Sziget 2019 #2

We hadden geleerd van dag één, dus zijn we Vrijdag pas rond 4 uur naar het festival gegaan. Je kon gelijk al merken dat de drukte van Woensdag weg was en het voelde een heel stuk prettiger.

We zijn weer rond gaan lopen, bij een aantal optredens gaan kijken (o.a. Naaz, ToveLo en Cirque de Sziget), hebben tussendoor nog wat stempels weten te bemachtigen

en zoals woensdag heb ik een hamburger gegeten bij de allerleukste meid van het festival. De energie en de vrolijkheid van haar, was zo geweldig! Daar kon ik niet weg blijven. Toen ze mij zag kwam ze gelijk van haar stoel af en knuffelde mij! Ze vroeg waarom we er gisteren niet waren en nadat ik het haar had uitgelegd, gaf ze mij een gratis burger! IMG-20190809-WA0012 (Klein)Lief mens! (en je snapt dat ze gelijk een plekje in mijn hart heeft, want gratis hamburger aan mij geven.. sja, dan ben je binnen!)
Om half tien zou Martin Garrix op Mainstage beginnen en natuurlijk stonden wij daar dus ook.

Die gast heeft een optreden neer gezet waar je U tegen zegt! We hebben staan dansen en springen van begin tot eind. Ik weet niet met wie ik allemaal gedanst heb, of wie ik allemaal geknuffeld heb tijdens dat optreden, maar het was helemaal te gek!
Op mijn linker voet had ik inmiddels wat nare blaren gekweekt die behoorlijk pijnlijk waren, dus na Martin Garrix zijn we langzaam richting uitgang gelopen. We konden nog een dag met het openbaar vervoer gaan, dus zijn we met de metro terug gegaan. Helaas reed lijn 3 niet meer dus moesten we het laatste stuk met de bus.. Nou! Dat ging niet volgens planning whahahahahaha. Half 12 zaten we in de eerste metro en om 2 uur kwamen we in het appartement aan 😛 De bus stopte op een plek waardoor we nog 25 minuten moesten lopen en die deden wel pijn ja. In de douche was ik bang voor wat ik aan zou treffen en toen ik ongeveer 3 huidlagen kon zien, vreesde ik voor nog een aantal pijnlijke dagen 😛

Zaterdag zijn we ook weer rond 4 uur naar het terrein gelopen en ik had een zware nacht achter de rug. Rond drie uur lag ik pas in bed en mijn voeten deden de hele nacht pijn 😛 Ik heb geprobeerd de blaren op een fatsoenlijke manier te verbergen, maar na een paar uur merkte ik wel dat het weinig ging helpen. Als je denkt dat we nu minder hebben gelopen?

Nope! Hebben we niet hahahahaha. We hadden wel besloten alle stempels bij elkaar te krijgen en dat is mij ook gelukt. Debby moest er nog één, maar toen ze die wilde halen was die helaas al dicht. IMG_20190810_191014 (Klein)Wederom ben ik weer een burger gaan eten bij mijn favo tentje en dit keer kreeg ik een vette korting! Ik zei dat ik het niet wilde, maar ze stond er op.. Ik hou van haar
Tijdens het optreden van Maclemore heb ik ook enorm genoten en er flink op los gedanst!

Totdat ik ineens op een steen stond en spontaan de tranen over mijn wangen rolden. Dat deed echt pijn! Damn! Ik slikte alles weer weg en ben gewoon verder gaan dansen (moet idioot uit hebben gezien, maar dat valt daar echt niet op!). Maclemore was echt extreem goed en hij was ook enorm dankbaar naar het publiek toe. Mooie man is dat zeg. Als afsluiter stond The National op het podium en dat zei mij niks. Ik had even op youtube gekeken, maar het kwam mij niet bekend voor en toen ze begonnen te spelen stond ik echt als een dropje te kijken. Ik vond er geen ruk aan hahahahahaha. Die man heeft een echte monotone stem, doodsaai en bijna alle deuntjes klonken hetzelfde. Ik was er na een half uur wel klaar mee en zei tegen Debby dat ik er van tussen ging. We hadden een plek afgesproken voor als we elkaar kwijt zouden raken, maar dat was niet nodig want ze liep met me mee. Mijn voet was echt gruwelijk pijnlijk dus ik was blij toen ik in de douche stond en daarna op bed kon liggen. Het lag weer helemaal open en alles wat ik getracht had er op te plakken, had dus totaal geen nut 😛

Zondag was de laatste dag dat we naar Sziget konden gaan en ik wilde eerder gaan. In plaats van 4 uur wilde ik rond 2 uur al vertrekken.

