Sziget 2019 #1

5 augustus begon mijn zomervakantie en op 6 augustus vertrok ik met een vriendin naar Boedapest. De kinderen waren bij mij en het was voor het eerst dat ik zonder kinderen naar het buitenland ging. Ook voor het eerst dat ik ze alleen liet. Kyra is 16 en als zij nu op kamers zou gaan, dan zou dat totaal geen probleem opleveren dus haar kon ik gerust alleen thuis laten. Mike is in die week naar mijn ouders en naar een vriend van hem gegaan. Zo heb ik het toch wel goed opgelost en ik kon met een gerust hart eindelijk beginnen aan het volgen van mijn dromen.
Wat er hoog bovenaan stond was het festival Sziget in Boedapest. Ik wilde dat dolgraag een keer meemaken en vorig jaar heb ik heel impulsief kaarten gekocht.
Van 7 tot 11 augustus ging ik het dan meemaken en ik had er echt zin in! 🙂
Om 18:00 uur zouden we vliegen vanaf Keulen, maar vanwege het weer zaten we tot 18:50 uur in het vliegtuig voordat deze eindelijk vertrok.IMG_20190806_173929 (Klein)
Nadat we onze bagage hadden, moesten we nog even wachten op een taxi en rond 23:00 uur waren we eindelijk in ons appartement. 9 hoog, met aan de overkant een groot winkelcentrum! We hadden het minder goed kunnen treffen 😛

Na een goede nachtrust waren we 7 augustus al rond 11:00 uur op het terrein van Sziget. Ik was overdonderd!

Al vanaf het begin. Ik heb mij zelfs een keer afgevraagd waarom ik dit in hemelsnaam wilde want jeminee: wat was dit enorm groot!! Deze eerste dag hebben we vooral veel rondgelopen, gekeken waar alles was, hoe alles werkte en al veel te vroeg veel te veel bier gedronken hahahaha. Ze schenken daar alleen halve liters (of halve liter blikjes) en ik had mijn tweede voor de middag al op. Heel slecht idee was dat hahaha. We zaten op het strand en ik voelde de alcohol al naar mijn hoofd stijgen, maar dat was ik helemaal zelf schuld.

We hebben daarna wat gegeten en zijn nog meer gaan rond kijken. Veel later op de dag heb ik nog een biertje gedronken maar dat was ook de laatste die dag. We hadden niet echt bepaalde optredens die we wilden zien, dus we liepen gewoon overal rond. Een beetje als een kip zonder kop LoL.

Ik wilde eigenlijk wel even in de tent kijken naar Kodaline, maar dat stond buiten de tent al 5 meter dik vast dus hebben we van een afstand maar geluisterd. Het was echt enorm druk, ik had niet gedacht dat het zó erg zou zijn eigenlijk. Ed Sheeran zou om 21:30 uur beginnen maar om 19:30 uur stond het voor de Mainstage al enorm vol.. mensen die ook al aan de zijkanten zaten om een plek te hebben zodat je al bijna niet meer bij de bar kwam.
We zijn toen even uit de drukte tegen een hek aan gaan zitten en hebben onze ogen uitgekeken. De hoeveelheid mensen die alsnog richting mainstage liepen was enorm.. ik dacht dat het bijna onmogelijk zou zijn om via de zijkant nog wat te kunnen zien.

IMG_20190807_203037 (Klein)

We zijn een beetje gaar… 😛

Toen ik naast mij keek en Debby zag, vroeg ik haar of het nog wel ging, en of ze naar huis wilde.
Het antwoord dat ze gaf, had ik niet verwacht of zien aankomen want ze reageerde vrijwel direct dat ze inderdaad het terrein af wilde. Ik was niet alleen op Sziget, dus je moet altijd water bij de wijn doen dan en hoe jammer ik het ook vond, maar ik ben opgestaan en we zijn naar het appartement gegaan. Ik heb Ed Sheeran dus helaas niet gezien, maar we konden op ons appartement ALLES horen van Sziget! Dat was echt gaaf. We hebben dus nog op het balkon gezeten en geluisterd naar Edje. Hij klonk heel goed 😛
Omdat we ook een dag naar Boedapest wilde gaan, hebben we naar het programma gekeken en besloten dat we de tweede dag Sziget gingen overslaan en dan Boedapest gingen verkennen.

Donderdag zaten we redelijk op tijd in de metro richting het centrum. Ik had een kaart en een boekje van Boedapest dus dan kom ik er wel. Vooraf had ik al besloten waar ik naar toe wilde gaan en aangezien Debby het allemaal niks uit maakte, kon ik lekker mijn plan trekken. Eerste stop was het Parlement.

De gebouwen en de monumenten die daar staan zijn echt huge! Niet normaal! Prachtige gebouwen hebben ze daar zeg. Na een rondje te hebben gelopen daar, zijn we de metro weer in gestapt en in de buurt van de Citadel zijn we uitgestapt. We zijn een stuk langs de Donau gelopen, over de vrijheidsbrug naar de overkant en daar zijn we een klein centrum in gelopen waar onder andere het Hard Rock Café lag. Na een welverdiende koffie zijn we weer terug naar de Donau gelopen en via een andere brug weer naar de overkant gegaan. Daar hebben we de tandradbaan naar boven genomen en hebben we een hele tijd bij het Burcht Paleis rondgelopen.

Ik wilde eigenlijk heel graag de bibliotheek in, maar die was natuurlijk gesloten! Just my luck. Via de trappen zijn we weer naar beneden gelopen en nadat we nog eens 20 minuten langs de Donau hadden gelopen, zijn we ergens wat gaan eten. We hadden al behoorlijk wat stappen gelopen, maar ik wilde toch nog naar de Centrale Markthal. Daarvoor moesten we nog een stukje lopen en Debby zat er duidelijk al doorheen. Mijn voeten deden ook behoorlijk pijn (ik had al blaren), maar zo vaak ben ik niet in Boedapest dus daar bijt ik wel doorheen. De Centrale Markthal was echt leuk om door te lopen, al die groentes en lekkernijen wat ze daar hebben.. ik hou er van! Jammer dat we niet eerder daar waren, want het was al bijna sluitingstijd.

We hebben nog wat spullen voor het ontbijt gekocht en zijn toen met de metro richting appartement gegaan. Tijdens het lopen zei ik dat ik ’s avonds wel weer terug wilde, want ik wil Boedapest by night ook echt graag zien. Blikken zeggen genoeg, dus ik wist al dat ik óf alleen moest gaan, of gewoon niet. Uiteindelijk zijn we ’s avonds door het winkelcentrum gelopen.. mja, beter dan helemaal niet meer de deur uit gaan, dat dan weer wel! En dat winkelcentrum is echt wel chill 😀

Morgen gaan we weer naar Sziget en ik heb er zin in!! 😀
Dat lees je in een volgende blog!

XmelX

6 thoughts on “Sziget 2019 #1

  1. Pingback: Zomervakantie #2 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s