Dankbaar

Soms realiseer ik mij hoe gelukkig ik mijzelf mag prijzen.
Als ik bedenk hoe niet-sociaal ik soms ben en mij toch omring met de meest waanzinnige mensen, dan doe ik ergens iets heel erg goed.
Ze zijn allemaal bijzonder en allemaal op hun eigen manier.
Ik hou van ze allemaal maar ook allemaal op een andere manier.
Er is ook geen “beste vriendin”… ik kan niet iemand aanwijzen die ik zo zal betitelen.
Ze zijn gewoon allemaal beste vriendinnen en hebben allemaal een apart plekje in mijn hart.
Bij de één lucht ik mijn hart op een andere manier dan bij de ander. Ze weten allemaal heel veel van en over mij en ik ben ook wel een open boek voor het grootste gedeelte.
Soms heb ik van die periodes dat ik mijzelf opsluit thuis en mij nergens laat zien.
Het mooie daarvan is, is dat ze mij allemaal in mijn waarde laten.
Geen van hun zal mij veroordelen, achter mijn rug om slecht praten of mij voorliegen.
En dan kun je best zeggen dat je hele goede vrienden hebt. 

Wat nog mooier is dat ik de laatste tijd nog meer van die geweldige mensen ben tegen gekomen. Eentje daarvan is de moeder van Mike’s beste vriend.. man, wat kan ik lachen met haar 😀 . Ik merk ook dat als ik wil, ik heel makkelijk tegen haar kan praten. We hebben de laatste tijd wat vaker afgesproken en het is elke keer enorm gezellig.
Dat is er weer zo eentje waarvan ik hoop nog lang bevriend mee te blijven.
Nog een ander, is iemand die ik via-via heb leren kennen. Ik had al eens met haar gesproken op een festival en toen liet ze al een indruk achter. Nadat we samen met een groepje op stap zijn gegaan, was wel snel duidelijk dat er een behoorlijke klik was.
Een paar avonden later kwam ze een cd halen en die avond hebben we best lang in de tuin zitten praten. Ik had het gevoel dat we zo nog uren konden blijven zitten en het was eigenlijk alsof ik haar al jaren kende. Heel apart en tegelijk heel vertrouwd. Bij haar hoop ik niet dat we nog lang bevriend blijven, bij haar weet ik dat gewoon.. geen enkele twijfel over mogelijk.

En dan vraag ik mij toch af.. ik stel mij niet altijd even open op. Soms lopen mensen liever met een bochtje om mij heen, alleen al door mijn uitdrukking en energie. Maar toch lukt het mij om zulke mensen aan te trekken..

Het zal wel zo moeten zijn.
Ze verrijken mij, ze vullen mij aan en ze laten mij vooral mijzelf zijn.
Meer moet het niet zijn.

Thankful! ❤

XmelX

4 thoughts on “Dankbaar

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s