IMG-20190813-WA0041 (Klein)

T

Het werd uiteindelijk 1 uur, want ik kon gewoon niet wachten weer over die brug te lopen en alles weer in mij op te nemen.

IMG_20190811_134223 (Klein)

The last time.. 😦

Als eerste hebben we op het terrein ons paspoort in orde gemaakt. Je kon foto’s maken en ze sealde het ook gelijk. Man, wat waren wij trots! Als echte Sziget citizens, hadden we nu ook een Sziget paspoort 😀 Hoe stoer is dat! IMG_20190811_140959 (Klein)Ik wilde ook nog even op het strand zitten en dat hebben we ook gedaan. Tijdens het behalen van één van de stempels moest ik ook een Hongaarse les doen. Ik kende wel een paar woorden, maar zij leerden mij nog wat meer en vertelde mij dat ik ook echt Palinka moest drinken en Langos moest eten. Op het strand heb ik dus 2 Palinka’s voor ons besteld en die hebben we met smaak gedronken…


Gatverdamme !!! 51% alcohol zit daar gewoon in en ik moest er gewoon van kokhalzen! Zoveel alcohol in één drankje ben ik niet meer gewend 😛  Die langos heb ik ook nog gegeten en dat was echt zoooo lekker!! Jummie! Die Hongaarse les was nog ergens goed voor 😀 Voor het eerst tijdens deze vakantie heb ik overdag een dutje gedaan op het grasveld. Ik moest echt even liggen, anders zou ik het einde van de avond niet halen hahahaha. Daarna heb ik de laatste burger gegeten bij mijn grote liefde en het was weer heerlijk! IMG_20190811_184748 (Klein)We hebben afscheid genomen en zijn verderop nog ergens gaan zitten. Vandaag hebben we niet zoveel gelopen als andere dagen, we zijn vaker op plekjes gaan zitten en hebben de mensen bekeken.

De mensen zijn zo geweldig op dit festival. Je kunt gewoon iedereen random knuffelen, ze knuffelen je gewoon terug. Hier heerst alleen maar liefde.
Mensen genieten, delen, lachen, hebben plezier, hebben lief en vieren feest. Ik heb niet één vechtpartij gezien, ik heb niks onvriendelijks gezien of gehoord, er ligt ook amper afval op de grond, alles is zo … mooi gewoon! Daar heb ik oprecht intens van genoten. Het laatste optreden wat ik gezien heb was van Post Malone.IMG_20190811_213907 (Klein) Die gast is ook echt sick! Het werd steeds drukker en Debby gaf aan dat ze vertrok. Ik ben een stuk verder gaan staan, een beetje meer uit de drukte en heb toen nog een half uurtje gekeken. Daarna hebben we elkaar weer getroffen of de afgesproken plaats en zijn we voor de laatste keer over de brug van Sziget gelopen.IMG_20190811_220548 (Klein)

Wauw! Sziget is niet in woorden te omschrijven, dat moet je echt zelf ervaren.
Maar wauw!
Wat ik ben ik blij dat ik mijn dromen nu eindelijk kan volgen..
Ik kom terug Sziget, ik kom zeker terug. Maar dan zal ik er 7 dagen zijn!
Want jij bent gewoon freaking amazing!!
Al ga je wel elke dag een stukje meer dood.. maar dan echt!

IMG_20190811_171040 (Klein)

Helemaal naar de klote 😛

XmelX

5 thoughts on “Sziget 2019 #2

  1. Pingback: Zomervakantie #2 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s