief aan jou – 26 juni 2019

 1. Neen, alleen ben je nooit!
  Ik herken veel van wat je schrijft, niet bij mezelf, dat herinner je je misschien. Maar jammer genoeg wel van de persoon die ik zo graag zie… en helaas nu ook bij Middelste. Wat ik wel weet en heel zeker van ben, is dat je beter eens goed praat met iemand die je niet nauw aan het hart ligt. Waarom? Eigenlijk logisch als je er een beetje over nadenkt, mensen die je graag zien en je kennen, die raak je met je verdriet, nu moet ik goed opletten dat ik dat op papier goed zeg… als je iemand graag ziet ben je zelf geraakt door zijn/haar verdriet en voel je je eigenlijk machteloos omdat je niet meteen kan helpen. Iemand “neutraal” luistert en geeft raad zonder zelf gevoelens te hebben en dat helpt. Echt….
  Je bent belangrijk Mel, dat moet je goed onthouden. Ik stuur je een dikke knuffel omdat je het waard bent.
  Xxx
  Hoop dat mijn woorden niet te belerend overkomen, dat is niet de bedoeling!

  Geliked door 1 persoon

 2. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag meid!
  Jij bent een flinke, sterke dame die heel wat (aan-)kan en het verdient om elke dag te trots te wezen, te leven, te genieten, te ontdekken, te reizen, lief te hebben en te helpen of geholpen te worden.
  Je moet trots zijn op jezelf! ❤

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie brief.
  Maar ook verdrietig.
  Ik gun je een invulling, een oplossing, van je leegte.
  Ik ken je niet irl, maar dat wat ik lees en zie van en over je, bevalt me wel. Je bent een vrouw met ballen, met humor en een sterke rug.
  xx

  Geliked door 1 persoon

  • Fijn dat je mij zo goed kan inschatten, zo’n persoon ben ik idd wel ja. Die leegte vult zich wel weer op, ik moet alleen even uitvinden hoe! Maar ook dit is een fase en die heb ik wel al vaker doorstaan. Bedankt voor je reactie 😘

   Like

 4. Gefeliciteerd Mel!
  Hopelijk voel je je snel weer wat beter. Praten werkt. Als je weet wat er schort, kan je ermee aan de slag. Maar het is vaak beangstigend en confronterend om stil te staan bij je gevoel. Veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ondrrstaand klinkt natuurlijk weer Hulks.
  Als ik je klachten zo lees ga je richting burnout.
  Peoples die richting burnout gaan voelen zich goed (denken ze)
  Ze hebben het ‘heerlijk’ druk.
  Kunnen alles, doen alles, sporten als gekken, feesten, doevakanties en rennen…………….over hun grenzen heen!
  I know, I was there!
  Als ik jou was probeerde ik eens een paar druppels CBD-olie, die zouden best eens jou de rust geven die je nodig hebt.

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s