Waarom!!

Iedereen die mijn hersenspinsels wel eens leest, weet dat ik graag sport.
Twee keer per week doe ik mijn hardloopschoenen aan en ga ik hardlopen (althans.. ik doe mijn best, laten we het daar op houden 😛 ) en ik sport regelmatig (twee keer per week) bij Fit4Free. Daarnaast ga ik nog één keer per week een uurtje naar yoga les en lig ik thuis een aantal keren per week op de mat voor wat extra rek- en strekoefeningen (dat laatste is echt nodig, want mijn lijf wordt steeds stijver en die oefeningen houden mij tenminste nog wat soepeltjes 😛 ).

Ik ben al bijna 2,5 jaar lid van Fit4Free en al vanaf het begin sport ik daar met mijn vader. Ik heb eigenlijk best een hekel aan zo’n sportschool, heb nooit echt een klik gehad met dat hele gebeuren. Maar het is goed voor mij en ik heb mijn wekelijkse quality time met mijn vader. Toch twee belangrijke dingen.
Er is echter een hele flinke doorn die in mijn oog blijft steken en daar snap ik dus werkelijk geen jota van.
Waarom… als je graag sport en beweegt…
Waarom… als je in een sportschool die afleiding zoekt en aan je lichaam en conditie wilt werken…
Waarom… moet je dan in hemelsnaam na elke oefening op je telefoon kijken!!???
Waarom heb je überhaupt je telefoon bij je als je sport!!???

Er zijn mensen die lang fietsen of lopen en dan oortjes in hebben en muziek luisteren. Dat snap ik, dat doe ik ook wel vaker. Maar als je met gewichten bezig bent, heeft het totaal geen nut om dat ding bij je te hebben.
En wat zie je dan? Iemand zit op een apparaat en doet zijn oefening.. normaal doe je 3 sets van 15 of 20 keer en na de eerste 15 keer neem je een korte pauze (kort als in 30 seconden). Hoe vaak ik zie, dat er na 15 keer de telefoon uit een onzichtbaar tasje getrokken wordt en er even wordt gesocialised… geen 30 seconden, nee.. daar gaan al gauw een aantal minuten overheen. De hele oefening heeft dan helemaal geen nut meer, maar dat lijkt ze niks uit te maken.
En hoe ik zie dat ze niet met muziek bezig zijn?
Dan ben je niet als een bezetene aan het tikken op je telefoon en trek je gezichten alsof je heel wat meemaakt.. Dan ben je echt met andere dingen bezig dan muziek!

Weet je wat hier storend aan is..  dat ze apparaten bezet houden terwijl anderen (die dit wel serieus nemen!) graag die oefeningen ook wil doen, maar moeten wachten omdat er iemand te druk is op de telefoon!!
GA TOCH LEKKER NAAR HUIS!!

Ja.. ik kan hier echt heel geïrriteerd over raken.
Er staat een bord bij de ingang dat er niet gebeld mag worden in de zaal..
Ze hadden net zo goed daar op kunnen zetten dat je niet in een korte broek mag sporten..

En als je heel realistisch bent, dan is het niet eens de schuld van de mensen die hun telefoon elke keer meenemen.
Fit4Free heeft een nieuwe app gelanceerd waarin je een programma kunt samenstellen naar jou wensen en ook kunt zien hoe bepaalde oefeningen juist uitgevoerd dienen te worden. Het is een prachtige app en heel behulpzaam, dat mag gezegd worden!
Maar ja.. je spoort nu de mensen aan om de telefoon dus bij de hand te hebben wat naar mijn mening averechts werkt. Je wordt alleen maar afgeleid door dat rot ding ..

Kansloos.
Maar blijft irritant.

XmelX

2 thoughts on “Waarom!!

  1. Ik deel je irritatie (ook al sport ik niet in een sportschool 🙃), ik trek het door naar andere vlakken… heb al vaak zin gehad om in een kroeg of restaurant eens recht te staan en aan koppels te vragen of ze elkaar niks meer te zeggen hebben, waarom je er met z’n tweetjes op uit trekt om de hele avond op je foon te zitten is mij een compleet raadsel!

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s