Carnaval

Half Limburg en Brabant ligt nu nog op zijn gat.. er zijn zelfs bedrijven die hun werknemers carnavalsmaandag en dinsdag verplicht verlof laten nemen, want het bedrijf is dan gesloten. Het hoort eenmaal bij onze cultuur denk ik.

Carnaval.. ik heb er echt helemaal niks mee.
Het verkleden vind ik leuk, zien hoeveel moeite mensen zich doen om zich prachtig uit te doffen is geweldig om te zien. Maar de rest er omheen vind ik vreselijk.
Heel wat jaren geleden is dit feestje voor mij al verpest en vanaf dat moment heb ik het ook nooit meer willen (en durven) vieren.
Mannen die denken dat het oké is om gewoon aan je te zitten en mensen die er omheen staan, het ook nog zien en het gewoon negeren (laten gebeuren) of stimuleren. Vrouwen die zich presenteren alsof ze voor elke kerel wel de benen willen spreiden. “Bekenden” die naar je toe komen en je het hele jaar met een lange nek nakijken, maar tijdens Carnaval een arm om je heen slaan en doen alsof ze je beste vriend zijn..
Ik kan er van walgen, echt waar!
Dit gaat ook allemaal gepaard met heel veel alcohol.. maar dan ook echt héél véél alcohol.
Het verandert mensen.. ik vind het naar om te zien.

Uiteraard zijn er ook de rasechte Carnavalisten, die zijn al maanden bezig met voorbereidingen, die nemen tijd en moeite om er prachtig uit te zien, lopen optochten en feesten soms wel 5 dagen lang. Genieten van de muziek en het feest en voor zulke mensen is Carnaval hét feest van het jaar. Zij ervaren dit allemaal heel anders en voor die mensen is Carnaval gemaakt.

Voor mij dus echt niet.. ik verstop mij wel onder een steen (of ga gewoon werken).
Ik blijf elk jaar toch verhalen horen die mijn twijfel over deze festiviteiten nog altijd niet veranderen.

Geen Alaaf voor mij dus, maar heb jij het wel gevierd?

XmelX

13 thoughts on “Carnaval

 1. Waar ik woon doen ze daar niet echt iets mee. Carnaval ik ben dan net als jou want mij zegt het niets. Je verkleden om je op dat moment een ander voor te doen en dan nog dingen gaan doen die niet kunnen.
  En het gebeurd in zulke stoeten langs de straten en op carnaval bals.
  Maar ieder zijn ding zeg ik dan maar, en kom niet klagen of zagen achteraf.
  Zal je uitnodigen om een lekker kopje koffie te drinken op een gewone leuke sfeer zonder verkleden 🤗

  Aum Shanthi

  Geliked door 2 people

 2. Haha, ik ABSOLUUT niet 🥴. Maar C is uiteraard door zijn afkomst heel erg bekend met carnaval, nu zegt het hem niets meer. Ik kan me vooral zo verbazen waarom mensen 4 dagen zo dronken willen rondlopen, want draai of keer het zoals je wil, daar gaat het voor de meesten om.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s