Nieuwjaarsduik 2020

Ik had al een tijdje geleden besloten om ook in 2020 de Nieuwjaarsduik te gaan doen.
Dit keer had ik echt geen zin om rond te vragen wie er mee ging, want er zijn altijd van die mensen die schreeuwen dat ze mee willen maar als puntje bij paaltje komt hebben ze ineens allerlei andere dingen te doen πŸ˜›
Mietjes hahahahaha.

Vorig jaar is Debby met mij mee gedoken (ze heeft toen al gezworen het nooit meer te doen, maar wat waren we toen trots op elkaar!) en mijn moeder was er ook bij voor de morele steun (en de champagne πŸ˜› ).
Dit jaar wilde mijn moeder weer mee om mij te supporten en Mike en mijn vader zijn ook meegegaan (een beetje verplicht, maar toch πŸ˜€ ).Β 

De enige Unox Nieuwjaarsduik in mijn omgeving was in Brunssum. Daar heb ik twee jaar geleden ook al eens gedoken. Het is kleinschalig maar wel heel leuk. Ik zie het niet zo zitten om speciaal naar Scheveningen te rijden als er door het hele land ook andere duiken zijn. En tussen 10.000 mensen duiken is misschien wel een kick, maar ik ben iemand die ook echt duikt en onder water gaat (en niet een paar stappen zet en dan weer terug rent.. ik bedoel: ga dan niet!). Tussen 10.000 man in de zee duiken vind ik niet zo heel prettig, want je moet uitkijken dat je niet over mensen heen gaat. Nee, dan doe ik het liever wat kleinschaliger.

Het was koud.. gevoelstemperatuur was 1ΒΊ en het water was 3,7ΒΊ.
Het was ook de eerste keer dat ik echt twijfelde of ik wel moest gaan.. want in de auto onderweg er naar toe (met de dikke jas aan) had ik het al koud!

fbt

My crew πŸ˜€

Hoe moet ik daar dan in hemelsnaam in mijn bikini gaan staan!?!
Eenmaal daar heb ik mij ingeschreven, mijn Unox muts op gezet en ben ik met mijn ouders en Mike op een plekje gaan staan waar we alles goed konden zien.
Ik kon dus heel goed zien dat er was ijs op het water dreef… IJS!!
Zo freaking koud was het dus!

IMG-20200101-WA0018 (Small)

Brrrr….

Maar hoe langer ik daar stond, hoe meer ik overtuigd was dat ik echt weer wilde duiken.
Om 12 uur was de duik en om kwart voor 12 ben ik begonnen met wat kleren uit te trekken. Dikke jas uit, sokken uit, broek uit.. en als laatste mijn vestje en topje uit.
Ik stond op een bepaald punt echt te rillen dus ik ben wat gaan springen en bewegen en toen had ik mijn lichaam weer onder controle.
De sfeer zat er goed in, mensen waren echt leuk en het was wederom heel goed geregeld daar. We hebben nog even een kleine warming up gedaan en daarna heb ik mijn slippers en muts af gegooid om vervolgens 30 seconden later als eerste het water in te duiken.

Ik sta graag vooraan en alleen omdat ik dan niet hoef op te letten op mensen die ineens stil blijven staan of die ineens heel langzaam gaan rennen. Ik wil gewoon rennen en na een paar meter het water in duiken, zonder eerst een obstacle run te moeten doorlopen.
En dat heb ik gedaan.
Kopje onder, een paar slagen onder water en daarna even op mijn rug zwemmen. Toen ik mij weer omdraaide zag ik de mensen langs mij af rennen.. het was vrij ondiep dus je kon blijven lopen en jammer genoeg deden de meeste dat dus ook. Gewoon van het ene naar het andere punt rennen.. :/ Ja, dat kun je niet echt een NieuwjaarsDUIK noemen hè! Eerder een NieuwjaarsWANDELING.
Maar goed, ieder het zijne.. ik ben nog even rustig onder water gebleven en heel langzaam als een ware schoonheid uit het water gestegen … whahahahahahahaha, not really! Ik had mijn halve borst uit mijn bikini hangen (ik moet echt een nieuwe bikini hebben, dus de rek is er een beetje uit πŸ˜› ), mijn haren lagen plat op mijn hoofd en mijn huid was rood.. er was weinig schoonheid te zien dus πŸ˜›
Maar ik genoot.. ik genoot echt! De kou op mijn lijf, het frisse gevoel, de kracht die je voelt en het idiote gevoel dat je dit toch weer gedaan hebt.
I loved it ! ❀IMG-20200101-WA0020 (Small)

Het heeft even geduurd (lees dik drie kwartier) voordat ik weer volledig gevoel in mijn voeten had, maar dat had ik er graag voor over.

Ja, volgend jaar ga ik weer ! πŸ˜€

XmelX

10 thoughts on “Nieuwjaarsduik 2020

 1. Je bent een kanjer hoor!
  Ik snap dat ook niet, mensen die eerst roepen dat ze meegaan en dan weer niet mee durven… πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜œπŸ˜œ.
  In alle geval, we maken er een doel van om elkaar dit jaar echt weer eens te zien??
  Liefs xx

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha, ik doelde zeker niet op jou hoor πŸ™‚ Van sommige mensen weet je gewoon dat ze het zeggen om je voor dat moment weer op te beuren πŸ˜› No hard feelings sweety en ik zou het geweldig vinden je weer te zien! We kruipen snel even in onze agenda πŸ˜€
   xxx

   Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Week 01 – 2020 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s