Vrijgezellenfeest

Één van mijn lieve vriendinnen gaat in Februari trouwen en een aantal weken geleden hadden we haar vrijgezellenfeest.
Kyra en ik moesten al vroeg (9 uur op een zaterdagochtend mag je toch best vroeg noemen) 2,5 uur rijden voordat we in Purmerend waren, alwaar de festiviteiten zich gingen afspelen.IMG-20200111-WA0000 (Small) We hadden geen oponthoud dus om half elf kwamen we aan en de meeste stonden al te wachten. We hebben snel kennis gemaakt (wij kenden alleen de moeder, schoonmoeder en zus van Maaike) en nog snel even een stukje tekst in een boek geplakt die we aan Maaike gingen geven.

IMG-20200112-WA0135 (Small)

Charming..

Nadat de laatste van de groep zich bij ons gevoegd had, zijn we Maaike gaan verrassen! Helaas was ze niet geheel verrast, want aangezien de familie niet zo heel goed is met geheimen te bewaren wisten Maaike en Thomas al dat het vrijgezellengebeuren vandaag ging plaatsvinden hahahahahaha.
Dat maakte het niet minder leuk, want ze wisten alsnog niet wat we allemaal gingen doen.

We hebben al het eten dat we hadden meegenomen op tafel gezet en zijn begonnen met een lunch. Tijdens die lunch hebben we Maaike een boek je aangeboden waarin we allemaal iets persoonlijks hebben geschreven met een paar leuke foto’s erbij. Deze dag moet tenslotte herinnerd worden en aangezien we allemaal dol zijn op Maaike is een persoonlijke boodschap wel zo leuk 🙂

Gelukkig was ze er ook heel blij mee en nadat iedereen er even in gekeken had, heb ik het weer in beslag genomen. We willen het boek compleet afmaken met nog wat foto’s van deze dag zelf erin en dan geven we hem op de bruiloft definitief aan haar. Tijdens de lunch hebben we ook nog allemaal verhalen gedeeld en dat was voor ons ook vooral leuk om iedereen wat beter te leren kennen. Het was echt een hele leuke groep vrouwen bij elkaar (behalve Maaike’s schoonmoeder..) !! 😀IMG-20200111-WA0006 (Small)

Nadat we allemaal klaar waren met eten en het tijd was om te gaan, hebben we ons in auto’s verdeeld en zijn we naar een Escape Challenge gereden in Amsterdam. Ik zat bij Helen in de auto en die vrouw heeft mij volledig misselijk gereden! 😛 Niet omdat ze een beroerde chauffeur is (dat was echt niet zo… al genoot ze wel een beetje té veel van het laatste hobbeltje waardoor mijn maag volledig mijn keel in schoot!) maar ik zat achterin en ik kan wel eens wagenziek worden… zul je altijd zien dat het dan ook net nú gebeurt!
Enfin, vol goede moed zijn we eerst wat gaan drinken en na een kwartiertje mochten we de ruimte in en werd ons alles uitgelegd. We hebben twee groepen gemaakt en zijn begonnen aan de Challenge.


Logisch nadenken, puzzels oplossen, codes kraken.. en dat terwijl de tijd tikt.
Ik ben er niet goed in! 😛 Whahahahahaha, ik zat in een groepje met fanatiekelingen (en één bejaarde) en ik liep maar wat om de tafel te draaien en kon niet echt goed zien of lezen waar we eigenlijk naar op zoeken waren. Voordat ik überhaupt één regel gelezen had, had Maaike (aangetrouwde nicht van Maaike 😛 makkelijk hè hahaha) al een kist open. LoL  Al met al heeft iedereen in onze groep wel hun inbreng kunnen leveren en ging het eigenlijk heel goed samen. Helaas was de andere groep ons te snel af (ongeveer 10 seconden!) en hebben zij uiteindelijk gewonnen (ook alleen omdat Kyra bij ons aan het spieken was 😉 ).


We zijn hierna weer in de auto gestapt (ik heb eerst een kruis geslagen voordat ik bij Helen in stapte) en richting Maaike’s schoonmoeder gereden. Ze had het huis al een beetje versierd en daar hebben we even rustig bij elkaar gezeten en nog wat gedronken en gekletst.

Terwijl we aan het wachten waren op de volgende verrassing hebben we nog snel een spelletje 30 seconds gedaan (en ik zweer je: die familie is echt fanatiek!!). We konden het spel niet afmaken, want de verrassing stond voor de deur 😀
Terwijl ik Maaike geblinddoekt naar de voordeur heb geleid, stonden buiten de mannen met de bivakmutsen te wachten 🙂 IMG-20200112-WA0023 (Small)
(nee.. geen strippers, maar Thomas en zijn vrijgezellenfeestje-mannen 😛 )

Eerst hebben we samen verhalen uitgewisseld, aangehoord wat de mannen hebben gedaan en andersom en daarna werd een stapel pizza’s gebracht en hebben we heerlijk gegeten. Er werd nog een quiz gedaan met het aanstaande bruidspaar, over hoe goed ze elkaar nu eigenlijk kennen en dat was echt hilarisch. IMG-20200111-WA0009 (Small)Niet alleen waren de vragen leuk, maar de groep zelf, de opmerkingen tussendoor en de lol die we hadden tijdens dit hele gedoe, was gewoon geniaal!
Aangezien wij uit Limburg komen en in hun oren soms echt buitenlands praten, hebben we ook nog wat leuke dialect woordjes erin gegooid. Fantastisch als je hoort hoe hun die woorden proberen uit te spreken 😛 We hebben echt heel veel lol gehad, dit was oprecht een hele leuke groep samen. De meeste waren familie dus die zien elkaar sowieso wel vaker, maar wij hadden echt niet het gevoel dat we buiten de boot vielen (alleen met onze zachte G soms 😛 ). Zelf zat ik de hele tijd te “bekvechten” met de moeder van Thomas. We hebben allebei een hele brede rug, dezelfde humor en zaten elkaar constant af te zeiken, echt tot de laatste minuut dat we daar waren 😛 Wat een heerlijke vrouw is dat zeg hahahahaha (wel een hele oude vrouw! 😉 )

IMG-20200112-WA0033 (Small)

het hele zooitje ongeregeld 😛

Om kwart over negen hebben Kyra en ik besloten te vertrekken, aangezien we nog 2,5 uur moesten terugrijden. Bovendien heb ik al moeite genoeg met de combinatie auto rijden en concentratie momenteel.. en dan ook nog eens in de avond rijden. Ik zag er enorm tegenop, dus vond ik het wel verstandig niet te laat te vertrekken. We hebben afscheid genomen van de hele groep en zijn met een brede glimlach vertrokken.
Het was een super leuke dag, voor een vrijgezellenfeest heel anders dan ik gewend ben, maar echt niet minder leuk!
Nu is het aftellen tot de grote dag IMG-20200112-WA0095 (Small)

XmelX

10 thoughts on “Vrijgezellenfeest

  1. Pingback: Week 02 – 2020 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s